• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum Yemini Kusuyor

A.canan212

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma bogulur gibi kusar gibi yapiyo şiddetli
Hastalık Belirti Tarihi
4 Ara 2023
Kullanılan İlaç
Tylosyon TARTARAT zeolitli besleme maması entrobac probiyotik gerwit vitamin kus kumu besleme mamalı yem
Kusar gibi bogulur gibi yapiyo ishal var kusuyo sıvı şekilde ve kustugunu yiyor bugünde yemini kustu yorgun bitkin TYLOZYON TARTARAT verdim fayda etMedi sehmus abinin verdigi ilaclari veedim zeolit tozlu besleme mamasi gerwit vitamjn entorobac verdim kus kumu ve besleme mamali yem veriyorum daha fayda etmedi nolur yardmcibolun veterinere goturudum biseyi yok dediler biride kursak mantari dedi tylosyon tartart verdim fayda etemdi yardim edinhttps://streamable.com/pr47jk?t=12&src=player-page-share
Watch unnamed | Streamable

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kusar gibi bogulur gibi yapiyo ishal var kusuyo sıvı şekilde ve kustugunu yiyor bugünde yemini kustu yorgun bitkin TYLOZYON TARTARAT verdim fayda etMedi sehmus abinin verdigi ilaclari veedim zeolit tozlu besleme mamasi gerwit vitamjn entorobac verdim kus kumu ve besleme mamali yem veriyorum daha fayda etmedi nolur yardmcibolun veterinere goturudum biseyi yok dediler biride kursak mantari dedi tylosyon tartart verdim fayda etemdi yardim edin
Merhaba geçmiş olsun, ilacı size kim önerdi?
Bu ilaç alanı megabacteri değil, öyle biliyorum
Her antibiyotik kursak mantarı için değildir
Zeolit tozu uzun süreli verilirse etkili olur (7-10 gün bazen daha fazla)
Verdiğiniz ilacı lütfen kesin
Kursaktan besleme maması ile Zeolit tozunu verin günde 1 kere, mamayı beslenmeye bağlı olarak 2-3 kere yem yemezse
Suyuna söylendiği gibi takviyelerini damlatın
İlacı kim önerdi?

A.canan212

Aktif Üye
Kustuğu yem
Merhaba geçmiş olsun, ilacı size kim önerdi?
Bu ilaç alanı megabacteri değil, öyle biliyorum
Her antibiyotik kursak mantarı için değildir
Zeolit tozu uzun süreli verilirse etkili olur (7-10 gün bazen daha fazla)
Verdiğiniz ilacı lütfen kesin
Kursaktan besleme maması ile Zeolit tozunu verin günde 1 kere, mamayı beslenmeye bağlı olarak 2-3 kere yem yemezse
Suyuna söylendiği gibi takviyelerini damlatın
İlacı kim önerdi?
Merhaba çok sagolun bi tane veteriner önerdi kursak mantari diye TYLOZYON TARTARAT ilacını ama fayda etmedi 3 veterinere götürdüm hepside biseyi yok dedi biride bi siringa ilac 3 gun kullanmami dedi bide suyuna 1 gunluk ilac verdi ama fayda etmedi diğer ilaçları kullanıyorum başka bi öneriniz var mı diğer ilaçları da şehmus abi kuşçu ücretsiz gönderdi zeolit tozu besleme maması entrobac tozu kus kumu gerwit bide besleme mamalı yem kullanıyorum halen bide ben bi kuscuya sordum instagramdan mantar iç parazit olabilir dedi videosunu atmıştım bide benim 1kus yaşında ucamiyo genetik veteriner demişti kanatları çıksada düşecek dedi ucamiycakmis genetik nolur bi akıl verin yardım edin bide kusum kusuyo tunege sıvı beyaz bişey ve yemde çıkartiyo ağzından yemli kusuyo nolur yardım edin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

A.canan212

Aktif Üye
Kuşuma kullandığım ilaçlar şehmus abi göndermist
Ve kusumun ağzı böyle oluyo kusunca bide kursagi boyle sisiyo fotosunu attim bide kanadında yara var hicbir yere carpmadigi halde korkuyorum tuy hastalığı mi yardm edin nolur

Ekli dosyalar

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Ve kusumun ağzı böyle oluyo kusunca bide kursagi boyle sisiyo fotosunu attim bide kanadında yara var hicbir yere carpmadigi halde korkuyorum tuy hastalığı mi yardm edin nolur
Merhaba, geçmiş olsun bu kusma anının videosunu yükleyebilir misiniz çünkü kusmanın birçok sebebi vardır video için adımlar;UVbZ8.png

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Muatafa arkadaşımın dediği gibi kusma anının videosunu atınız. Zemine beyaz kağıt/peçete açıp birikmiş dışkıların resimlerini atın. Kafeste grit kum var mı? Göremedim. Tylosin i kesin. 3 gün entrobac verin. Dışkı resmi ve videoyu bekliyoruz.

Bir de kanattaki yaranın dibinde şişlik var mı?

A.canan212

Aktif Üye

Ekli dosyalar

A.canan212

Aktif Üye
Muatafa arkadaşımın dediği gibi kusma anının videosunu atınız. Zemine beyaz kağıt/peçete açıp birikmiş dışkıların resimlerini atın. Kafeste grit kum var mı? Göremedim. Tylosin i kesin. 3 gün entrobac verin. Dışkı resmi ve videoyu bekliyoruz.

Bir de kanattaki yaranın dibinde şişlik var mı?
Tamam dışkısını attim kustuğu ve şiddetli bogulur gibi kusar gibi yaptığı videoyu da attım lütfen bakın tamm tylosini vermem 3 gu entrobac vericem kullandığım ilaçları da attım bide benim kus genetik uçamıyor veteriner asla uçamaz kanatları çıksada düşer dedi hiç de uçmadı kanadındaki yarada şiş böyle tırnak gibi olmuş napicam nolur yardimci olun kus 1 buçuk yasinda

Ekli dosyalar

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Tamam serili pecete girit kum var yemine karıştırıp veriyorum başka türlü yemiyo tamm tylosin vermem anladım 3 gün entrobac kanadının yaranın dibinde galiba var yarası şis yara da değil aslında tırnaga benziyo kanadinin ucunda ustunde anlamadım ne olduğunu bide ucamiyo genetik bi yere çarpmadigini biliyorum 3 hafta önce fark ettim hastaykende bir sürü tuy dokuyodu bu ara yok çok şükür kullandigim ilaclarida diskisinida kusmugunu da koydum yemde kusuyo kusma ve boğulur gibi oldugu videolari altta

https://streamable.com/pr47jk?t=12&src=player-page-share
@Ayvalık Jumbo Muhabbet @Şehmus BAKIR @Semiha S. @Kübra Ö. @Dino
@Demet bükay

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Geçmiş olsun. Şiddetli kusmanın sebebini bilmeden buradan ne önerirsek önerelim deneme yanılma yöntemi yapmış oluruz. Veteriner hekim genel muayene yapıp prosedür gereği bir ilaç vermiş büyük ihtimal. Çevredeki veteriner hekimlere gerek sosyal medya gerek telefon ile kuşlarda radyolojik görüntüleme ve mikroskobik muayene yapıp yapmadıklarını sorun. Bu teknikleri yorumlayamayan veteriner hekim, geniş spektrumlu bir antibiyotik verip gönderecektir.

A.canan212

Aktif Üye
Geçmiş olsun. Şiddetli kusmanın sebebini bilmeden buradan ne önerirsek önerelim deneme yanılma yöntemi yapmış oluruz. Veteriner hekim genel muayene yapıp prosedür gereği bir ilaç vermiş büyük ihtimal. Çevredeki veteriner hekimlere gerek sosyal medya gerek telefon ile kuşlarda radyolojik görüntüleme ve mikroskobik muayene yapıp yapmadıklarını sorun. Bu teknikleri yorumlayamayan veteriner hekim, geniş spektrumlu bir antibiyotik verip gönderecektir.
Sagolun evet ne yaoacagimi bilemedim yardim istiyorum Iki veterinere götürdüm muayene edip biseyi yok dediler ama kus iyilesmedi en son bi tanesine de götürdüm bişey yok dedi kursak mantarımı dedik yok dedi bir siringa ilaç adını bilmiyorum 3 gün vereceksin suyuna koyup bi de bi tane ilaç verdi onu da bir gün yanlız kullanacaksın dedi kirikkale ihtisas veterinerligine goturmustum tamam genede sorucam benim yaşadığım şehirde kuşlardan çok anlamıyor veterinerler napicam bilemedim 3 gün boyunca entrobac veriyorum iyileşmesini umuyorum Allah büyüktür

Üst Alt