• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum yemi atıyor

Hilal0202

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar benim dişi bir muhabbet kuşum var benimle neredeyse 1 yıldır yaşıyor.Ben kuşum için dal darı aldım ama ona uzatıyorum ağzına alıyor atıyor alıyor atıyor çok az yiyor tek dal darıda değil asmalık yemlerde de öyle yapıyor lütfen bana neden böyle yaptığını ve yemesi için neler yapabileceğimi söyler misiniz☺

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba arkadaşlar benim dişi bir muhabbet kuşum var benimle neredeyse 1 yıldır yaşıyor.Ben kuşum için dal darı aldım ama ona uzatıyorum ağzına alıyor atıyor alıyor atıyor çok az yiyor tek dal darıda değil asmalık yemlerde de öyle yapıyor lütfen bana neden böyle yaptığını ve yemesi için neler yapabileceğimi söyler misiniz☺
Kırıp kırıp kabuğunu atıyor olabilir ☺

Hilal0202

Yeni Üye
Hayır kabuğunu atmıyor ben bakıyorum sağlam bir şekilde kafesin altında duruyor

Hidro Dinamik

Yeni Üye
Normal yemini suyunu yiyip içiyorsa ve dal darı, kraker gibi ürünleri yememeye başladıysa ürünlerle alakalı bir sorun olabilir. Veya gagası çok uzadıysa yerken zorlanıyor olabilir.

En baştan beri bu ürünlere karşı tavrı aynıysa değiştirmeyi bende bulamadım. 😁 Krakeri üstten biraz yiyip yere düşürür bidaha yüzüne bakmaz; gaga taşı, vitamin blok, kalamar kemiğine değmez bile.
Belki asmak yerine düz bir zemine koyunca rahat yiyebilir, deneyebilirsiniz.

Üst Alt