- Hastalık Belirtileri
- kusma, halsizlik, tüy dökümü
- Hastalık Belirti Tarihi
- 20 Haz 2024
grit kum 3 4 haftadır farklı marka elimde kaldığı için onu veriyordum ama ne yalan söyleyeyim bu süreçte hep kumdan alan kuşumun aldığını 1 2 sefer gördüm. bende 3 gün önce gittim yine gold wingsin kumunu aldım koydum ama hiç almadı hala. entrobac koydum dün akşam şimdi tazeledim normal suyla yarın tekrar entrobac vereceğim sabahtan. sorunun sindirimde olduğunu düşünüyorum çünkü bugün yaptığı birkaç dışkının 3-4 tanesi yemle birliktr yapılmış. ayrıca bazı dışkılar çok hafif ishal gibiyken bazıları normal gibi. entrobac vermeye devam edip gözlemlemem mi gerekiyor? ek olarak birkaç gün yoğun tüy döktü bende tüy dökümüne girdiğinden emin oldum halsizlikte olduğu için hafiften ama 2 gündür tüy falan dökmüyor sadece halsizlik var biraz. tüy dökümünde olmama ihtimalide var mı ki? öyleyse neden avuç avuç tüy döktü kafes tabanına?Aynı markanın aynı yeminden devam ediyorsanız kusmanın yemle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Kafeste grit kum mevcut mu. Ve probiyotik entrobac desteği sağlıyor musunuz.
teşekkür ederim. zeolit elimde var ama şöyle kafes bir olduğu için hem dişi hem erkek aynı yeme gidiyor. erkekte sorun yok zeolitli yemden yemesi problem olur mu? dişi kuşum kusmalarının yalnızca bugün birinde salyalı şekilde kustu onun harici normal yem çıkarıyordu sadece. yani bu hafta bt amin forte ve entrobac dönüşümlü olarak vereyim doğru mu anladım? birde birden fazla tüy döküp sonra hiç dökmeden süreci geçirme gibi bir durumda söz konusu değil mi?Tüy döküm dönemini her kuş aynı şekilde aynı zamanda geçirmez. Kimisi bir haftada atlatır kimisi üç hafta. Kimisi çok rahat atlatır takviyelere bile gerek duymaz kimisi halsiz olur durgun olur ağrılı sancılı geçirir. Sız haftada bir yada iki kez bt amin e devam edin. Dışkı da yem varsa dediğiniz gibi öğütme de sorun yaşıyor kanısına varabiliriz. Elinizde zeolit var mı acaba varsa çay tabağına az miktar yem koyun üstüne de zeolit ekleyin biraz. On gün kadar o şekilde verin. Sindirime yardımcı olur. Entrobac desteği de sağlayın. Fayda sağlar diye düşünüyorum. Ama kusmalar çoğalırsa salyalıya dönerse belirgin şekilde zayıflama sezerseniz durgunluk kabarıklık vs olursa işin rengi değişir. Takipte olun.
Dediğim gibi tüy dökümleri farklılık gösterebilir. Zeolitin zararı olmaz. Yemine serpip iki yavrunuzda yiyebilir. Dışkılar normalse haftada bir entrobac değilse üç gün üst üste verip birkaç gün sonra BT. Tüy döküyorsa haftada iki BT verilebilir dökmüyorsa haftada bir kâfidir. Siz gerekli takviyeleri verin sonra süreci takip edinteşekkür ederim. zeolit elimde var ama şöyle kafes bir olduğu için hem dişi hem erkek aynı yeme gidiyor. erkekte sorun yok zeolitli yemden yemesi problem olur mu? dişi kuşum kusmalarının yalnızca bugün birinde salyalı şekilde kustu onun harici normal yem çıkarıyordu sadece. yani bu hafta bt amin forte ve entrobac dönüşümlü olarak vereyim doğru mu anladım? birde birden fazla tüy döküp sonra hiç dökmeden süreci geçirme gibi bir durumda söz konusu değil mi?
erkek kuşumun dışkıları normal hatta 4 senedir ishal olduğunu görmedim denebilir. ama dişiyi aldığımdan beri sürekli dışkısıyla uğraşıyorum son zamanlarda dışkısı normale döndü fakat şimdide kusma başladı. iyileşecek inşallah. dediklerinizi uygulayacağım. birde dişi kuşum son 3 4 gündür yuvalıkta çok vakit geçirmeye başladı hasta olmasıyla bir ilgisi olabilir mi?Dediğim gibi tüy dökümleri farklılık gösterebilir. Zeolitin zararı olmaz. Yemine serpip iki yavrunuzda yiyebilir. Dışkılar normalse haftada bir entrobac değilse üç gün üst üste verip birkaç gün sonra BT. Tüy döküyorsa haftada iki BT verilebilir dökmüyorsa haftada bir kâfidir. Siz gerekli takviyeleri verin sonra süreci takip edin
Özellikle kusmaları takip edin. Sıklaşır ve kilo kaybı yaşamaya başlarsa kursak enfeksiyonu şüphesi olabilir. Şuan için boyle bir yorum yapmak doğru olmaz. Versele laga nın grit kumunu tavsiye ederim. Eğer zaten sindirimle alakalı bir durum varsa zeolit, grit kum ve entrobac fayda sağlar. Dişi kuş yuva hazırlığı yapıyor ve o yüzden yuvalıkta vakit geçiriyor olabilir. Kesin konuşamıyorum çünkü dişi kuşum hiç olmadı bu duruma hakim olan arkadaşlarım yorumlayacaklardır farklı bir durum varsa eğer.erkek kuşumun dışkıları normal hatta 4 senedir ishal olduğunu görmedim denebilir. ama dişiyi aldığımdan beri sürekli dışkısıyla uğraşıyorum son zamanlarda dışkısı normale döndü fakat şimdide kusma başladı. iyileşecek inşallah. dediklerinizi uygulayacağım. birde dişi kuşum son 3 4 gündür yuvalıkta çok vakit geçirmeye başladı hasta olmasıyla bir ilgisi olabilir mi?
her odaya girdiğimde dişi içeride erkek yuvalığın kapısında durup öpüyorlar birbirlerini.
tamamdır çok teşekkür ederim. şimdi uyuyacağım saat 3'e geliyor ve şuana kadar bir ses alamadım kuşlardan sorunsuz uyuyorlar. yarın sabah entrobac vereceğim ve mamalığa zeolitle karıştıırp yem koyacağım. bir sorun olursa tekrar yazacağım, çok sağolun.Özellikle kusmaları takip edin. Sıklaşır ve kilo kaybı yaşamaya başlarsa kursak enfeksiyonu şüphesi olabilir. Şuan için boyle bir yorum yapmak doğru olmaz. Versele laga nın grit kumunu tavsiye ederim. Eğer zaten sindirimle alakalı bir durum varsa zeolit, grit kum ve entrobac fayda sağlar. Dişi kuş yuva hazırlığı yapıyor ve o yüzden yuvalıkta vakit geçiriyor olabilir. Kesin konuşamıyorum çünkü dişi kuşum hiç olmadı bu duruma hakim olan arkadaşlarım yorumlayacaklardır farklı bir durum varsa eğer.
Merhaba tekrardan, kuşum bugün hiç kusmadı yani evden 2 3 saat ayrıldım sadece onun dışında hep gözlemledim. Aynı zamanda dışkısı yemle karışık çıkmıyor lakin biraz koyu yeşil ve hafif sulu şekilde çıkıyor. Bugün pek fazla yeme çıktığını görmedim, 1-2 defa yemliğe gidip birkaç tane yem aldı ama yedi mi öylesine mi durdu bilmiyorum çünkü öyle bir ses alamadım sanki sadece yemle oynamış gibiydi. Sabah tekrar entrobac vereceğim ve gidip daldarı alacağım. Siz ne tavsiye edersiniz? Ve bir sorum daha olacaktı erkek kuşum sürekli dişi kuşuma yem kusuyor yani gün içerisinde sürekli birbirlerini kaşıyorlar veya bu hareketi yapıyorlar dişi kuşun hasta olması erkeğide etkiler mi bu şekilde?Özellikle kusmaları takip edin. Sıklaşır ve kilo kaybı yaşamaya başlarsa kursak enfeksiyonu şüphesi olabilir. Şuan için boyle bir yorum yapmak doğru olmaz. Versele laga nın grit kumunu tavsiye ederim. Eğer zaten sindirimle alakalı bir durum varsa zeolit, grit kum ve entrobac fayda sağlar. Dişi kuş yuva hazırlığı yapıyor ve o yüzden yuvalıkta vakit geçiriyor olabilir. Kesin konuşamıyorum çünkü dişi kuşum hiç olmadı bu duruma hakim olan arkadaşlarım yorumlayacaklardır farklı bir durum varsa eğer.
Yem ve su haricî farklı bir şey vermeyin. Dışkıların kıvamı alması için entrobac verin. Dediğim gibi üç veya dört gün. Şöyle eğer yavrunuzda hastalık belirtisi varsa kusmayı bırakın ayırmanız daha doğru olacaktır bir müddet karantinaya alın. Sız daha iyi bilirsiniz bu durumu.Merhaba tekrardan, kuşum bugün hiç kusmadı yani evden 2 3 saat ayrıldım sadece onun dışında hep gözlemledim. Aynı zamanda dışkısı yemle karışık çıkmıyor lakin biraz koyu yeşil ve hafif sulu şekilde çıkıyor. Bugün pek fazla yeme çıktığını görmedim, 1-2 defa yemliğe gidip birkaç tane yem aldı ama yedi mi öylesine mi durdu bilmiyorum çünkü öyle bir ses alamadım sanki sadece yemle oynamış gibiydi. Sabah tekrar entrobac vereceğim ve gidip daldarı alacağım. Siz ne tavsiye edersiniz? Ve bir sorum daha olacaktı erkek kuşum sürekli dişi kuşuma yem kusuyor yani gün içerisinde sürekli birbirlerini kaşıyorlar veya bu hareketi yapıyorlar dişi kuşun hasta olması erkeğide etkiler mi bu şekilde?
yani daldarıda vermeyeyim öyle mi dersiniz? kuşlarım 1.5 senedir eş, dişi olan 2.5 yaşında erkek 4 yaşına yakın ama 1.5 senedir beraberler hiç sorun yaşamadım. ayıracak kafesim yok ama çok riskli bir şey varsa ortada gidip alabilirim. bana pek öyle gelmiyor ama siz daha iyi bilirsiniz. ben şuan daldarı almaya gidecektim gitmeyeyim mi yani sırf yem mi vermeliyim?Yem ve su haricî farklı bir şey vermeyin. Dışkıların kıvamı alması için entrobac verin. Dediğim gibi üç veya dört gün. Şöyle eğer yavrunuzda hastalık belirtisi varsa kusmayı bırakın ayırmanız daha doğru olacaktır bir müddet karantinaya alın. Sız daha iyi bilirsiniz bu durumu.
Hayır daldarı verin. Yani ekstra meyve sebze vs vermeyin şimdilik. Dışkı formunu etkilememesi adına. Kusmalar kursak enfeksiyonuna bağlı bir durum değilse yani bakteri virüs vs yoksa aynı kafeste olmalarında sakınca yok. Ama tersi durumsa ayırmalısınız. Bunu da ben değil siz daha iyi bilirsiniz Güncel video ve dışkı tekrar atar mısınız.yani daldarıda vermeyeyim öyle mi dersiniz? kuşlarım 1.5 senedir eş, dişi olan 2.5 yaşında erkek 4 yaşına yakın ama 1.5 senedir beraberler hiç sorun yaşamadım. ayıracak kafesim yok ama çok riskli bir şey varsa ortada gidip alabilirim. bana pek öyle gelmiyor ama siz daha iyi bilirsiniz. ben şuan daldarı almaya gidecektim gitmeyeyim mi yani sırf yem mi vermeliyim?
merhaba, sabah kafes altını temizleyip yeni bir dışkı yaptığında atacağım. şuan yem yemesi normaldi denebilir gün içinde yanında olduğum vakitlerde kusmada gözlemlemedim. kafes açıktı çıkıp uçmadı hiç biraz halsizlik var onu tüye bağladım. sabah yeniden yazacağım, teşekkür ederim.Hayır daldarı verin. Yani ekstra meyve sebze vs vermeyin şimdilik. Dışkı formunu etkilememesi adına. Kusmalar kursak enfeksiyonuna bağlı bir durum değilse yani bakteri virüs vs yoksa aynı kafeste olmalarında sakınca yok. Ama tersi durumsa ayırmalısınız. Bunu da ben değil siz daha iyi bilirsiniz Güncel video ve dışkı tekrar atar mısınız.
merhaba, alttaki kağıdı az önce değiştim. dişinin yaptığı dışkılar görseldeki gibi. sanki dışkı düzelmiş gibi geldi bana. siz ne dersiniz? ama arada bir bozulduğu oluyordu her zaman yani normal sağlıklı bir gününde bile dışkı çok iyiyken 10 taneden 1 tanesini ishal gibi yaptığını görürdüm.Hayır daldarı verin. Yani ekstra meyve sebze vs vermeyin şimdilik. Dışkı formunu etkilememesi adına. Kusmalar kursak enfeksiyonuna bağlı bir durum değilse yani bakteri virüs vs yoksa aynı kafeste olmalarında sakınca yok. Ama tersi durumsa ayırmalısınız. Bunu da ben değil siz daha iyi bilirsiniz Güncel video ve dışkı tekrar atar mısınız.
Dışkılar problemli durmuyor. Arada dışkıda değişim olması normal. Sız genel duruma bakın önemli olan o. Entrobac ı haftada bir verebilirsiniz.merhaba, alttaki kağıdı az önce değiştim. dişinin yaptığı dışkılar görseldeki gibi. sanki dışkı düzelmiş gibi geldi bana. siz ne dersiniz? ama arada bir bozulduğu oluyordu her zaman yani normal sağlıklı bir gününde bile dışkı çok iyiyken 10 taneden 1 tanesini ishal gibi yaptığını görürdüm.
teşekkür ederim. genel durumu şuan iyi gibi görünüyor. dışkılar hala normal kusma yok ve yem yemesi normale yakın diyebiliriz bana hala eskisinden bir tık daha az yeme gidiyor gibi geldi. kumu hala kullandığını görmedim unuttu mu anlamadım. sürekli kumdan alan kuş şuan almıyor. bir gelişme olursa yeniden yazacağım. çok teşekkür ederim size.Dışkılar problemli durmuyor. Arada dışkıda değişim olması normal. Sız genel duruma bakın önemli olan o. Entrobac ı haftada bir verebilirsiniz.
merhaba, tekrar yazıyorum konuyu uzatıyorum ama kusura bakmayın. az önce dişi kuşum tekrar kustu günler sonra fakat çok fazlaydı yani normalde 4 5 yem atardı ağzından ama şimdikinde tüneğe tellere her yere yapışmıştı yemler az değildi. bunun ne sebebi olabilir acaba, tam iyileşti derken yeniden başladı. hayır verdiğim yem veya başka bir şey dokunsa diğer kuşum neden çok sağlıklı onu anlamıyorum.Dışkılar problemli durmuyor. Arada dışkıda değişim olması normal. Sız genel duruma bakın önemli olan o. Entrobac ı haftada bir verebilirsiniz.
Zeolit i kursaktan beslemeniz gerekiyor şu durumda. Yapabilirseniz çok iyi olur. En azından kursak mantarı varsa yada başlangıcı ise önlenmiş olur.merhaba, tekrar yazıyorum konuyu uzatıyorum ama kusura bakmayın. az önce dişi kuşum tekrar kustu günler sonra fakat çok fazlaydı yani normalde 4 5 yem atardı ağzından ama şimdikinde tüneğe tellere her yere yapışmıştı yemler az değildi. bunun ne sebebi olabilir acaba, tam iyileşti derken yeniden başladı. hayır verdiğim yem veya başka bir şey dokunsa diğer kuşum neden çok sağlıklı onu anlamıyorum.
nasıl yapacağımı bilmiyorum anlatabilir misinizZeolit i kursaktan beslemeniz gerekiyor şu durumda. Yapabilirseniz çok iyi olur. En azından kursak mantarı varsa yada başlangıcı ise önlenmiş olur.