• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum, yavru kuşların tüylerini yoluyor.

rumeysa88

Yeni Üye
Kuşlarım yeni yavru yaptı. Tüylenmeye başladı yavru kuşlar fakat erkek kuş gelip yavru kuşların tüy kapsüllerini açmaya çalışıyor açarken de hep kanatıyor bu durum normal mi bir müdahale de bulunmalı mıyım?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşlarım yeni yavru yaptı. Tüylenmeye başladı yavru kuşlar fakat erkek kuş gelip yavru kuşların tüy kapsüllerini açmaya çalışıyor açarken de hep kanatıyor bu durum normal mi bir müdahale de bulunmalı mıyım?
Sultanlarda normal bir durum. Erkeği ayırın dişi beslemeye devam ederse o şekilde devam edin. Yok dişi besleme yapmazsa şuanki gibi birlikte devam edin yada tamamen el beslemeye geçin.. yolmayan sultan nadir görülür.

rumeysa88

Yeni Üye
Peki yavru kuşlarda kanama olması bundan dolayı sorun olur mu onlar için

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Gerekli takviyelerini veriyor musunuz? Durumu göreceğimiz video eklerseniz daha net cevaplar alırsınız👍

rumeysa88

Yeni Üye
Bu şekilde video ile tam belli oluyor mu. Bugün tamamen yolmuş tüylerini dibinden dün bu kadar değildi. Kalsiyum vitamini var veteriner vermişti onu bir de B vitamini ikisini dönüşümlü kullanıyorum

rumeysa88

Yeni Üye
Video yükleyemedim sanırım yüklenmiyor ya da beceremedim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Streamable üzerinden yükleyip linkini burada paylaşın lütfen.

Düzenli olarak entrobac probiyotik,gerwit multivitamin ve BT amin forte takviye kullanın. Hergün amaçlara mama hazırlayın içine çiğ susam da katın.

Üst Alt