• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum yavru çok hareketsiz

ÇILGIN PİDECİ

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ceresinin etrafındaki tüyler kabarık
Kullanılan İlaç
Multivitamin
Petshoptan kuş aldım petshopun sahibi annesini ve babasını gösterdi ve daha 1.5 aylık olduğunu söylesi, gagasından siyahlık az bir şey var ucunda, yavru bir kuş. Geleli bir hafta oldu ben onu dışarı çıkarmak istediğimde çoğunlukla kafese geri girmek istiyor. Bazen beraber yemek yiyoruz o kendi yemeğini ben kendi yemeğimi. Elede az çok alıştı. Fakat bazı sorunlarımız var mesela;
İlk geldiğinde tüyleri çok netti ama şimdi biraz bulanık gibi
Ceresinin etrafındaki tüyler hep kabarık nedenini bilmiyorum
İlk geldiğinde ishaldi biraz geçti ondan yana sıkıntım yok
Ben yokken kendi kendine ötüyor ama benim yanımda asla ötmüyor
Onu eğitmeye çalışıyorum parmağımı uzatıp geldiğinde dal darı veriyorum fakat o parmak mesafesini bir türlü artıramıyorum, illa parmağımı bacaklarına hafif bastırınca geliyor, onun harici asla parmağıma atlamıyor
Omzumdayken hiç yüzünü bana dönmüyor sürekli arkası dönük oluyor omzumdayken, hep kaçmaya eğilimli bir şekilde
Çok uykulu ve hareketsiz duruyor oysa onun için kendi odamı bile akşamları feda eddiyorum, odama koyuyorum hem sıcak odam ışığıda kapatıyorum sonra gidip buz gibi odada ders çalışıp orada uyuyorum kuşun rahat uyusun diye ama halen halsiz gibi
salıncak ve bitane oyuncağı var fakat hiç oynamıyor
tüyleri hep kabarık
su çok içmiyor
bana güvenmesi ve bana bağlanması için neler yapabilirim, ayrıca hasta mı değil mi onu ayırt etme şansım var mı?WhatsApp Görsel 2025-02-02 saat 17.09.59_13ee917d.jpgWhatsApp Görsel 2025-02-02 saat 17.09.59_2bc70cf3.jpgWhatsApp Görsel 2025-02-02 saat 17.10.00_8c5d8784.jpgWhatsApp Görsel 2025-02-02 saat 17.32.04_88d12e12.jpg

Son düzenleme:

ÇILGIN PİDECİ

Yeni Üye
Ayrıca çok büyük bir kafesim var 7-8 tane muhabbet kuşunun yaşayabileceği kapasitede gördüğünüz kafesin 4 katı felan, o çok büyük diye bu küçük kafese koymak istedim. Sizce o büyük kafese koymalı mıyım? Orada daha çok oyuncağı ve bolca tüneği olur ama yavru diye koymak istemedim. Bunun içinde bilgi verirseniz sevinirim.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Maşallah, gayet güzel dışkıları 😊🌸 Sadece daha minik ve size alışmaya çalışıyor, ilgilendikçe size alışacaktır 🙏 Bu kafesi şimdilik ideal 😊

ÇILGIN PİDECİ

Yeni Üye
Peki bu ceresinin etrafındaki tüylerini şişirmesi normal mi
bide kafeste tutmalı mıyım yoksa onu sürekli kafesten dışarı mı çıkarmalıyım alışması için, çünkü kafesteyken bana bakmıyor bile kendi içine kapanık
tüyleride ilk aldığım gibi değil nasıl desem eski keskinliğinde değil

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Peki bu ceresinin etrafındaki tüylerini şişirmesi normal mi
bide kafeste tutmalı mıyım yoksa onu sürekli kafesten dışarı mı çıkarmalıyım alışması için, çünkü kafesteyken bana bakmıyor bile kendi içine kapanık
tüyleride ilk aldığım gibi değil nasıl desem eski keskinliğinde değil
Tüy döküyor mu peki? O şişirme dediğiniz hareketin resmi var mı acaba 😊

ÇILGIN PİDECİ

Yeni Üye
cama tünek sabitledik dışarıyı seyrediyordu pencerenin arkasından sonra birden bir şey oldu hareketlenip döndü uçtu sonra cama çarptı, cama çarpınca özellikle bu ceresinin etrafındaki tüyleri hep döktü

ÇILGIN PİDECİ

Yeni Üye
ilk çıkardığım zamanlarda bi kere duvara çarptı ve yine sadece o ceresinin etrafındaki tüyler bi anda saçıldı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Maşallah gayet normal duruyor 🥰
Bu vitaminleri düzenli kullanın daha da sağlıklı olur ben de iki kuşuma kullanıyorum 😊
Cama çarptıysa darbeye bağli olur bt amin forte özellikle öneririm 🌸

ÇILGIN PİDECİ

Yeni Üye
teşekkür ederim ilgin için, kuşumla aramızdaki bağı artırmak için ve onu nasıl eğitirim ele omuza çağırma vb. gibi eğitici şeyleri okuyabileceğim bir yer var mı, veya siz buradan yardımcı oluyor musunuz?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Buyrun 😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
teşekkür ederim ilgin için, kuşumla aramızdaki bağı artırmak için ve onu nasıl eğitirim ele omuza çağırma vb. gibi eğitici şeyleri okuyabileceğim bir yer var mı, veya siz buradan yardımcı oluyor musunuz?
Öncelikle odaya alışsın çarpmış çarpmış çarpmış😔😔😔😔sonra size alışır, bir sonraki çarpma geriye dönüş olmayabilir, günah😔😔

ÇILGIN PİDECİ

Yeni Üye
iki gündür böyle çırpınırken kuyruğunu felanda sallıyor bu iyi bir şey mi

Üst Alt