• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum yaşlı mı hasta mı anlamıyorum

yaris

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sakinleşme (ya da halsizleşme, emin değilim)
Hastalık Belirti Tarihi
15 Haz 2024
Kullanılan İlaç
Veterinerin verdiği sarı bir toz, sonra sarı iki sıvı (ne olduklarını tam bilmiyorum, biri antibiyotik sanırım), bir de gri toz
Merhabalar. Erkek sultan papağanım var, kendisini yolda bulmuştuk beş sene önce o yüzden yaşını bilmiyoruz. Geçtiğimiz sene yanına bir dişi getirdik, mart nisan aylarında yavruları oldu. Eşi ve yavruları olduğundan beri huylarında biraz değişim olsa da özellikle son bir aydır daha farklı geliyor. Normalde çok hırçın, hiç elimize alamayız, aşırı ısırır. Şimdi hala alamıyor olsak da daha kısa mesafede saldırıyor. Eskiden sürekli bağırırdı sabahları, şimdi sessiz duruyor. Daha fazla uyuyor gibi ama sıcaktan da olabilir, emin olamıyorum. Genel olarak daha sakin bir kuş oldu diyebilirim yani. Yavrularından biri çok hareketli ve sesli, ona sinirleniyor, o da yoruyor mudur bilmiyorum. Yeme içmesinde, kakasında, kendini temizlemesinde veya eşiyle ilişkisinde bir problem göremedik. Veteriner ilaç verdi ama pek değişim olmadı, kendisi de çok ilgili ya da bilgili biri mi emin değilim zaten. Gidebileceğim başka bir kuş veterineri de yok yakınlarda, aracım da yok uzağa gitmek için. Bir fikriniz ya da öneriniz var mı acaba?

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhabalar. Erkek sultan papağanım var, kendisini yolda bulmuştuk beş sene önce o yüzden yaşını bilmiyoruz. Geçtiğimiz sene yanına bir dişi getirdik, mart nisan aylarında yavruları oldu. Eşi ve yavruları olduğundan beri huylarında biraz değişim olsa da özellikle son bir aydır daha farklı geliyor. Normalde çok hırçın, hiç elimize alamayız, aşırı ısırır. Şimdi hala alamıyor olsak da daha kısa mesafede saldırıyor. Eskiden sürekli bağırırdı sabahları, şimdi sessiz duruyor. Daha fazla uyuyor gibi ama sıcaktan da olabilir, emin olamıyorum. Genel olarak daha sakin bir kuş oldu diyebilirim yani. Yavrularından biri çok hareketli ve sesli, ona sinirleniyor, o da yoruyor mudur bilmiyorum. Yeme içmesinde, kakasında, kendini temizlemesinde veya eşiyle ilişkisinde bir problem göremedik. Veteriner ilaç verdi ama pek değişim olmadı, kendisi de çok ilgili ya da bilgili biri mi emin değilim zaten. Gidebileceğim başka bir kuş veterineri de yok yakınlarda, aracım da yok uzağa gitmek için. Bir fikriniz ya da öneriniz var mı acaba?
Merhaba, yaşlılıktan olabilir veya havalar sıcak olduğundan eğer ortam ısısı yüksek ise ondan da kaynaklanabilir, farklı bir durum da olabilir o yüzden genel hali video ve beyaz petece üzerine yeni yaptığı dışkı fotoğrafı yükleyebilir misiniz daha iyi anlamamız açısından:) 1717410473581.png

yaris

Yeni Üye
Tekrar merhaba, teşekkür ederim öncelikle. Yorumunuzu nasılsa görmemişim, bugün görünce bir video çektim. Dışkı fotoğrafı henüz çekemedim çünkü eşi ve yavrularından biri sürekli yanında duruyor, ayıramıyorum, çekebilirsem onu da yükleyeceğim. Bu Drive klasöründe hem bir videosu hem de veterinerin yazdığı ilaçlar var. Gri tozu diğer kuşum için vermişti aslında ama hepsi kullansın dedi. Bu videodaki halinden daha enerjik olduğu da oluyor ama genelde böyle sakin. sultan papağanım (mercimek) - Google Drive

yaris

Yeni Üye
Merhabalar, bugün öksürük/hıçkırık gibi sesler çıkardı, veterinerle görüştüm. Yaşlılıktan tedaviye yanıt vermediğini ve götürürsek iğne yapabileceğini söyledi. Açıkçası kararsız kaldım bu kadar ilacı üst üste verme konusunda çünkü veterinerimiz çok net açıklamalar yapmıyor hastalık veya ilaçlar konusunda. Ne yapmalıyım sizce?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Net şekilde videosunu ve tabana beyaz peçete serip yeni yapılmış dışkı örneği atar mısınız.

yaris

Yeni Üye
Şimdi iki video ve dışkı fotoğrafı çektim, bu Drive dosyasına yükledim. Veteriner bugün kapalı olduğunu, yarın iğne yapabileceğini ama durumunun kötü olduğunu, iğne yaparken bile ölebileceğini söyledi. sultan papağanım (mercimek) - Google Drive

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Kuşun durumu iyi görünmüyor. Hava akımında kalmış olabilir mi?
İğne yaptırmayın.

yaris

Yeni Üye
Merhaba. Kuşun durumu iyi görünmüyor. Hava akımında kalmış olabilir mi?
İğne yaptırmayın.
Klima açık ama içerisi çok soğuk değil ve klimanın direkt gelmediği bir yerde duruyor hep. Klimayı kapatabilirim ya da başka odaya alabilirim ama İzmir'deyim, hava aşırı sıcak, zararı olur mu bunun? İğne konusunda da zaten bu veterinere güvenmiyorum pek, gidebileceğim başka veterinerler en az bir saat uzaklıkta ve toplu taşıma da kullanmak zorundayım. Yol stresi de eklenecek. Bilemedik ne yapacağımızı.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Klima açık ama içerisi çok soğuk değil ve klimanın direkt gelmediği bir yerde duruyor hep. Klimayı kapatabilirim ya da başka odaya alabilirim ama İzmir'deyim, hava aşırı sıcak, zararı olur mu bunun? İğne konusunda da zaten bu veterinere güvenmiyorum pek, gidebileceğim başka veterinerler en az bir saat uzaklıkta ve toplu taşıma da kullanmak zorundayım. Yol stresi de eklenecek. Bilemedik ne yapacağımızı.
Soğuk ya da sıcaktan ziyade ani hava değişimi etkiler kuşları.
İzmirde nerede ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama @Aslı Ö. İzmirde, size iyi kanatlı uzmanı tavsiyesi verebilir. 😊

yaris

Yeni Üye
Soğuk ya da sıcaktan ziyade ani hava değişimi etkiler kuşları.
İzmirde nerede ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama @Aslı Ö. İzmirde, size iyi kanatlı uzmanı tavsiyesi verebilir. 😊
O zaman daha önceden alışkın olduğu diğer odaya alayım. Torbalı'da ikamet ediyorum, kendi aracım yok toplu taşıma kullanmam gerekecek gibi duruyor. Bir de şu an eşi de onu rahatsız ediyor mudur diye düşünüyoruz, sanki uzak kalmak istiyor gibi. Eşini başka kafese alalım mı yoksa yanında mı dursun?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
O zaman daha önceden alışkın olduğu diğer odaya alayım. Torbalı'da ikamet ediyorum, kendi aracım yok toplu taşıma kullanmam gerekecek gibi duruyor. Bir de şu an eşi de onu rahatsız ediyor mudur diye düşünüyoruz, sanki uzak kalmak istiyor gibi. Eşini başka kafese alalım mı yoksa yanında mı dursun?
Eğer başka kafes varsa ayırmanız iyi olur, hastalık ihtimaline karşı. İzmir hakkında pek bilgim yok maalesef ama küçük taşıma kafesiyle götürebilirsiniz uzak ise. :)

yaris

Yeni Üye
Eğer başka kafes varsa ayırmanız iyi olur, hastalık ihtimaline karşı. İzmir hakkında pek bilgim yok maalesef ama küçük taşıma kafesiyle götürebilirsiniz uzak ise. :)
Yol daha kötü yapar mı peki? İzban isminde metroya benzer bir ulaşım aracı var, onunla kırk dakikadan fazla yol gitmek gerekiyor, öncesinde ve sonrasında da taksi kullanırız. İzban genellikle kalabalık oluyor, bazen gereksiz soğuk ya da gereksiz sıcak olabiliyor. Daha da strese girer mi diye korkuyorum.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Torbalı yı iyi biliyorum. Maalesef kanatlı uzmanı yok. Bir buçuk saat yol almanız gerekiyor. İzmir'e gelmeniz için. Aracınız olmadığı için. Durumu iyi görünmüyor yavrunuzun. Petyum veterineri kliniğini size tavsiye ederim. Bayraklı'da. Gelebilirseniz iyi olur. İZBAN sıcak olmuyor ama soğukta olmuyor. Açıkçası yol sorun olacağını sanmıyorum. Böyle gözünüzün önünde hiçbir şey yapamamaktan daha iyidir İzmir'e gelmeniz.

yaris

Yeni Üye
Torbalı yı iyi biliyorum. Maalesef kanatlı uzmanı yok. Bir buçuk saat yol almanız gerekiyor. İzmir'e gelmeniz için. Aracınız olmadığı için. Durumu iyi görünmüyor yavrunuzun. Petyum veterineri kliniğini size tavsiye ederim. Bayraklı'da. Gelebilirseniz iyi olur. İZBAN sıcak olmuyor ama soğukta olmuyor. Açıkçası yol sorun olacağını sanmıyorum. Böyle gözünüzün önünde hiçbir şey yapamamaktan daha iyidir İzmir'e gelmeniz.
İzban'la götüreyim o zaman en iyisi. Teşekkür ederim herkese.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yol daha kötü yapar mı peki? İzban isminde metroya benzer bir ulaşım aracı var, onunla kırk dakikadan fazla yol gitmek gerekiyor, öncesinde ve sonrasında da taksi kullanırız. İzban genellikle kalabalık oluyor, bazen gereksiz soğuk ya da gereksiz sıcak olabiliyor. Daha da strese girer mi diye korkuyorum.
Ben metrobüsle soğuk havada götürmüştüm fakülteye. Tedbir alıp giderseniz bir sıkıntı olmaz inşallah. 😊

Üst Alt