• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum yaklaşık nezaman konuşmaya başlar?

Muhabbet90kusum

Aktif Üye
Merhaba,

Kuşum yaklaşık nezaman konuşmaya baslar. Şu anda deniyor gibi. Kaç ay surede net konuşmus olur.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba,

Kuşum yaklaşık nezaman konuşmaya baslar. Şu anda deniyor gibi. Kaç ay surede net konuşmus olur.
Bu sizin ilgilenmenize, onun sizinle olan bağına ve kapasitesine bağlı bir durum. Kimse size şu zamanda konuşur kesin diyemez. Sizin yapmanız gereken mümkün olduğunca yanına gidip 15er dakika sıkmadan yormadan ona öğretmek istediğiniz kelimeyi tekrar etmeniz, sonra biraz kendi haline bırakıp bir 15 dk daha 😊 bu arada, araştırdığım kadarıyla sabah erken saatler en aktif olduğu zaman olduğu için ilgisi açık olurmuş, ve akşam yatmadan önce eğitim verdiğinizde de gece uyurken tekrar eder böylece daha çabuk öğrenirmiş ama tabii ki en önemli faktör kuşunuzun sizden öğrenmek istemesi ve kapasitesi. Bol ilgiyle halledersiniz birlikte 😇

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ben konuşmayan 6 aylık kuşa ilgi gösterince konuştu valla sahibi benim arkadaşımdı, kuşu yanıma alınca hem ben hem benim kuşum paşam saolsun ikimiz el birliğiyle kuşu konuşturduk, adam yerine konulmayi bekliyormuş dedik hatta 🤣 sizin ilgilenmenize bağlı biraz da. Evde tek kuş bu ise sürekli ilgilenin ona konusan muhabbet kuşu sesleri açın ama aynı saat olmasına özen gösterin hergun. Örneğin sabah aciyorsaniz kaçta actiginiz aklınızda bulunsun. Çabuk konusmasini istiyorsanız bu şekilde en fazla 1 ay ilgilenin derim. Konusucaktir, 6 aylık bir kuşu 1 haftada konusturdugum için söylüyorum

Üst Alt