• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kusum ve ishali hakkinda

Irms

Yeni Üye
Muhabbet kusumu petshoptan şubat ayinda almıştık 3 4 aylik civarı yavruydu hapsuruyordu ve ishaldi ilk basta alisma surecindendir diye dusundum ama bir haftada gecmeyince veterinere goturduk orada önce probiyotik sonra antibiyotik kullanarak duzelttik durumu hapsurmasi devam etti gozunde kizariklik var ara ara ortaya çıkıyor simdi yine ishal oldu ve cok hapsurmaya silkinmeye basladi anlayamadim nedenini suluguna iki damla sirke damlattim umarim geçirir cok haraketli enerjik bir kus nesesinde bir degisme yok ben evde oldugum sürece disarida duruyor bugun de enerjik diye yine çıkardım çıkarmasaydim daha iyiydi galiba ama kafese girmek istemiyor omzumde duruyor sürekli bir de hep yuzumle oynuyor benim için sıkıntı degil oynamasi ama yuzumden ona mikrop bulasir diye endişeleniyorum haksiz miyim endiselenmekte? Bir de probiyotik duzenli olarak her zaman kullanmam gereken bir sey mi eger oyleyse probiyotik de onerebillir misiniz (kusura bakmayin endişeli ve yorgunum cümleler birbirine girdi) diski fotoğrafı yok simdi uyuyor sabah ekleyebillirim ama tarif edecek olursam cok acik yesil bazen sivi bazen normal ama büyük ve acik yesik

Ekli dosyalar

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba sirke kullanmayın kuşlar için zararlı.
Probiyotik ve multivitamin haftada 1 kez kullanmanız lazım.
Entrobac probiyotik ve Gervit Multivitamin temin edin. Entrobac yarım suluğa mercimek tanesi kadar. Gervit yarım suluğa 5 damla olacak şekilde.
Yüzünüzden mikrop kapması konusunda çok endişe etmenize gerek yok. Eller daha pistir çünkü her yere değiyor. Kuşunuzu ellerken daha dikkatli olun eğer yüz için bu kadar endişe duyuyorsanız 😊
Gözündeki kızarıklık için Terramycin göz merhemi temin edip gece yatmadan önce sürebilirsiniz kuşunuzun gözüne.
Söylediğim probiyotik ve multivitamini petshoplarda bulamazsınız internet üzerinden alabilirsiniz en kalitelilerindendir. Mamaist .com dan sipariş edebilirsiniz. Güvenilirdir.
Hapşırması konusunda ise kafesini her gün temizlemeniz ve yemliğinde yediği yemlerin kabuklarını sürekli atmanız lazım. Kekik çayı yapıp kuşunuzun suyuna katarsanız hapşırığına iyi gelecektir.
Dışkı fotoğrafını görmeden hastalığı konusunda yorum yapamayız. Yeni yapılmış dışkı görsellerini bekliyoruz.
Geçmiş olsun 💐

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
Muhabbet kusumu petshoptan şubat ayinda almıştık 3 4 aylik civarı yavruydu hapsuruyordu ve ishaldi ilk basta alisma surecindendir diye dusundum ama bir haftada gecmeyince veterinere goturduk orada önce probiyotik sonra antibiyotik kullanarak duzelttik durumu hapsurmasi devam etti gozunde kizariklik var ara ara ortaya çıkıyor simdi yine ishal oldu ve cok hapsurmaya silkinmeye basladi anlayamadim nedenini suluguna iki damla sirke damlattim umarim geçirir cok haraketli enerjik bir kus nesesinde bir degisme yok ben evde oldugum sürece disarida duruyor bugun de enerjik diye yine çıkardım çıkarmasaydim daha iyiydi galiba ama kafese girmek istemiyor omzumde duruyor sürekli bir de hep yuzumle oynuyor benim için sıkıntı degil oynamasi ama yuzumden ona mikrop bulasir diye endişeleniyorum haksiz miyim endiselenmekte? Bir de probiyotik duzenli olarak her zaman kullanmam gereken bir sey mi eger oyleyse probiyotik de onerebillir misiniz (kusura bakmayin endişeli ve yorgunum cümleler birbirine girdi) diski fotoğrafı yok simdi uyuyor sabah ekleyebillirim ama tarif edecek olursam cok acik yesil bazen sivi bazen normal ama büyük ve acik yesik
yüzünüzle oynamasından mikrop kapacağını düşünmüyorum insandan kuşa hastalığın geçmesi çok düşük bi ihtimal tabii krem, makyaj malzemesi vs kimyasal madde içeren şeyler etkileyebilir. öncelikle suyuna sirke damlatmayın sirke kuşlar için zararlı. ancak ev yapımı ve elma sirkesi olursa iki üç haftada bir damla damlatabilirsiniz de bence gerekli bir şey değil. probiyotik olarak entrobac ya da diazyme256 temin edin. haftada bir kez suluğuna çay kaşığı ucu kadar eklemeniz yeterli olur. vitamin olarak gervit w alabilirsiniz. hapşuruyorsa ve dışkısı bozuksa yeşillik sebze tarzı ürünler vermeyin. ve zaten antibiyotik kullandıysanız hemen ardından probiyotik kullanmanız şarttı. siz müsait zamanda yeni dışkısını ve kısa bir video yükleyin üstadlar baksın. keyifsizse bu dönemde kafesinden çıkarmayın efor sarfetmesin

Irms

Yeni Üye
Merhaba sirke kullanmayın kuşlar için zararlı.
Probiyotik ve multivitamin haftada 1 kez kullanmanız lazım.
Entrobac probiyotik ve Gervit Multivitamin temin edin. Entrobac yarım suluğa mercimek tanesi kadar. Gervit yarım suluğa 5 damla olacak şekilde.
Yüzünüzden mikrop kapması konusunda çok endişe etmenize gerek yok. Eller daha pistir çünkü her yere değiyor. Kuşunuzu ellerken daha dikkatli olun eğer yüz için bu kadar endişe duyuyorsanız 😊
Gözündeki kızarıklık için Terramycin göz merhemi temin edip gece yatmadan önce sürebilirsiniz kuşunuzun gözüne.
Söylediğim probiyotik ve multivitamini petshoplarda bulamazsınız internet üzerinden alabilirsiniz en kalitelilerindendir. Mamaist .com dan sipariş edebilirsiniz. Güvenilirdir.
Hapşırması konusunda ise kafesini her gün temizlemeniz ve yemliğinde yediği yemlerin kabuklarını sürekli atmanız lazım. Kekik çayı yapıp kuşunuzun suyuna katarsanız hapşırığına iyi gelecektir.
Dışkı fotoğrafını görmeden hastalığı konusunda yorum yapamayız. Yeni yapılmış dışkı görsellerini bekliyoruz.
Geçmiş olsun 💐
Ikinize de cok teşekkür ederim iki ay onceden kalma bir probiyotigim var ama içine yanlislikla su damlattim islak yerlerini almaya çalışsamda kalan olmustur illaki, onu kullanmam dogru olmaz sanirim. Probiyotigi her hafta mi kullanacağım hasta olsun olmasin bir de merhemleri damlalari araştırdım ama benim kusumun gözündeki kizariklik cok hafif internette krem uygulanan kuşlarinki epey agir gözüküyor gentagut damla damlatsam yeterli olur mu? +diski ve kus fotoğraflarını ekliyorum tekrardan sağolun 👐

Irms

Yeni Üye
Gozu için bugun gentagut damla alacagim aslında gecen aylarda da almistim ama kizariklik kendiliginden gecince damlatmamıştım

Ekli dosyalar

Irms

Yeni Üye
Bir de gecen gunlerde hasta diye suluguna 4 damla vitamin damlatmistim ve kivircik vermiştim kivircigi ilk defa verdim ama verdigim gun ve sonrasindaki bir kac gun icinde etki yapmamıştı ondan degildir herhalde iki gun once de yumurta vermiştim ama aşırı cok yumurta yemedi daha once yiyince hic etki yapmamıştı da

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Önce teramiycn göz melhemi sadece bir buğday tanesi kadar gözüne sıkın bunu 5 gün yapın yeterlidir

Üst Alt