Kuşuma kabarma, halsizlik, cıvık ve beyaz ağırlıklı kaka (önceden kurumadan ölen bi kuşla temas) gibi sebeplerle tahlil yapılmadan kursak mantarı tedavisine başlanmıştı. Evde 3 kuşlar. Kafeslerini ayırdım. Günde iki defa ağızdan üç damla olacak şekilde (veteriner öyle demişti) 1 hafta ilacı kullandım. Problemler genel olarak düzeldi. Veteriner ilacı ilaç bitene kadar dedi ama ilaç çok fazla diye düşündüm ara ara sıvı kaka yapmaya devam ettiği için 4 gün de suyuna ilacı kattım, ağızdan vermedim. İki gündür gayet iyi. İlaç vermiyorum. Dün akşam genel koruma olması amacıyla sedochol verdim. Sabah bu şekilde kakasını görünce canım sıkıldı. Veterinere şu an para verecek bütçem kalmadı. Tahlil 750 tl diyor. Ne yapmalıyım?
Not: 29 Ağustos ta veteriner in ölçüsünde 55 gr çıkmıştı. İki gün önce evde kendim ölçtüm 50 gr tarttı. Aşırı tombik ve elime ağır geliyordu hafiflediğini fark ediyorum. Son 1 aydır hareket ettiriyorum ama acaba hızlı mı kilo verdi?
Not: 29 Ağustos ta veteriner in ölçüsünde 55 gr çıkmıştı. İki gün önce evde kendim ölçtüm 50 gr tarttı. Aşırı tombik ve elime ağır geliyordu hafiflediğini fark ediyorum. Son 1 aydır hareket ettiriyorum ama acaba hızlı mı kilo verdi?