• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum uzun zamandır ishal

wins.orange

Yeni Üye
Muhabbet kuşum sahiplendiğimden beri yani 3 aydır ishal gibi. Kakası poposuna yapısıyordu. Benden önce iki sahibi olmuş ve sessiz sakin bir kuş olduğu için hep terkedildi. 3 aydır bt amin, qerwit, entrobac kullanıyorum. Dışarı çıkarmak istiyorum çok korkuyor ve ürkek. Sanırım hiç ilgilenilmemiş. Veterinere götürdüm ama bişey anladığını sanmıyorum. Hali iyi görünüyor dedi. Ben aynı fikirde değilim. Acaba stresten kaynaklı mı yoksa hasta mı anlayamıyorum. Vitaform başlattım iki gün oluyor. Lütfen yardım edin. Ölmesini istemiyorum

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Merhaba kuşunuzun güncel videosunu streamable.com üzerinden yükleyip çıkan linki burada paylaşabilir misiniz, bir de beyaz peçete üzerinde güncel birkaç dışkı örneği olan bir fotoğraf paylaşın lütfen🙏🏾

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Muhabbet kuşum sahiplendiğimden beri yani 3 aydır ishal gibi. Kakası poposuna yapısıyordu. Benden önce iki sahibi olmuş ve sessiz sakin bir kuş olduğu için hep terkedildi. 3 aydır bt amin, qerwit, entrobac kullanıyorum. Dışarı çıkarmak istiyorum çok korkuyor ve ürkek. Sanırım hiç ilgilenilmemiş. Veterinere götürdüm ama bişey anladığını sanmıyorum. Hali iyi görünüyor dedi. Ben aynı fikirde değilim. Acaba stresten kaynaklı mı yoksa hasta mı anlayamıyorum. Vitaform başlattım iki gün oluyor. Lütfen yardım edin. Ölmesini istemiyorum
Programınız nasıl?

Kendi başımdan geçeni anlatayım belki size faydası olur. 1 gün araya taze su koyarak bile versem takviyeleri yine de çok sulu dışkı yapıyorlardı. Araya 2 gün taze su koyarak çözdüm ben. Daha sonraları kuş toprağı da aldım iyice toparlanmıştı.

Bende de sizdeki takviyelerin aynısı var. Hatta iyice zayıflama gibi bir durum yoksa Tüm takviyeleri kesip 4-5 gün sonra dışkılarını inceleyebilirsiniz. Dışkılar toparlanıyorsa takviye sıklığındandır. Takviyeleri araya bir gün taze su koymadan veriyorsanız zaten sulu dışkı yapması çok normal.

Elbette bunları iştahsızlık, titreme, zayıflama, kabarma gibi bir şeyi olmadığı için söylüyorum. Eğer ek başka belşrti bir şey varsa hastalıkları düşünmek daha olası. Böyle bir şey varsa @Demet bükay hanımın yönergeleri ile inşallah yavrunuzun problemi çözülecektir.