• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum uçarken takla atıp düşüyor

yaris

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Düzgün uçamama, uçarken takla atıp düşme
Hastalık Belirti Tarihi
2 Tem 2024
Kullanılan İlaç
Veterinerin verdiği, suya karıştırılan sıvı renkli bir toz (takviye dedi, bir haftadır kullanıyoruz tüm kuşlarımıza), bugün de yeme karıştırılan gri bir toz karışımı verdi.
Merhaba, nisan sonu gibi yumurtadan çıkmış bir sultan papağanımız var. Uçmaya başladığından beri sorunsuz, gayet düzgün uçuyordu. Dünden beri özellikle yakın mesafede düzgün uçamamaya başladı, takla atar gibi kendi etrafında dönüp sonrasında da düşüyor. Düz dururken veya yürürken bir denge problemi yok, yeme içmesi iyi, kakasında problem yok (biraz ishal ama sıcaktan olabilir diye düşündük), ötmesinde de bir değişiklik yok. Veteriner bir toz karışımı yapıp verdi, geçer dedi, pek bir şey açıklamadı. Neden olabilir biliyor musunuz? İki gün önce burun deliklerinin arasında şöyle bir leke de gördük ama bir problem olmayınca batikonla temizledik sadece. Kuyruğu yamuk olabilir mi diye düşünüyoruz bir de ama bilemedik. Yardımcı olursanız sevinirim endişelendik yakında başka bir kuş veterineri yok😔

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dediğiniz anın videosunu ekler misiniz. Sırttan bir foto da rica edelim. Cerenin orta kısmı yara mı oldu. Baya kızarık görünüyorda. Yoksa batikondan dolayı mı. Gittiğiniz veteriner kanatlılardan anlayan hekim mi.

yaris

Yeni Üye
Videoyu buraya yükleyemedim, drive linki paylaşıyorum bakabilmeniz için: sultan papağanım - Google Drive

O kısım yara mı değil mi emin olamadık, acıtmaktan korktuğumuz için fazla dokunmadık, batikon aşırı sürmedik. Veteriner kanatlılardan anlıyor ancak kuşumuzu o mesafeye götüremedik dün, ben gidip video ve fotoğraflarını gösterdim. Şahsi arabam yok ama en kötü taksiyle götürmeyi düşündük ancak veteriner batikonla temizleyin dedi, getirin demedi, biraz rahat gibi geldi bana. Önce buraya sormak istedim o nedenle.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Cereye batikon sürmeyin bir daha. Kulak çubuğuna az miktar terramicyn yada fucidin krem alın cerenin kızaran yerine sürün. Kanatlarda tüylerde sorun göremedim uçmaya çalışıyor ama havalanamıyor. Peki kanatlardan biri darbe almış olabilir mi. Siz görmeden kendine zarar verme vs. Röntgeni çekilse iyi olur kanatta darbe aldı mı almadı mı anlaşılır.

yaris

Yeni Üye
Biz başka odadayken salonda uçmuş, düşmüş, geri kalkmış ve biz fark etmemiş olabiliriz. Havalanmakta zorluk çekiyor veya kısa bir mesafe gideceği zaman o taklamsı hareketi yapıyor ama salonu boydan boya gitme konusunda sorun yaşamıyor, düz bir şekilde uçabiliyor bir kere havalandıktan sonra. Buradaki veterinere sorayım röntgen olup olmadığını, dükkanı biraz küçük olduğu için emin olamadım. Çok teşekkür ederim.

Üst Alt