• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum uçarken düşüyor, konamıyor

alis52

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
uçamıyor
Hastalık Belirti Tarihi
10 Şub 2025
Kullanılan İlaç
zoey multi support, b vitamin, e selenzion
Herkese merhaba,

Muhabbet kuşum kız yaklaşık 6.5 yaşında. Eskiden kafesi açınca direkt çıkan ve uçan kuşum şimdi kafesin kapısını açtığımda nadiren çıkıyor. Son zamanlardaysa kafesten ben kendim çıkartıyorum. Çıktığı zaman ise çok az uçabiliyor, yere düşüyor veya kapıya konacakken konamıyor. 1 ay önce evi boydan boya uçuyordu. Son zamanlarda eskisi kadar sık çıkartamadım. Bunun çaresi nedir? Kuşumun resimlerini ve kullandığı vitaminleri fotoğraflara ekledim

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kilosunu öğrenme durumunuz varsa hassas tartı ile tartmanızı öneririm. Bana kuş yağlanmış gibi geldi. Diyet ve egzersiz yaptırmalısınız. Yağlanmış, kilo almış kuş uçma eylemini gerçekleştiremez.

alis52

Yeni Üye
Kilosunu öğrenme durumunuz varsa hassas tartı ile tartmanızı öneririm. Bana kuş yağlanmış gibi geldi. Diyet ve egzersiz yaptırmalısınız. Yağlanmış, kilo almış kuş uçma eylemini gerçekleştiremez.
merhaba, 41 gram geliyor. normal sanırım ağırlığı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Gramı normal, verdiğiniz vitaminler yetersiz geliyor olabilir, tüy döneminde mi

alis52

Yeni Üye
Gramı normal, verdiğiniz vitaminler yetersiz geliyor olabilir, tüy döneminde mi
vitaminleri yeni vermeye başladım aslında, 2 kere verdim. günlük vermeli miyim hepsini? yani tüy dökmesinde normale oranla bi fazlalık göremedim. uçma sorunu haricinde de keyfi yerinde

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu vitaminleri vermeyin, gervit w, bt amin forte, entrobac öneririm 🙏

Serhan06

Yeni Üye
Merhaba bizim muhabbet kuşumuzda da aynı problem mevcut, 4 yaş erkek, B vitamini başladım, hareketler normal ama uçmada sıkıntı var... Sizinkinde gelişme oldumu acaba?

Mert G.

Eski Forumcu
Merhaba bizim muhabbet kuşumuzda da aynı problem mevcut, 4 yaş erkek, B vitamini başladım, hareketler normal ama uçmada sıkıntı var... Sizinkinde gelişme oldumu acaba?
Eski konuları canlandırmak yasaktir. Kendi konusu acarsanız yardım ederiz

Üst Alt