• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşum uçamıyor

llrumeysa_

Yeni Üye
Benim 4.5-5 yaşında erkek bir muhabbet kuşum var, son 1.5 senedir çok az uçabiliyor, kafesinden çıkmak istemiyor, kanatları aşağıya doğru ve son zamanlarda ağlamaklı sesler çıkarmaya başladı.
Kafesinde kuş daldarı, kemirme taşı, kalamar kemiği, su, normal yem var

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuş kilolu duruyor. Kaç gram biliyor musunuz. Dışkılar güzel sorun görünmüyor. Birde uçuş tüyleri kısa gibi geldi. Yine de videosunu net şekilde görebilir miyiz. Çocuk ne yer ne içer beslenme düzeni nasıl varsa verdiğiniz takviyeler vs söyler misiniz.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Benim 4.5-5 yaşında erkek bir muhabbet kuşum var, son 1.5 senedir çok az uçabiliyor, kafesinden çıkmak istemiyor, kanatları aşağıya doğru ve son zamanlarda ağlamaklı sesler çıkarmaya başladı.
Kafesinde kuş daldarı, kemirme taşı, kalamar kemiği, su, normal yem var
Merhaba Aslı hocama katılıyorum video da yükleyin lütfen bakalım

llrumeysa_

Yeni Üye
Merhaba kuş kilolu duruyor. Kaç gram biliyor musunuz. Dışkılar güzel sorun görünmüyor. Birde uçuş tüyleri kısa gibi geldi. Yine de videosunu net şekilde görebilir miyiz. Çocuk ne yer ne içer beslenme düzeni nasıl varsa verdiğiniz takviyeler vs söyler misiniz.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Bir takviye vermedim bu zamana kadar; yeşillik, kalamar kemiği (pek fazla yemiyor arada kemiriyor) normal yem, (markası sabit değil farklı farklı kullanıyoruz) kuş daldarı kafesinde bunlar var

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuş bence yağlanmış karaciğer büyümesi kuvvetli ihtimal buda organlara baskı yapıyor ilk videoda ki ses bundan kaynaklı olabilir. Ama netleşmesi için röntgen çekimi şart. Daldarı vermeyin. Karbonhidrat oranı çok yüksek yağlanmaya sebep olur. Sebze sıklığı artabilir tokluk hissi yaratıp biraz daha az yiyebilir. Akdarı oranı yüksek bir yem karışımı olabilir. Karaciğeri destekleyen takviyeler vs. Ama sadece videoya bakarak yorum yapıyoruz röntgen çekimi ve egzotik veteriner muayenesi daha sağlıklı olur.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tek kuş ise E-50 gereksiz. Çift kuşlara kızışmaları için verilen takviye. Ama diğerlerini alabilirsiniz.

Üst Alt