• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy Dönemi Kuşum tüy döneminde mi?

kusseveninsan

Yeni Üye
Ben şehir dışında kalıyorum üniversite için. Birkaç saat önce eve geldim. Kuşum halsiz değil de sanki biraz ‘yoluk’ gibi duruyor. Tüysüz yer yok ama sanki biraz yolunmuş gibi tüyleri. Hani böyle dağınık duruyor, hasta gibi. Bayağı oynuyor benimle, yemek de yiyor enerjisi de tam. Daha yeni geldiğim için ben gelmeden önceki dışkılarının fotosunu çektim. Kafes tabanını değiştirdim. Şimdi kendi fotosuyla birlikte atıyorum. Normal midir? Birazcık daldarı yedirdim, eşek bir kuş olduğu için daldan yemek yerine elimden yiyor. Bence gayet iyi duruyor ama tüy dökümü için doğru zaman mı bilmiyorum.

IMG_5473.jpegIMG_5474.jpegIMG_5470.jpeg

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kafes hijyenik değil. Dışkıların durumu bile tam anlaşılmıyor. Tabana beyaz peçete serin ve yeni yapılmış dört beş dışkıyı bizle paylaşın. Birde videosunu da görürsek değerlendirmemiz açısından daha iyi olur.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşunuz kaç gram biliyor musunuz kilolu görünüyor. Kuyrukta sekme var mı yani solunum da sıkıntı. Biraz kilo vermesini sağlarsanız iyi olur. Daldarı bence artık vermeyin yada ara verin. Karaciğer koruyucu ve probiyotik takviyesi sağlarsanız iyi olur.

kusseveninsan

Yeni Üye
Kuşunuz kaç gram biliyor musunuz kilolu görünüyor. Kuyrukta sekme var mı yani solunum da sıkıntı. Biraz kilo vermesini sağlarsanız iyi olur. Daldarı bence artık vermeyin yada ara verin. Karaciğer koruyucu ve probiyotik takviyesi sağlarsanız iyi olur.
daha yeni uyanmıştı videoda, öyle olunca bu şekilde alıyor nefesi. bir de beni görünce bazen heyecanlanıyor. sedochol vardı da tarihi geçti sanırım. probiyotiğim var yarın sabah suyuna ekleyeceğim. daldarıyı en son iki hafta falan önce vermiştim. ben de zayıf sanıyordum, kaç gram bilmiyorum ama zayıf da değil gibi.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
O zaman müsait zamanınızda daha sakin şekilde tünekte video tekrardan görelim. Hassas teraziniz varsa ölçüm yapıp bize söylerseniz daha iyi olur. Tarihi geçmiş ürünleri kullanmayın. Elinizde petshop ürünü olmayan kaliteli bir probiyotiktir varsa üç veya dört gün üst üste suyu yenileyerek veriniz. Daha sonra güncel dışkıları ve videoyu yeniden görelim.

kusseveninsan

Yeni Üye
O zaman müsait zamanınızda daha sakin şekilde tünekte video tekrardan görelim. Hassas teraziniz varsa ölçüm yapıp bize söylerseniz daha iyi olur. Tarihi geçmiş ürünleri kullanmayın. Elinizde petshop ürünü olmayan kaliteli bir probiyotiktir varsa üç veya dört gün üst üste suyu yenileyerek veriniz. Daha sonra güncel dışkıları ve videoyu yeniden görelim.
Elimde entrobac var. Maalesef pazar günü üniversiteye döneceğim ama aileme söylerim probiyotiği yenilemelerini. Petshop ürünü kullanmıyorum. Mamaistten temin ediyorum ilaç ve vitaminleri. Yarın probiyotik, pazar da gervit vermeyi planlıyorum. Fotoğrafları ve videoyu da ekleyeceğim, yardımınız için teşekkür ederim. Ayrıca maalesef hassas terazim yok bu yüzden ölçemiyorum

kusseveninsan

Yeni Üye
merhaba, hassas tartı varmış evde almışlar önceden. tam ölçemedim ama 40-45 gram arası

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
merhaba, hassas tartı varmış evde almışlar önceden. tam ölçemedim ama 40-45 gram arası
40 mı 45 mi arada 5 gram fark var buda az değil. 40 gram ise ideal ama 45 ve üstü sınırlar üstünde. Probiyotiği suyu tazeleyerek üç gün verirseniz daha iyi olur.

kusseveninsan

Yeni Üye
40 mı 45 mi arada 5 gram fark var buda az değil. 40 gram ise ideal ama 45 ve üstü sınırlar üstünde. Probiyotiği suyu tazeleyerek üç gün verirseniz daha iyi olur.
hassas terazi oyuncağıyla birlikte 245, sadece oyuncağı 200 ölçtü ama ikinci ölçümde 240 ölçtü. emin olamadım.

Üst Alt