• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum tüy dökümünde

Cicikuşşş

Paylaşımcı
Kuşumun fotoğrafını ekledim düne göre bayağı tüy dökmüş gibi geldi 2 gündür keyifsiz gibi ele gelmiyor bende zorlanıyorum zaten dün vitamin versim bir de pazartesi vereceğim bu süreci onun için nasıl daha kolay hale getirebilirim ve bu süreç tahmini ne kadar sürer

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba.
tüy döneminin süresi kuştan kuşa değişmektedir. Kuşunuzun tüy dönemini daha rahat atlatabilmesi için 2-3 günde 1 ılık banyo ve yulaf verebilirsiniz.

Cicikuşşş

Paylaşımcı
Haftada iki kere birer çay kaşığı yulaf verebilirsiniz. Fazla olmamak şartıyla ara ara marul tarzı yeşillik. Yıkanmayı seviyorsa ev sıcaksa banyoda rahatlatır
Daha hiç yıkamayı denemedik zaten daha 10 gün falan oluyor alalı ev ısısı 25 derece falan ama korkuyorum hasta ederim diye sizce sıkıntı olur mu

Cicikuşşş

Paylaşımcı
Merhaba.
tüy döneminin süresi kuştan kuşa değişmektedir. Kuşunuzun tüy dönemini daha rahat atlatabilmesi için 2-3 günde 1 ılık banyo ve yulaf verebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim banyo konusunda biraz korkuyorum ev ıaıs 25 derece ama hasta etmekten çekiniyorum

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Daha hiç yıkamayı denemedik zaten daha 10 gün falan oluyor alalı ev ısısı 25 derece falan ama korkuyorum hasta ederim diye sizce sıkıntı olur mu
siz yıkamayın , mümkünse bulunduğu kafesin tabanına devrilmeyecek gibi bir tasa ılık su koyun, kendisi yıkanacaktır. Merak etmeyin ani ısı değişikliği veya cereyanda kalmadığı sürece hasta olmaz

Cicikuşşş

Paylaşımcı
siz yıkamayın , mümkünse bulunduğu kafesin tabanına devrilmeyecek gibi bir tasa ılık su koyun, kendisi yıkanacaktır. Merak etmeyin ani ısı değişikliği veya cereyanda kalmadığı sürece hasta olmaz
Gündüzleri kafesinde durmayı sevmiyor ben onun durduğu yere yakın koyayım o isterse girsin o zaman

Cicikuşşş

Paylaşımcı
Bir de tüydeyken çok uyuması normal midir

Üst Alt