• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum tüy dökümünde mi yoksa hasta mı?

sila99

Yeni Üye
Merhaba herkese 4 yaşında erkek bir muhabbet kuşum var . Sorunumuz karın ve sırt bölgesinde aşırı bir tüy dökme problemi var kuyrukta kanatta ve kafada bir sorun yok sadece karın ve sırtta.1 hafta içinde döküldü şuan için mama b vitamini ve multivitamin kullanıyorum ara ara marul ve maydanoz da yiyor bol bol da dışarı çıkartıyorum bu ara dolaşması için ,rahatlıkla uçuyor.İştahı güzel.Yemden olabilir diye yemini değiştirip kabuksuz yem kullanmaya başladım.Ek olarak mamada veriyorum 2 saatte bir (mamanın içinde havuç bebe bisküvisi yumurta irmik var) kakası gayet normal keyfi yerinde gibi duruyor oyunlar oynuyoruz arada bir durgunlaşıyor kaşıntısı var herhangi bir parazit göremedik ne üzerinde ne de kafesinde bu çıplak kalan bölgeye ılık suyla kompres yapıyorum nemli tutmak adına sizce başka ne yapabilirim sorunu ne :( iğne gibi o kapsüller var uçlarında minicik sarı tüy görünüyor tekrar çıkmaya başladığının işareti mi acaba bilgi sahibi olanlar beni bilgilendirebilir mi çok teşekkür ederim şimdiden...

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Hoşgeldiniz. Dışkı fotoğrafı da paylaşır mısınız? Beyaz peçete üzerine olsun lütfen.

sila99

Yeni Üye
Hoş buldum teşekkür ederim çok endişeleniyorum ölecek diye :(

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Daha önce tüy problemi yaşadı mı?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben röntgen çektirin derim karaciğer sorunu olabilir nerede ikamet ediyorsunuz?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu tüy dökümü değil, bir problem var belli ki. Parazit olsa siz göremeyebilirsiniz, gece uyurken altına beyaz peçete serin ve sabah dışkılara bakın kafesin tek bir yerinde mi toplanmış yoksa tabana yayılmış mı diye. Tabana yayıldıysa parazittir. Kendi mi yoluyor bu tüyleri acaba, hiç denk geldiniz mi? Ayaklarında morarma gördüm, gaga ve ayakları net çıkacak şekilde çekebilir misiniz 🙏

sila99

Yeni Üye
Bu tüy dökümü değil, bir problem var belli ki. Parazit olsa siz göremeyebilirsiniz, gece uyurken altına beyaz peçete serin ve sabah dışkılara bakın kafesin tek bir yerinde mi toplanmış yoksa tabana yayılmış mı diye. Tabana yayıldıysa parazittir. Kendi mi yoluyor bu tüyleri acaba, hiç denk geldiniz mi? Ayaklarında morarma gördüm, gaga ve ayakları net çıkacak şekilde çekebilir misiniz 🙏
Merhaba şuan kontrol ettim tek bir yerde kakası dağınık şekilde değil ayaklarında bir morarma var kedimiz pati atmıştı o günden beri bu şekilde kaldı kendi yolmasina hiç denk gelmedim😞

sila99

Yeni Üye

Ekli dosyalar

sila99

Yeni Üye
Kendini yoldugunu nasıl anlayabilirim hiç denk gelmedim böyle bir şeye

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Streste olabileceği bir durum varsa yolar genelde kendini, ama bana da Şehmus hocanın dediği gibi karaciğer gibi geldi. Ayaklarda, vücut renginde ve gagada renk değişimi var bunlar karaciğerde alakalı bir sıkıntı olduğunu işaret eder belki dökülme de o yüzden olabilir 😔

sila99

Yeni Üye
Streste olabileceği bir durum varsa yolar genelde kendini, ama bana da Şehmus hocanın dediği gibi karaciğer gibi geldi. Ayaklarda, vücut renginde ve gagada renk değişimi var bunlar karaciğerde alakalı bir sıkıntı olduğunu işaret eder belki dökülme de o yüzden olabilir 😔
Hiçbir veteriner ilgilenmedi ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım çaresizim onunla büyüdüm farklı bir bağ var aramızda bir şey olacak ölecek diye endişeliyim 😞

sila99

Yeni Üye
1 hafta kadar ilgilenemedim o ara oldu ne olduysa 😞

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
1 hafta kadar ilgilenemedim o ara oldu ne olduysa 😞
O zaman tüylerini yolması stres sebeplidir, her zamankinden daha fazla ilgilenin bir süre. Daha uzun süreli ve daha fazla sevgi göstererek oyunlar oynayarak. Kuşlarımız bu konuda çok hassas kar taşınma, hatta oda içinde koltukların yerlerinin değişmesi vs gibi düzenini bozacak her şeye karşı hassaslar hemen etkileniyorlar. Karaciğer için en azından biraz destekleyici olması açısından sedochol temin edebilirsiniz karaciğer koruyucudur. Röntgen çekecek bir yer bulana kadar en azından yardımcı olur

sila99

Yeni Üye
O zaman tüylerini yolması stres sebeplidir, her zamankinden daha fazla ilgilenin bir süre. Daha uzun süreli ve daha fazla sevgi göstererek oyunlar oynayarak. Kuşlarımız bu konuda çok hassas kar taşınma, hatta oda içinde koltukların yerlerinin değişmesi vs gibi düzenini bozacak her şeye karşı hassaslar hemen etkileniyorlar. Karaciğer için en azından biraz destekleyici olması açısından sedochol temin edebilirsiniz karaciğer koruyucudur. Röntgen çekecek bir yer bulana kadar en azından yardımcı olur
Allah razı olsun sizden umarım en kısa sürede toparlar güzel haberlerini size veririm sağlıcakla kalın