• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum tüy dökümünde fakat beraberinde hasta gibi.

eucagan

Paylaşımcı
Hastalık Belirtileri
Kusma, Tüy Dökümü, Aşırı Halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
19 Haz 2024
Kullanılan İlaç
yok
Merhaba, dişi kuşum birkaç gündür tüy döküyor, başında ufak ufak kapsüllerede rastladım. Tüy dökümünde olduğunu düşünüyorum fakat çok fazla halsiz görünüyor. Ayrıca bugün birkaç kere kustuğunu gördüm, sulu şekilde değildi. Yediği yemleri kafasını sarsıp atıyordu yere ama sıvı çıkışı gözlemlemedim. Dediğim gibi birkaç gündür tüy döküyor ama bugün defalarca kustu ve önceki günlere göre çok halsiz duruyor. Bt Amin Forte elimde vardı fakat bulamamıştım bir türlü, bugün buldum suya koydum ama içti mi bilmiyorum hiç görmedim. Yardımınızı bekliyorum, tüy dökümünde bu kusmalar normal mi? Daha önce hiç yaşamamıştım. Şuan saat gece 2 ve yine kusuyor, bu yüzden buraya yazmak geldi aklıma.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Tüy dökümünde halsiz olabilir ama kusma onunla alakalı değildir. Ya sindirim sıkıntısı çekiyordur ya da kursak mantarı başlangıcı olabilir.
Kusma salyalı ve kokulu mu?
Kafeste grit kum, kalamar kemiği var mı?
Streamable üzerinden buraya videosunu ekler misiniz?

eucagan

Paylaşımcı
Merhaba. Tüy dökümünde halsiz olabilir ama kusma onunla alakalı değildir. Ya sindirim sıkıntısı çekiyordur ya da kursak mantarı başlangıcı olabilir.
kusma salyalı değil, kokuda alamadım. yalnızca yem kusuyor birkaç tane sonra duruyor. kafeste birkaç gün kum yoktu, evde olmadığımdan öyle kaldı ama dün verdim kum. kalamar kemiğide var, ara ara kemiriyorlar ama dişiden ziyade erkek kemiriyor. dişiye çok az rastladım, video ekleyeceğim.

eucagan

Paylaşımcı
videoyu ekledim. şuan uyuklama halinde, aslında bakıldığında normal tüydeki bir kuş gibi duruyor ama fazla halsizlikle beraber dün kusma olunca endişelendim. kusma bugün hiç olmadı, gözlemliyorum.

hamitackgz61

Yeni Üye
Sindirimle alakalı bir problem olabilir, şuanlık kursak mantarı belirtisi gibi durmuyor. kusma çeşitli sebeplerle olabilir ama özellikle tüylerde ıslanma varmı salya bulaşmışmı buna dikkat etmek gerekiyor.

eucagan

Paylaşımcı
Sindirimle alakalı bir problem olabilir, şuanlık kursak mantarı belirtisi gibi durmuyor. kusma çeşitli sebeplerle olabilir ama özellikle tüylerde ıslanma varmı salya bulaşmışmı buna dikkat etmek gerekiyor.
hayır hocam video ekledim bakarsanız sevinirim. kusma sıvı değil yani salya yok. yalnızca yem kustu dün birkaç kere. ama gün içerisinde kusmaya rastlamadım. birde dişi yeme gittiğinde erkek hemen peşinden gidip rahat bırakmıyor, öpüyor yem kusmaya çalışıyor dişisine falan. son zamanlarda dikkatimi çekti, yem yemesi azaldı sanki bu yüzden. çözüm olsun diye mama kabına yem koyup üst tüneğe astım ordayken yiyor. tüy ne kadar sürer tam bilgi sahibi değilim ama tüy dökmesi yavaş yavaş azaldı sanki. geçen günlerde avuç avuç dökülüyordu.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Maşallah kuşunuz hasta gibi durmuyor. Eğer kusma salyalı ve kokulu değilse sindirimden dolayı kusmuş olabilir.
Probiyotik kullanın, kalamar kemiği ve kontrollü bir şekilde grit kum kullanın.
Tüy dönemini daha rahat atlatması için bt amin forte takviye edebilirsiniz.
Karides maması yapıp verebilirsiniz.

eucagan

Paylaşımcı
Maşallah kuşunuz hasta gibi durmuyor. Eğer kusma salyalı ve kokulu değilse sindirimden dolayı kusmuş olabilir.
Probiyotik kullanın, kalamar kemiği ve kontrollü bir şekilde grit kum kullanın.
Tüy dönemini daha rahat atlatması için bt amin forte takviye edebilirsiniz.
Karides maması yapıp verebilirsiniz.
teşekkür ederim. kafeste kalamar kemiği, kum ve entrobac probiyotik mevcut şuan. bugün hiç kusmadı fakat 5 dakika kadar önce yine oldu. sanki gece oldukça artıyor gibi. bugün ilk kusuşu yine salyalı ve kokulu değil. kafasını sarsıp öğürme hareketi yapıp yemleri etrafa saçıyor anlamışsınızdır ama salya ve koku yok. bu neye işarettir veya ortamda olan bir etken mi sebep oluyor.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
teşekkür ederim. kafeste kalamar kemiği, kum ve entrobac probiyotik mevcut şuan. bugün hiç kusmadı fakat 5 dakika kadar önce yine oldu. sanki gece oldukça artıyor gibi. bugün ilk kusuşu yine salyalı ve kokulu değil. kafasını sarsıp öğürme hareketi yapıp yemleri etrafa saçıyor anlamışsınızdır ama salya ve koku yok. bu neye işarettir veya ortamda olan bir etken mi sebep oluyor.
Sindirim yapamıyordur diye düşünüyorum. Dışkı takibi yapın bir, dışkı yapabiliyor mu diye?
Yeminin bayat olup olmadığını kontrol edin.
Yinede kursak mantarına önlem amaçlı zeolitli elle besleme yapabilirsiniz günde bir kere.