• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum tüneğine konmuyor ve yemek yemiyor

boncukboncukboncuk

Yeni Üye
Kuşum 10 yaşında, eve geldiğimde kuşumun kafesin zemininde hareketsiz duruyordu ve çırpınmıştı. Kafesinden çıkardım uçarken hafif şekilde duvara tutunmaya çalıştı ve kayarak yere düştü. Şu an elimin üstünden inmiyor, tüneğine konmuyor, marul ve yem verdim yemedi. Daha önce bir kez daha böyle yapmıştı fakat bu kadar uzun sürmemişti. Sorunu ne olabilir ?

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşum 10 yaşında, eve geldiğimde kuşumun kafesin zemininde hareketsiz duruyordu ve çırpınmıştı. Kafesinden çıkardım uçarken hafif şekilde duvara tutunmaya çalıştı ve kayarak yere düştü. Şu an elimin üstünden inmiyor, tüneğine konmuyor, marul ve yem verdim yemedi. Daha önce bir kez daha böyle yapmıştı fakat bu kadar uzun sürmemişti. Sorunu ne olabilir ?
Korkup strese girmiş olabilir, iç parazit olabilir. Herhangi bir sinir sistemi, iç organ hastalığı da olabilir. Dışkı resmini atar mısınız

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuz tüy döneminde mi? Ve B vitamini takviyesi yapıyor musunuz? Probiyotik veriyor musunuz?

muhabbetsahibi

Yeni Üye
Bacakları kuvvetsiz büyük ihtimalle.

Vitamin takviyesi yapıyor muydunuz düzenli olarak daha önce?Ek hastalığı var mıydı?

Ayak felci olabilir mi?Bilenler cevaplayacaktır.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet tüy dökme döneminde şu an. Özel olarak b vitamini vermiyorum, ara ara multivitamin kullanıyoruz.
Eğer tüy döneminde ise b vitamini de ekstra verin haftada iki gün, denge kaybına da iyi gelir, strese de. Bt amin forte alıp tüy dönemi boyunca haftada iki gün yarım suluğa 8 damla damlatın ☺

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
kuşun dışkısı hep böyle mi? ne kadar su içer? nöbet gibi bir olay yaşandı mı? titreme gibi sallanma gibi. Bacaklarda kasılmalar oldu mu?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bu çocugu kanatlı uzmanına mutlaka götürüp bir röntgen çektirin👍ayaklara ağrıdan dolayı baskı, fazla su tüketimi ve ayaklardaki kuruluk böbrek hasarı belirtileridir gözle analizim budur ama emin olmak için röntgen çekilsin