• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum Tavana Bakıyor ve Gagasını Açıp Kapatıyor

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Yanına yaklaşınca kendini hemen düzeltiyor o yüzden anca uzaktan çekebiliyorum
Hali iyi mi neşesi var mı , yemesi içmesi nasıl, enerjik mi bunlar önemli , tavanda dikkat çeken bir nesne veya herhangi bir şey olabilir :)

Mubişfıstık

Yeni Üye
Hocam yemesi içmesi iyi. Ama gagasını sürekli açıp kapatıyor bir yıldır. Kuşçu yağlanamsı olduğu için normal demişti. Şimdilerde özellikle gece sürekli tavanı izliyor. Sebebini anlamış değilim açıkcası.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kafesinde grit kum kalamar kemiği var mı ? Yediklerini sindirmekte zorlanıyor olabilir. Bu arada kuşunuzun kafesi çok mu yüksekte.

Mubişfıstık

Yeni Üye
Hocam çok yüksekte değil omuz hizamda. Kalamak kemiği var fakar grit kum yoktu şimdi satın aldım. Ama kuşum kalamar dışında hiçbir şey tüketmeyen bir kuş. Vermediğin meyve sebze denemediğim kum kalmadı. Piyasadaki en kaliteli yemin bile sadece darılarını yiyor. 20 gündür ishal. Vitamin ve minerak takviyesi yapıyorum. Yumurtlama sonrası ishal normal dediler fakat 20.gün bugün. Halsizlik yok enerjik şükür ama ishal beni korkutuyor. Gagasını açıp kapaması ve tavana bakması drvam ediyor.

Mubişfıstık

Yeni Üye
Daha önce hiç kullanmamıştım. Entrobac ve avit-w başladım. Düzenli vitamin takviyesi yapıyordum. Şimdi bunları deneyeceğim. İshale bağlı olarak mı gagasını açıp kapatıyor anlamıyorum. Dinlenmeye geçinxe bunu yapıyor. Özellikle geceleri. Gündüzleri hiç gagasını açıp kapattığını görmedim.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşun kuyruğu görünecek şekilde videosunu streamable üzerinden buraya ekler misiniz? Belki solunum sorunu yüzünden açıp kapatıyordur.

Mubişfıstık

Yeni Üye
Kuşun kuyruğu görünecek şekilde videosunu streamable üzerinden buraya ekler misiniz? Belki solunum sorunu yüzünden açıp kapatıyordur.
Hocam kuyruk titremesi yok fakat yumurta sıkışmasından sonra normale göre çok hafif aşağıda kaldı kuyruğu. Yumurtlayan kuşlarda görülen bir şey dediler bana. Uçmasını etkilemiyor. Kilo olarak da evet yağlanması vardı fakat diyet yaptırdım bol uçurdum en son kuşçu baktığında geçti demişti. Gramına bakamıyorum çünkü elde duran bir kuş değil defalarca denememe rağmen stres olduğu için teraziye koyamadım. Dışkılarını da ekledim. Bazen su yapıyor bazen normal dışkı yapıyor.

Ekli dosyalar