• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşum susmuyor.

mortsvivants

Paylaşımcı
Tekrardan merhaba. Birazcık uzun olacak bu yüzden şimdiden kusura bakmayın.

Önceki yazılarımda bahsetmiştim ancak kısaca bahsedeyim. Sultan papağanım evimize 1 ay önce dışarıdan geldi. Bu zamana kadar da elimden geleni yaptım, onunla konuşmaya sevdiği yiyecekleri araştırıp vermeye çalıştım. Yani elimden ne geliyorsa gerçekten yaptım. Kafesi ona göre küçük ayrıca biraz da eski. Ama çalışmıyorum, öğrenciyim ve elimden yeni, güzel ve büyük bir kafes almak gelmiyor. Biriktirip almak isterim, ancak bu sefer de kafesler pahalı olduğu için ona para vermeme kızarlar. Ancak yazın çalışırsam alabilirim, ama o zamana çok var. Başkalarının kafeslerini görüp üzülüyorum sadece. Yine de hep konuşup kuşumun yanında olmaya çalışıyorum. Belki yeni geldiği için belki de kafesinden ötürü, hiçbir şekilde susmuyor. Erkek kuşlar zaten çok ötermiş, bunu biliyorum ancak gerçekten çok ötüyor. Gece 10-11'de bile susmuyor. Her yolu denedim, bir gün odanın ışığını açtım, bir gün de loş bıraktım. Islık videoları açtım ama yok. Hani şöyle ki ben rahatsız olmuyorum, alışacaktır diyorum ama evdeki diğer kişiler çok rahatsız oluyor. Bazı zamanlar kulağı acıtır cinsten diyebilirim. Çünkü gün içinde çokça ötmesi bir yana geceleri de hep ötüyor. Bazen kur yapıyormuş gibi bazen ritmik. Ve sanki susmamasının sebebi benmişim gibi azarı ben işitiyorum. Bana kızıyorlar, her zamanki gibi. Eğer bu şekilde olmaya devam ederse, çok sevdiğim kuşumu ona çok daha iyi bakacağına emin olduğum, kafesinin daha büyük olduğunu bildiğim birisine vereceğim. Üzüleceğim ama en azından onun daha mutlu olacağını bileceğim. Gözüm arkada kalmayacak. Kısacası, sultan papağanım neden çok ötüyor olabilir? Video yollayamıyorum ama sorunuz varsa her türlü cevaplayabilirim. Umarım yardımcı olursunuz.

mortsvivants

Paylaşımcı
Birazcık dertli bir yazı olmuş, kusura bakmayın. Sadece bu durum gerçekten canımı sıkmaya başladı o yüzden buradaki bilgili olan sizlere sormak istedim.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eş istediği için, canı çok sıkıldığı için ötüyordur bir sürü sebebi var ☺

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tekrardan merhaba. Birazcık uzun olacak bu yüzden şimdiden kusura bakmayın.

Önceki yazılarımda bahsetmiştim ancak kısaca bahsedeyim. Sultan papağanım evimize 1 ay önce dışarıdan geldi. Bu zamana kadar da elimden geleni yaptım, onunla konuşmaya sevdiği yiyecekleri araştırıp vermeye çalıştım. Yani elimden ne geliyorsa gerçekten yaptım. Kafesi ona göre küçük ayrıca biraz da eski. Ama çalışmıyorum, öğrenciyim ve elimden yeni, güzel ve büyük bir kafes almak gelmiyor. Biriktirip almak isterim, ancak bu sefer de kafesler pahalı olduğu için ona para vermeme kızarlar. Ancak yazın çalışırsam alabilirim, ama o zamana çok var. Başkalarının kafeslerini görüp üzülüyorum sadece. Yine de hep konuşup kuşumun yanında olmaya çalışıyorum. Belki yeni geldiği için belki de kafesinden ötürü, hiçbir şekilde susmuyor. Erkek kuşlar zaten çok ötermiş, bunu biliyorum ancak gerçekten çok ötüyor. Gece 10-11'de bile susmuyor. Her yolu denedim, bir gün odanın ışığını açtım, bir gün de loş bıraktım. Islık videoları açtım ama yok. Hani şöyle ki ben rahatsız olmuyorum, alışacaktır diyorum ama evdeki diğer kişiler çok rahatsız oluyor. Bazı zamanlar kulağı acıtır cinsten diyebilirim. Çünkü gün içinde çokça ötmesi bir yana geceleri de hep ötüyor. Bazen kur yapıyormuş gibi bazen ritmik. Ve sanki susmamasının sebebi benmişim gibi azarı ben işitiyorum. Bana kızıyorlar, her zamanki gibi. Eğer bu şekilde olmaya devam ederse, çok sevdiğim kuşumu ona çok daha iyi bakacağına emin olduğum, kafesinin daha büyük olduğunu bildiğim birisine vereceğim. Üzüleceğim ama en azından onun daha mutlu olacağını bileceğim. Gözüm arkada kalmayacak. Kısacası, sultan papağanım neden çok ötüyor olabilir? Video yollayamıyorum ama sorunuz varsa her türlü cevaplayabilirim. Umarım yardımcı olursunuz.
Diğer konunuzda ailenizin sesinden rahatsız olduğunu söylediğinizde üzüldüm ozaman söyleyecektim size. Dilerseniz ben sahiplenebilirim diye. Sizinde aklınızdan geçmiş bu. Eğer sahiplendirmeyi düşünürseniz ve İstanbuldaysanız ben sahiplenebilirim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Size vermeyi çok isterdim. Canım kuşuma benden çok daha iyi bakacağınıza eminim ancak benim yapabileceğim bir durum değil maalesef ki. Yani benlik bir durum değil. Kendisi getirmişti eve dışarıdan yakalayıp, götürmesini de kendisi yapacaktır. Bu noktada her zaman olduğu gibi beni önemseyeceklerini sanmıyorum. Onu özleyecek olsam bile tek isteğim kuşumun güzel bir ailede, daha ferah bir kafeste yaşaması. O yüzden o götürecekse bile yine de bilgili birilerine gitmesi için çabalayacağım. Size de yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim
O dediğiniz kim anlayamadım ben 🫣 kuş sizin değil mi?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kuşu gün içerisinde salıp uçuruyor musunuz? Kafes içinde yem ve su dışında kalamar kemiği, kuş kumu, mineral blok gibi şeyler var mı? Kafese kemirmesi ve mental stimülasyonu için oyuncak astınız mı?