• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı Kuşum sürekli yatıyor.

wren.r35

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
halsizlik , istahsızlık , ishal , sürekli uyku durumu
Hastalık Belirti Tarihi
26 Ocak 2026
Kullanılan İlaç
tropedbird ve set inject steril şırınga
Merhabalar dün de gönderi atmıştım kuşumda yumurta sıkışması var olabilir mi diye? Bugün veterinere gittiğimde o durumun olmadığını büyük ihtimalle enfeksiyon kaptığı soylendi. Suyuna karıştırmam için tropedbird ve set inject steril şırınga verdiler. Kesinlikle bir şey yiyip içmiyor iştahı yok ve surekli fotograftaki gibi uyku halinde. Ayrıca ishali bulunmakta. Tavsiyeleriniz varsa sevinirim.

Ekli dosyalar

Hamdi

Tutkulu
Yardımsever üye
Merhabalar dün de gönderi atmıştım kuşumda yumurta sıkışması var olabilir mi diye? Bugün veterinere gittiğimde o durumun olmadığını büyük ihtimalle enfeksiyon kaptığı soylendi. Suyuna karıştırmam için tropedbird ve set inject steril şırınga verdiler. Kesinlikle bir şey yiyip içmiyor iştahı yok ve surekli fotograftaki gibi uyku halinde. Ayrıca ishali bulunmakta. Tavsiyeleriniz varsa sevinirim.
@Demet bükay @Aslı Ö. @EzgiA

Dilara2324

Paylaşımcı
Merhaba götürdüğünüz veteriner kanatlı uzmanı mıydı acaba? Maalesef her veteriner kuşlardan anlamıyor. Çok geçmiş olsun. Benim sultan papağanım böyle yemekten kesilmişti en son hastalandığında kursak beslemesi yapıldı öyle toparlandı. Minik canlar çok hassas maalesef açlığa dayanıklı olmuyorlar. Hangi ildesiniz? İmkanınız var ise farklı bir veterinere kanatlı uzmanına danışmakta fayda var belkide.

wren.r35

Yeni Üye
Merhaba götürdüğünüz veteriner kanatlı uzmanı mıydı acaba? Maalesef her veteriner kuşlardan anlamıyor. Çok geçmiş olsun. Benim sultan papağanım böyle yemekten kesilmişti en son hastalandığında kursak beslemesi yapıldı öyle toparlandı. Minik canlar çok hassas maalesef açlığa dayanıklı olmuyorlar. Hangi ildesiniz? İmkanınız var ise farklı bir veterinere kanatlı uzmanına danışmakta fayda var belkide.
Maalesef goturdugum veteriner sadece kanatlılara bakan bir veteriner degildi. Yavaş yavaş kendine geliyor gibi ama kendi isteğiyle yiyemiyor. Ayrıca sadece kanatlılara bakan bir uzmanda yok maalesef cevremde. Tesekkur ediyorum.

Hamdi

Tutkulu
Yardımsever üye
Maalesef goturdugum veteriner sadece kanatlılara bakan bir veteriner degildi. Yavaş yavaş kendine geliyor gibi ama kendi isteğiyle yiyemiyor. Ayrıca sadece kanatlılara bakan bir uzmanda yok maalesef cevremde. Tesekkur ediyorum.
Sadece kuşlara bakan veteriner neredeyse yoktur. Hem kuşlara bakan da veterinerler kanatlı uzmandan kastığımız o. Sizinki kuşlara da bakmıyorum normalde ama bakayım gibi bir şey dediyse tavsiyem farklı bir veterinere daha götürmeniz o ilaçları bilmiyorum onun hakkında yorum yapamam. Eğer dediğim gibi bir veterinerse hangi ilde olduğunuzu söyleyin yardımcı olmaya çalışayım.

wren.r35

Yeni Üye
Sadece kuşlara bakan veteriner neredeyse yoktur. Hem kuşlara bakan da veterinerler kanatlı uzmandan kastığımız o. Sizinki kuşlara da bakmıyorum normalde ama bakayım gibi bir şey dediyse tavsiyem farklı bir veterinere daha götürmeniz o ilaçları bilmiyorum onun hakkında yorum yapamam. Eğer dediğim gibi bir veterinerse hangi ilde olduğunuzu söyleyin yardımcı olmaya çalışayım.
Kanatlılar ve diger hayvanlara da bakan bir veterinere gitmiştim biraz yanlış ifade etmişim.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Birden Bire mi Böyle Oldu? Öncesi hasta miydi ? Röntgen sonucu var mı elinizde? Varsa Paylaşır mısınız? Yumurta Olup Olmadığı Poposundan belli Olur. Ama Bu Şekilde Durması İyi Değil.

wren.r35

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Birden Bire mi Böyle Oldu? Öncesi hasta miydi ? Röntgen sonucu var mı elinizde? Varsa Paylaşır mısınız? Yumurta Olup Olmadığı Poposundan belli Olur. Ama Bu Şekilde Durması İyi Değil.
Birden bire boyle oldu onceden cok neseliydi. dun aksam eve geldigimde nedensizce kafesin altında duruyordu. Sonra uyumak için çıktı. Bi daha da çıkmadi. Röntgen sonucu yok maalesef . Yumurtaya ise veteriner baktı ve olmadıgını soyledi.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Birden bire boyle oldu onceden cok neseliydi. dun aksam eve geldigimde nedensizce kafesin altında duruyordu. Sonra uyumak için çıktı. Bi daha da çıkmadi. Röntgen sonucu yok maalesef . Yumurtaya ise veteriner baktı ve olmadıgını soyledi.
Hangi ildesiniz belki listemizde uzman vardır? Durumu maalesef hiç iyi değil.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Birden Bire Böyle olduysa Ya Yumurtasi Var Yada
Yediği Birsey Dokundu. Hangi Ildesiniz Izmirde mi ?

wren.r35

Yeni Üye
dün maalesef kendisini kaybettik. onunla sadece 8 ay gecirebildim. tesadufen pencereden iceriye girmisti. girer girmez hemen kendisine kafes yem oyuncak almistik. her zaman neseliydi mutluydu surekli benimle konusurdu . her zaman enerjikti. nedense bi aksam eve geldigimizde salıncagında degil de yerdeydi. her neyse sabaha kadar dayandi cicikusum. sabah olur olmaz pet shop veteriner üretici hepsine sorduk. veterinerler bazi ilaclar verdiler suyuna katmamiz icin. siringayla , el ile icirmeye calistik. hic yem yiyemedi yavrum. en sonunda ciliz bir sekilde oterek elimde can verdi kızım. veda ederken sanki sadece kanatlarini kullanabiliyor gibiydi. felç olmus olabilecegini dusundum ama artık her sey nafile. onu cok seviyordum , sevmeye de devam edecegim
yardimci olmaya calisan herkese tesekkur ederim

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Çok üzüldüm başınız canınız sağ olsun😔

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör