• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlık dönemi Kuşum sürekli oyuncaklarına kur kusması yapıyor

Boncuk1402

Aktif Üye
Merhabalar,

muhabbet kuşum yeni tüy döneminden çıktı ve gün içinde aralıksız kur kusması yapıyor. 4 yıldır benimle o yüzden hareketin kur kusması olduğundan eminim herhangi bir sağlık problemi olmadığından. Genelde her tüy dökme döneminden sonra bu kusması fazlalaşıyor fakat kustuğu oyuncağı ondan belli bir süre uzaklaştırınca devam etmiyor. Bu sefer gün boyunca aralıksız bu hareketi yapıyor yem yediği an oyuncağına gidip kusuyor. Kustuğu oyuncağı çıkardım kafesten ama bu sefer başka bir oyuncak seçip ona yapmaya başladı. Gün boyunca tekrarladığı için yem yemesinde bir sıkıntı olucak ya da başka bir sağlık problemi olucak diye endişelendim. Bu durumda ne yapmalıyım? Bir de bazen kustuğu yemi yiyor kursak mantarına sebep olucak diye de endişelendim ama bu sefer kontrol altına alamıyorum. Tavsiyelerinize açığım ☺ enerjisinde tüylernde dışkısında ve genel halinde bir değişiklik yok hastalık belirtisi de yok.

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhabalar,kendi kusmuğunu yememesine dikkat edin.Ben kuşların kuş arkadaşları olmasından yanayım,yanına bir eş/arkadaş alabilirsiniz.Çift hâlleri öyle tatlı ki sizin de kalbinizi ısıtıcak.Birbirlerinin tüylerini kaşıyacaklar,birbirlerini besleyecekler...Tüy döneminden sonra fazlalaşması hakkında bilgim yok ama kızgınlıkta olabilir.Kuşunuzun fotoğrafını ekleyebilir misiniz?

Üst Alt