• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum sürekli kafes tabanına yatıyor

ELIFFF

Aktif Üye
Kuşum son birkaç gündür sürekli olarak kafes tabanında duruyor. Normalde de kafes tabanında uyuma huyu vardır zaman zaman inerdi. Ama son birkac gündür sürekli olarak kafes tabanında. Bunu en son yaptığında yumurtlama dönemiydi.Dışkısında bir gariplik yok sadece büyüme var. Ayrıca dışkı sıklığı azaldı.Geçtigimiz 2 gün biraz zeytinyağı damlatmıştım gagasına kabız olduğunu düşünüp. Acaba yumurtlayacak mı dedim ama henüz poposunda yumurta oluşumu da hissedemedim.Bu kafes tabanına yatmasının sebebi ne olabilir.

ELIFFF

Aktif Üye
Ayrıca belirtmek isterim ki iştahında bir problem yok. Yem yemeye su içmeye çıkıyor. Dal darı koyduğumda da iştahlı bir şekilde yiyor.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Sanki altında yumurta varmış gibi yatmış kuluçka hazırlığı gibi duruyor. Diğer kuşunuz erkek mi? Çiftleşiyorlar mı? Yuvalık yoksa yuvalık takın kafese. Dışkı da büyümüş zaten. Bu arada iki kuş için o kafes çok küçük bence.

ELIFFF

Aktif Üye
Sanki altında yumurta varmış gibi yatmış kuluçka hazırlığı gibi duruyor. Diğer kuşunuz erkek mi? Çiftleşiyorlar mı? Yuvalık yoksa yuvalık takın kafese. Dışkı da büyümüş zaten. Bu arada iki kuş için o kafes çok küçük bence.
Evet diğer kuşum erkek. Son zamanlarda çiftleştiklerine şahit olmadım ancak daha önce çiftleştiler. Dişi henüz küçük o nedenle yuvalik takmamistim

ELIFFF

Aktif Üye
Yalnız az önce erkeğin dişiyi beslediğine şahit oldum.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yuva arıyor büyük ihtimalle. Eğer yavru istemiyorsanız kuşları ayırabilir veya yer değişikliği yaptırın. Her gün ılık su ile spreyleme yapın kızgınlıktan çıksınlar

Üst Alt