• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum sürekli burnunu, gagasını kaşıyor ve yemiyor

onurunal16

Yeni Üye
Muhabbet kuşum dün geceden beri hiçbir şey yiyip içmiyor. Özellikle burun, gaga kısmını sürekli sürtüyor kaşıyor. Gece bir kaç kez çığlık attı, bağırdı. Fakat bu sabahtan beri çığlık atma durumu yok. Sadece dediğim gibi sürekli gaga bölgesini kaşıyor, uyku hali var uyuyor ve hiçbir şey yiyip içmiyor. Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Dış parazit şüphesi uyandırdı. Kuşunuzun net olacak şekilde streamable.com dan videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Birde temiz beyaz peçeteye en güncel dışkı fotosu da rica edelim.

onurunal16

Yeni Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Dış parazit şüphesi uyandırdı. Kuşunuzun net olacak şekilde streamable.com dan videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Birde temiz beyaz peçeteye en güncel dışkı fotosu da rica edelim.

Bu video gece bir kaç kez attığı çığlıklardan biri ama bugün sabah gün doğumundan bu yana çığlık atmayı kesti.

Buda kaşındığı video. Uyku dışında yaptığı tek şey bu şu anda. Yemek yemiyor, su içmiyor uyku halinden çıkıp gaga kısmını, burun kısmını kaşıyor ve tekrar uyku haline dönüyor.

Dışkı fotoğrafını da koydum peçete üzerine tekrar yaptığında güncel atabilirim ama bir şey yemediği için fazla yapmıyor. Durduğu yerin altındaki dışkılar bu şekildeEkli dosyayı görüntüle 44648

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eğer parazit varsa bu kadar çığlık attırır mı acaba belki sinirsel bir durumda olabilir bilemedim 🙁 siz yine de dış parazit ense damlası vilmectin zimec veya avromec bu üçünden herhangi birini temin edip enseye bir damla olacak şekilde damlatın. Bir damladan fazlası olmasın. Ve damlattığınız enseyi ovalayın ilaç yayılsın. Birkaç gün de suya girmesin. Bunun yanında multivitamin gervit ve probiyotik entrobac elinizde mutlaka bulunsun. Haftada bir farklı günlerde bu iki takviyeyi suluklarına koyunuz. Kuş hasta olsun olmasın yaşadığı müddetçe mutlaka haftada bir verilmeli. Ama bu çığlık olayını hocalarım bir bakıp yorumlasınlar 🙏🏻

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bende dış parazit diye olabilir diye düşünüyorum. Aslı arkadaşımın dediği gibi yapabilirsiniz. :)

onurunal16

Yeni Üye
Eğer parazit varsa bu kadar çığlık attırır mı acaba belki sinirsel bir durumda olabilir bilemedim 🙁 siz yine de dış parazit ense damlası vilmectin zimec veya avromec bu üçünden herhangi birini temin edip enseye bir damla olacak şekilde damlatın. Bir damladan fazlası olmasın. Ve damlattığınız enseyi ovalayın ilaç yayılsın. Birkaç gün de suya girmesin. Bunun yanında multivitamin gervit ve probiyotik entrobac elinizde mutlaka bulunsun. Haftada bir farklı günlerde bu iki takviyeyi suluklarına koyunuz. Kuş hasta olsun olmasın yaşadığı müddetçe mutlaka haftada bir verilmeli. Ama bu çığlık olayını hocalarım bir bakıp yorumlasınlar 🙏🏻
Teşekkürler dediklerinizi yarın ilk iş alıp yapacağım
Bende dış parazit diye olabilir diye düşünüyorum. Aslı arkadaşımın dediği gibi yapabilirsiniz. :)
Uygulayıp deneyeceğim, umarım geçer. Teşekkürler

onurunal16

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 44654
Size yanıt verdiğimden beri yaptığı dışkı bu :( içim parçalanıyor onu böyle görünce

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Siz dediğim takviyeleri en kısa sürede temin edin. Probiyotiği ilk etapta üç gün üst üste suyu tazeleyerek veriniz. Sonra haftada bir e indirirsiniz. Multivitamin gervit haftada bir. Farklı günlerde. Yalnız bu takviyeleri verirken kuşun susamış olmasına dikkat ediniz akşamdan yani uyku moduna geçtikten sonra ışıkları kapatın suluğu kafesinden çıkartın zaten gece yem yemezler su içmezler sabah takviyeli suyu verirsiniz. Ense damlasını da dediğim şekilde uygulayın sonra o işlemi on beş gün sonra tekrar uygulayın sonra altı ayda bir. Kuşunuzu bir müddet gozlemleyin eğer hala bu çığlıklar devam ediyorsa ve diski düzelmemişse mutlaka bu konu altında bizleri bilgilendiriniz.

onurunal16

Yeni Üye
Siz dediğim takviyeleri en kısa sürede temin edin. Probiyotiği ilk etapta üç gün üst üste suyu tazeleyerek veriniz. Sonra haftada bir e indirirsiniz. Multivitamin gervit haftada bir. Farklı günlerde. Yalnız bu takviyeleri verirken kuşun susamış olmasına dikkat ediniz akşamdan yani uyku moduna geçtikten sonra ışıkları kapatın suluğu kafesinden çıkartın zaten gece yem yemezler su içmezler sabah takviyeli suyu verirsiniz. Ense damlasını da dediğim şekilde uygulayın sonra o işlemi on beş gün sonra tekrar uygulayın sonra altı ayda bir. Kuşunuzu bir müddet gozlemleyin eğer hala bu çığlıklar devam ediyorsa ve diski düzelmemişse mutlaka bu konu altında bizleri bilgilendiriniz.
Dün sabahtan beri çığlık atma, bağırma durumu yok. Şuan hep uyukluyor, uyuyor ve uyku halinden çıktığı zaman sürekli olarak kafasını daha doğrusu gaga kısmını, burnunu bi yerlere sürtüyor. Normalde parmağımı uzatıp severdim kabarır sağa sola dönerdi seveyim diye şu an parmağımı uzatınca direkt burnunu sürtmeye başlıyor. Dediğiniz takviyeleri alıp uygulayacağım fakat bunun yanında veterinere de götürmeyi düşünüyorum bugün. Ayrıca hiç yem yemiyor ve su içmiyor bu konuda ne yapabilirim acaba? Birazdan yemliğinden tek tek yem alıp elim ile verip yedirmeyi deneyeceğim. Fakat su nasıl içecek bilmiyorum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dün sabahtan beri çığlık atma, bağırma durumu yok. Şuan hep uyukluyor, uyuyor ve uyku halinden çıktığı zaman sürekli olarak kafasını daha doğrusu gaga kısmını, burnunu bi yerlere sürtüyor. Normalde parmağımı uzatıp severdim kabarır sağa sola dönerdi seveyim diye şu an parmağımı uzatınca direkt burnunu sürtmeye başlıyor. Dediğiniz takviyeleri alıp uygulayacağım fakat bunun yanında veterinere de götürmeyi düşünüyorum bugün. Ayrıca hiç yem yemiyor ve su içmiyor bu konuda ne yapabilirim acaba? Birazdan yemliğinden tek tek yem alıp elim ile verip yedirmeyi deneyeceğim. Fakat su nasıl içecek bilmiyorum
Eğer yem yemiyorsa kendiniz kursaktan beslemeniz lazım. İştahsızlık varsa avcunuzdan yem yiyeceğini sanmıyorum. Besleme maması ve aparatı alıp kursaktan beslenmesi gerekir. Eğer elinizde yoksa mama hazırlayıp on beş dakika kadar iyice haşlanmış yumurta sarısı mısır unu da ekleyin suyla yoğurt kıvamına getirin siringayla yada çay kaşığıyla ağızdan az az vermeye çalışın. Ama bunlar geçici çözümler. Ama en sağlıklısı kanatlı uzmana gitmeniz. 🙏🏻

onurunal16

Yeni Üye
Eğer yem yemiyorsa kendiniz kursaktan beslemeniz lazım. İştahsızlık varsa avcunuzdan yem yiyeceğini sanmıyorum. Besleme maması ve aparatı alıp kursaktan beslenmesi gerekir. Eğer elinizde yoksa mama hazırlayıp on beş dakika kadar iyice haşlanmış yumurta sarısı mısır unu da ekleyin suyla yoğurt kıvamına getirin siringayla yada çay kaşığıyla ağızdan az az vermeye çalışın. Ama bunlar geçici çözümler. Ama en sağlıklısı kanatlı uzmana gitmeniz. 🙏🏻
Bugün sabah erkenden veterinere götürdüm. Kuşumdaki sıkıntı orta kulak iltihabı denilen hastalıkmış. İlaçlarını, yapmam gerekenleri söyledi ve sabah aşırı kötü, bitkin halde olan kuşumda sabahtan bu yana gözle görülür çok güzel gelişme var şükürler olsun. Böyle bir durum ile karşılaşan olursa düşünmeden veterinere gidip bir kanatlı uzman ile görüşmesini öneririm. Sağolsun gittiğim yerdeki uzman arkadaşlar çok güzel ilgilendi. Sabah mesaj attığım halde gram ilgilenmeyen, umursamayan, üstelik kendine veteriner diyen insanlardan sonra böyle insanlarla karşılaşmak beni mutlu etti. Var olsunlar, sağolsunlar. Ayrıca bu canlılar bize gelip sahiplenilmek istemedi, onları yanımıza biz aldık ve sonuna kadar onlara güzel bir yaşam sürdürmek yükümlülüğündeyiz. Gerektiği zaman en öncelik vereceğimiz can, onlarınki olmalı.

Gittiğim veterineride söylemek isterim, belki güzel bir veteriner arayan olur, öğrenmek isteyen olabilir diye.
Bursa'da oturuyorum.

Vetorka Veteriner Kliniği
Konak Mah. Bilginler cad. Deniz Yıldızı Sk. 2A/11 Nilüfer/Bursa
(Kara fatma heykeli, Halı saha yanı, 15 temmuz ilk okulu karşısı)

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok sevindim 🌸 ilaçları kullandıktan sonraki süreci de bizlerle paylaşırsanız sevinirim 😊 ama kuşlarda orta kulak iltihabı hiç duymamıştım 😊 tekrardan geçmiş olsun 🙏🏻