• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum Şokta mı, ne zaman geçer ne yapılmalı

Healest

Yeni Üye
Merhabalar kuşum bu gün kendine bir kaza ile zarar verdi Dolabım vardı dolabın üstünde Oda Parfümü sıkan makinalardan biri vardı dolapta aynalar olduğu için sürekli oraya uçardı bende aynaları çok görmesini istemediğimden dolabın önünü bir örtü ile örttüm. O da örtüye tutunuyordu örtünün en üst kısmında da tutması için o makinalardan biri ve kutu vardı örtü yere düşmesin diye. bu örtüye tutunup aynayı görmek için çektikçe aşşağı kaymış ucundaymış meğersem tam olarak kafasına düştü sonra kuşta yere düştü o zamandan beri yemiyor içmiyor tüyleri kabarık gözleri kapalı veya yarı kapalı kanatları alçakta hareketsiz bir şekilde duruyor. Şok belirtileri olabileceğini okudum bazı yerlerde herhangi bir kırığı çıkığı yok sanırsam kanadını elimle hafifçe elledm kaldırdım uçabiliyorda uçtu ayakları da sağlam basıyor elime vs geliyor. kafesine bıraktım üstünü örttüm sıcakta kalsın diye vücut ısıları şokta düşebiliyormuş diye okudum. başka ne yapabilirim şu an veterinere götürebilecek bir durumda değilim maddi olarak maalesef. Önereceğiniz önerebileceğiniz yapabileceğim bir şey var mı sakinleşmesi için? henüz hala bebek ayrıca fotoğraftaki gibi kanatlarını açıp baya geriyor arada havada tutuyor

Ekli dosyalar

Healest

Yeni Üye
Merhabalar kuşum bu gün kendine bir kaza ile zarar verdi Dolabım vardı dolabın üstünde Oda Parfümü sıkan makinalardan biri vardı dolapta aynalar olduğu için sürekli oraya uçardı bende aynaları çok görmesini istemediğimden dolabın önünü bir örtü ile örttüm. O da örtüye tutunuyordu örtünün en üst kısmında da tutması için o makinalardan biri ve kutu vardı örtü yere düşmesin diye. bu örtüye tutunup aynayı görmek için çektikçe aşşağı kaymış ucundaymış meğersem tam olarak kafasına düştü sonra kuşta yere düştü o zamandan beri yemiyor içmiyor tüyleri kabarık gözleri kapalı veya yarı kapalı kanatları alçakta hareketsiz bir şekilde duruyor. Şok belirtileri olabileceğini okudum bazı yerlerde herhangi bir kırığı çıkığı yok sanırsam kanadını elimle hafifçe elledm kaldırdım uçabiliyorda uçtu ayakları da sağlam basıyor elime vs geliyor. kafesine bıraktım üstünü örttüm sıcakta kalsın diye vücut ısıları şokta düşebiliyormuş diye okudum. başka ne yapabilirim şu an veterinere götürebilecek bir durumda değilim maddi olarak maalesef. Önereceğiniz önerebileceğiniz yapabileceğim bir şey var mı sakinleşmesi için? henüz hala bebek ayrıca fotoğraftaki gibi kanatlarını açıp baya geriyor arada havada tutuyor
not yavaş yavaş tüylerini düzeltmeye başladı

Hilye Bulut

Paylaşımcı
Şoku atlatması için sevdiği gıdayı verin,oyunla dikkatini dağıtmayı deneyin üstünü kapatmak yerine size alışkınsa elinize alın sevin ve bolca öpün sakinleşecektir diye umuyorum

Healest

Yeni Üye
Tüneğini değiştirdi şimdi aşşağı atlayıp su içti baya, şimdi yukarı geri çıkıyo

Healest

Yeni Üye
Tüneğini değiştirdi şimdi aşşağı atlayıp su içti baya, şimdi yukarı geri çıkıyo
Şu an hareketlendi yem yiyor ama kakası bir farklı dışkılardan maalesef anlamam kanlı sanırım anlayan biri varsa yorumlayabilir mi?

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba geçmiş olsun şuan aşırı streste, evet yavru çok korkmuş
Yüzünü kontrol ettiniz mi,gagası gözü burnu herhangi bir şey var mı?
Yanınıza alıp sevseniz daha iyi olur diye düşünüyorum, elinizle besleyin, en çok ne seviyorsa verin, darı yedirin, dikkati dağılsın, beraber ev içinde dolaşın, su içirin
Karnını falan mı vurdu yere kontrol edin,🌟 dışkı da kan devam ederse mutlaka bir veteriner hekim görmeli
Yeni dışkılarını paylaşın

Healest

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun şuan aşırı streste, evet yavru çok korkmuş
Yüzünü kontrol ettiniz mi,gagası gözü burnu herhangi bir şey var mı?
Yanınıza alıp sevseniz daha iyi olur diye düşünüyorum, elinizle besleyin, en çok ne seviyorsa verin, darı yedirin, dikkati dağılsın, beraber ev içinde dolaşın, su içirin
Karnını falan mı vurdu yere kontrol edin,🌟 dışkı da kan devam ederse mutlaka bir veteriner hekim görmeli
Yeni dışkılarını paylaşın
Merhaba herhangi bir sorunu yok şu an dolaşıyor yiyor içiyor sadece ötmedi henüz ele vesaire geliyor kanatlarında sorun yok uçabiliyor ayakları da aynı şekilde herhangi bir sorun görmedim sıkı tutunuyor gaga göz yine sorunsuz bunlar da az önce yaptığı dışkı gaga gıcırdatarak dinleniyor şu an

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba herhangi bir sorunu yok şu an dolaşıyor yiyor içiyor sadece ötmedi henüz ele vesaire geliyor kanatlarında sorun yok uçabiliyor ayakları da aynı şekilde herhangi bir sorun görmedim sıkı tutunuyor gaga göz yine sorunsuz bunlar da az önce yaptığı dışkı
İnşallah daha da düzelir, gözünüz üzerinde olsun, dışkı biraz daha toplamış 😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merak ettiğim bir şey daha bu yukarıdaki ilk yaptığı şoktan sonra kanlı dışkı şokun etkisinden mi yoksa daha büyük bir soruna işaret ediyor mu?
Ani korku ile olacağını sanmıyorum, çarpma sonucu ufak bir zedelenme olabilir, devamı olmaz ise sorun da olmaz
2-3 gün gözlemleyin lütfen

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Peki acaba kuyruğumu yamuk aşşağı doğru yoksa bana mı öyle geliyor normal mi biraz paranoyaklaştım kusura bakmayın
Kuyruk biraz aşağıda evet, muhtemelen üzerine düştü ve esnedi, eğer ki öyleyse canlılığı ı yitirebilir tek tek düşer
İçinizde bir endişe varsa rontgen çektirin tavsiye ederim

Üst Alt