• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı Kuşum sobalı odada kustu durumu çok kötü

muhammet.dmr

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
halsizlik, kusma
Hastalık Belirti Tarihi
3 Şub 2026
Kullanılan İlaç
Mikostatin, reflor
Merhaba,

Muhabbet kuşum kursak mantarı olmuş şüphesiyle kardeşim reflor ve suyuna 14 damla mikostatin vermiş 5 gündü durumu iyiydi.
Dün oda soğuk diye sobalı odaya aldık 2 kuşumuzu 1 tanesi biranda kustu beyaz kusmuk gece boyunca gözleri yarı kapalı açık tünek üstünde durdu diğeri onu kovmaya çalıştı normalde hep yanına gider bizimki izin vermezdi.

Çözüm olarak ne yapabiliriz?
Şüphemiz ya ilaçtan, ya sobadan daha öncede koyardık yada deve dikeni koymuş tabakla önüne baya yemiş kuş sorunu bilmediğimizden çözüm ne olur bilmiyoruz ama kötüye gidiyor durumu.

Dün: Watch WhatsApp Video 2026-02-04 at 10.33.24 | Streamable
Bugün: Watch WhatsApp Video 2026-02-04 at 10.33.22 | Streamable

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muhammet.dmr

Yeni Üye
Malesef muhabbet kuşumuz az önce ellerimde öldü. 12 saatten kısa sürede canlı keyfi yerindeyken ani ölüm sebebi ne anlamadım.
Kuş dışardan evimize gelmişti hiç niyetimiz yokken besleme kararı aldık yayınan beyaz albino bir kuş aldık onda hiçbirşey yok.
Ölmeden 5 dakika önce zorlaya zorlaya bir kaç damla hafif vitaminli su verdim. Kalkı kendine geldi 5 dakika yürüdü sonra yastığımın içine girmeye çalıştı orada kaldı son kez su verdim elime aldım eşine göstereyim derken geriye kasıldı korktu sandım ama parmağımı sıkarak öldü.

1 saattir düşünüyorum ama ölüm nedenini anlamadım. Su vermek kötü mü oldu eşine onu göstermem kötü mü etki etti anlamadım. Çünkü eşi hep onun yanına oturmaya çalışır o kaçınca eşi gagalardı oda kaçardı. Bugünse o eşinin yanına oturmaya gitti eşi gagaladı izin vermedi.

Ekli dosyalar

teks_winrer

Paylaşımcı
Malesef muhabbet kuşumuz az önce ellerimde öldü. 12 saatten kısa sürede canlı keyfi yerindeyken ani ölüm sebebi ne anlamadım.
Kuş dışardan evimize gelmişti hiç niyetimiz yokken besleme kararı aldık yayınan beyaz albino bir kuş aldık onda hiçbirşey yok.
Ölmeden 5 dakika önce zorlaya zorlaya bir kaç damla hafif vitaminli su verdim. Kalkı kendine geldi 5 dakika yürüdü sonra yastığımın içine girmeye çalıştı orada kaldı son kez su verdim elime aldım eşine göstereyim derken geriye kasıldı korktu sandım ama parmağımı sıkarak öldü.

1 saattir düşünüyorum ama ölüm nedenini anlamadım. Su vermek kötü mü oldu eşine onu göstermem kötü mü etki etti anlamadım. Çünkü eşi hep onun yanına oturmaya çalışır o kaçınca eşi gagalardı oda kaçardı. Bugünse o eşinin yanına oturmaya gitti eşi gagaladı izin vermedi.
[/QUOTE ]
Başınız sağolsun. Kuşunuzun yaşını biliyor musunuz? Eşinin gagalama sebebi kuşunuzun hasta olmasından kaynaklı muhtemelen sürüden kovdu onu.

muhammet.dmr

Yeni Üye
Yaşını bilmiyorum ama 10 aydır bizdeydi dışarıdan rastgele gelmişti. Bizde misafir olarak geldi diye bakalım dedik ilk 3 ay çok hoplayıp zıplayan bir kuşken albino beyaz kuşu aldık sıkılmasın diye ama hiç beyaz kuşu sevemedi hep kaçardı kaçar diyede albino onu gagalardı.
İlk defa dün çok hastayken beyazın yanına oturdu beyaz onu kovmaya çalıştı. Yaşını öğrenemedik malesef hiçbir zaman.

Hamdi

Tutkulu
Yardımsever üye
Başınız sağolsun. Sobadan dolayı hastalandığını düşünüyorum. Ama farklı bir şey yediyse belki , yani çok fazla olasılık var.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Başınız sağ olsun

muhammet.dmr

Yeni Üye
Sizlerde sağolsun ama saatlerdir kafamı kurcalıyor dün saat 7'ye kadar tamamen sağlıklı olan kuş nasıl biranda ishal ve kusmayla öldü. Üstelik temiz bir beyaz sıvı ishaldir hatta sonradan kendine geldi ölmeden önce ishalden ziyade beyazdı sadece muhtemelen kursak mantarı yoktu kardeşim tedbir amaçlı mikostatin deve dikeni ve ısırgan otur kaynatıp doğutup vermiş onun dışında sobanın olduğu yerde çok kaldı diğeri bazen kusardı ama bu neşeli keyfi yerindeydi.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Başınız Sağ Olsun. Aklıma İlk Gelen Zehirlenme. Cennette Özgürce Uçsun. Rabbim Sabır Versin 😔

Hamdi

Tutkulu
Yardımsever üye
Sizlerde sağolsun ama saatlerdir kafamı kurcalıyor dün saat 7'ye kadar tamamen sağlıklı olan kuş nasıl biranda ishal ve kusmayla öldü. Üstelik temiz bir beyaz sıvı ishaldir hatta sonradan kendine geldi ölmeden önce ishalden ziyade beyazdı sadece muhtemelen kursak mantarı yoktu kardeşim tedbir amaçlı mikostatin deve dikeni ve ısırgan otur kaynatıp doğutup vermiş onun dışında sobanın olduğu yerde çok kaldı diğeri bazen kusardı ama bu neşeli keyfi yerindeydi.
Sobadan dolayıdır o zaman karbondioksitten zehirlenmedir diğeri de kusuyorsa götürmeyin orada çok bekletmeyin. Her kuş aynı değil. Elinde sonunda diğer kuşu da etkilemiş. Tekrardan başınız sağolsun.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba eğer yarım suluğa 14 damla mikostatin koyduysaniz dozajı çok fazla. Yarım suluğa yedi veya maksimum sekiz damla uygun olur. Ama tam dolu suluğa bu miktarı koyduysaniz o zaman ya hastalık çok ilerledi farkedemediniz yada bilmediğiniz bir şeyden zehirlenme yaptı. Soba da tabi ihtimal dahilinde. Başınız sağolsun 🙏🏻

muhammet.dmr

Yeni Üye
Hepinize çok teşekkür ederim bu kadar içimizi yakacağını tahmin etmezdik. 14 damla 200ml suya koyduk. Sadece devedikeni ve ısırgan otu suyu kaynatıpta içine koyduk bir yerde okumuştuk acaba ondan mı oldu diye ama sobalı odada her gün duruyordu ilk defa bu kadar sıcaktı oda ondan mı bilmiyorum. Neşeli kuş önce kanatlarını açtı sonra kustu cama çıkardık bir dahada düzelmedi.

Diğer kuşta etkilendi sanırım donuk donuk bakıyor yemek bile yemiyor. Öldükten sonra gösterdik aklı kalmasın diye ama bizden korkuyor eşi sayesinde mutluydu o gidince hepten sessizleşti.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hepinize çok teşekkür ederim bu kadar içimizi yakacağını tahmin etmezdik. 14 damla 200ml suya koyduk. Sadece devedikeni ve ısırgan otu suyu kaynatıpta içine koyduk bir yerde okumuştuk acaba ondan mı oldu diye ama sobalı odada her gün duruyordu ilk defa bu kadar sıcaktı oda ondan mı bilmiyorum. Neşeli kuş önce kanatlarını açtı sonra kustu cama çıkardık bir dahada düzelmedi.

Diğer kuşta etkilendi sanırım donuk donuk bakıyor yemek bile yemiyor. Öldükten sonra gösterdik aklı kalmasın diye ama bizden korkuyor eşi sayesinde mutluydu o gidince hepten sessizleşti.
Merhaba sıcak çarpması olabilir 😔kuşlar çok sıcakta tepki gösterir, kusma ani fenalaşma ishal kanat açma örnektir, kuşların ter bezi yoktur, savunma yapamaz ve metabolizması kaldırmaz😔
Isı normal olan yere kuşu alın ve çok dikkat edin lütfen

Üst Alt