• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum salyalı kusuyor

Elif Özveri

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma,halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
11 Kas 2023
Kullanılan İlaç
Mikostatin
3 gün önce kuşum salyalı kusmaya başladı ve halsizleşti . Ucuyo konusuyo ama halsiz.Yem yemiyor ama dal dari yiyor. Veterinere götürdük antibiyotik ve kursak mantarı olabilir diye bi ilaç yazdi. 1 gündür veriyoruz bi gelisme yok. Kusmugunu kokladım az önce ama kötü kokmuyordu. Sizce ne yapmalıyım cok endişeliyim. 6 yaşında kusum.

Doğacı

Eski Forumcu
Zeolitli besleme maması verilsin kursaktan(bilen kişi kursaktan besleme yapsın). 7 gün devam edilsin. 3 gün de entrobac probiyotik verilsin art arda. Eğer kursak mantarı olduğu kesin teşhis edilirse kursak mantarı tedavisi uygulanması gerekir, care4birds fungistop kursak mantarı ilacıdır suyuna katılır,genelde 5. günde geçer.

Elif Özveri

Yeni Üye
Zeolitli besleme maması verilsin kursaktan(bilen kişi kursaktan besleme yapsın). 7 gün devam edilsin. 3 gün de entrobac probiyotik verilsin art arda. Eğer kursak mantarı olduğu kesin teşhis edilirse kursak mantarı tedavisi uygulanması gerekir, care4birds fungistop kursak mantarı ilacıdır suyuna katılır,genelde 5. günde geçer.
Mikostatin ve antibiyotik devam edeyim mi. Kursaktan beslemeyi bilen hickimse yok çok zor bi yöntem gördüğüm kadarıyla. Onun yerine ne yapabilirim?

Doğacı

Eski Forumcu
Tam teşhis konulmadığından ama ihtimal olduğundan bahsettiniz. O yüzden kursak mantarı için ilaç kullanın diyemem. Bu konu hakkında tecrübeli arkadaşlar yorum yaparlar.

Benim size şuan tavsiyelerim zeolitli mama ile besleme yapmak. Probiyotik takviyesi. Petsopcular kursaktan beslemeden anlar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben mümkünse kuşun tünekte videosu ve peçete üzerine yapmış dışkı resmi görebilir miyim

Elif Özveri

Yeni Üye
Ben mümkünse kuşun tünekte videosu ve peçete üzerine yapmış dışkı resmi görebilir miyim
Kusura bakmayın geç cevap verdim. Şuan iyi durumda bütün ilaçları kullandık. 1 hafta metpamid 3 hafta mikostatin ve antibiyotik kullandı. Veteriner reçetesiyle. 2 haftayı doldurduk devam etmeli miyim sizce ilaçlara 1 hafta daha.