• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşum salya kustu

bsekfaa

Yeni Üye
Kuşum kustu yardımcı olur musunuz, yemesinde içmesinde sıkıntı yok ilk başlarda hiç yemiyordu ama düzelmeye başladı vitamin artı olarak sindirim düzenleyici kullanıyorum henüz 2 gün kadar oldu kullanmaya başlayalı uyuyordu sürekli artık o kadar fazla uyumuyor. Poposuna dışkı yapışmış, kendisi temizliyor gibi. ilk başta ishaldi şu an inanılmaz koyu yeşil mi siyah mi anlamadığım bir sümüksü dışkısı var yani şey ilk başta katı gözüküyor ama peçete ile aldığımda sümüksü olduğunu anlıyorum

Henüz dışkı yapmadı yapınca resmini koyacağım

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kullandığınız ürünlerin resimini ve kuşun videosunu ekler misiniz. Ne zamandan beri öyle?

bsekfaa

Yeni Üye
Kullandığınız ürünlerin resimini ve kuşun videosunu ekler misiniz. Ne zamandan beri öyle?
Henüz yeni 2-3 gündür böyle fark ettiğimde direkt vitamin vermeye başladım kuşçuya sorup
Hiç yem falan kusmadı bu salya kusması sadece 3 kere falan oldu sanırım
İlk gün hiçbir şey yemiyordu vitamin kullanmaya başladıktan sonra falan yem yemeye başladı su içmeye başladı
Hocam dışkı resmini koydum yine su

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Daha kaliteli ürünler temin edebilirsiniz gerwit, Entrobac gibi 👍 kuş biraz kabarık duruyor iştahsızlık da varmış. Cereyanda kalmış olabilir mi? Kızıl Daldarı verin yesin ve yeminde aspur olsun rahat kırsın. Ekstra olarak kekik çayı yapıp verin forumda tarifleri var. Ev içinde konumu cereyan yapan yerde olmasın.yem yemezse ve kilo kaybı olursa elle besleme yapmanız gerekiyor.

bsekfaa

Yeni Üye
Hocam bu elimde olan ürünlerle devam edip kızıl daldarı ve kekik çayı içirsem olur mu

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hocam bu elimde olan ürünlerle devam edip kızıl daldarı ve kekik çayı içirsem olur mu
Gervit ve entrobac kadar fayda sağlayamazsınız Şehmus hocamın dediklerine aynen katılıyorum. Kekik çayı da verebilirsiniz tabiki.

bsekfaa

Yeni Üye
Gervit ve entrobac kadar fayda sağlayamazsınız Şehmus hocamın dediklerine aynen katılıyorum. Kekik çayı da verebilirsiniz tabiki.
Bu kekik çayını kaç günde bir vereyim onu verdiğim gün ilaçları vermeyeyim mi ya da bu vitaminleri kekik çayının içine damlatıp direkt birlikte vermek zararlı olur mu

Son düzenleme:

bsekfaa

Yeni Üye
@Demet bükay ablacığım yardımcı olabilir misin kekik çayını kaç günde bir vereyim onu verdiğim gün ilaçları vermeyeyim mi ya da bu vitaminleri kekik çayının içine damlatıp direkt birlikte vermek zararlı olur mu

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bu kekik çayını kaç günde bir vereyim onu verdiğim gün ilaçları vermeyeyim mi ya da bu vitaminleri kekik çayının içine damlatıp direkt birlikte vermek zararlı olur mu
Merhaba ablacım kekik çayını sade vereceksin 4-5 saat kalsın sulukta, dökünce taze su verirsin, ertesi gün takviyelerini devam edebilirsin😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İlacı varsa verebilirsin aynı gün, kekik çayını normalde ayda 2 verebilirsin, özellikle kış aylarında, şimdi rahatsız olduğu için haftada 2 olur

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kuşum kustu yardımcı olur musunuz, yemesinde içmesinde sıkıntı yok ilk başlarda hiç yemiyordu ama düzelmeye başladı vitamin artı olarak sindirim düzenleyici kullanıyorum henüz 2 gün kadar oldu kullanmaya başlayalı uyuyordu sürekli artık o kadar fazla uyumuyor. Poposuna dışkı yapışmış, kendisi temizliyor gibi. ilk başta ishaldi şu an inanılmaz koyu yeşil mi siyah mi anlamadığım bir sümüksü dışkısı var yani şey ilk başta katı gözüküyor ama peçete ile aldığımda sümüksü olduğunu anlıyorum

Henüz dışkı yapmadı yapınca resmini koyacağım
Sümüklü dışkı iç parazit habercisidir, Zeolit tozuna ihtiyacın var, hem ishali keser hem paraziti öldürür, sindirim sistemini destekler
Petshoptan alınan ürünler inan ki yetersiz,

Entrobac, Gervit-w, btAmin forte, Zeolit Tozu

Bunları mutlaka temin etmelisin, yoksa antibiyotik kullanmak zorunda kalırsın, o da çok zor toparlayıp, bağışıklık düşer
İster İnternet üzerinden ister mamaist.com dan alabilirsin
Zeolit tozu mamaist.com dan Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Diğerlerinde güvenli bir şekilde eline gelir

bsekfaa

Yeni Üye
Abla şu koyu olan yeni dışkı ıslak gibi duran bugün hareketlendi tellere falan tırmandı elimden geldiğince sıcak tutmaya çalışıyorum kendisi bilgisayarımın üstünden gitmek istemiyor sıcak olduğu için sanırım oradayken çok rahat uyuyor, yine öğürme hareketi yaptı bir kaç kere ama bu sefer kusma falan olmadı. Kekik çayı iyi geldi sanırım
@Demet bükay

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Abla şu koyu olan yeni dışkı ıslak gibi duran bugün hareketlendi tellere falan tırmandı elimden geldiğince sıcak tutmaya çalışıyorum kendisi bilgisayarımın üstünden gitmek istemiyor sıcak olduğu için sanırım oradayken çok rahat uyuyor, yine öğürme hareketi yaptı bir kaç kere ama bu sefer kusma falan olmadı. Kekik çayı iyi geldi sanırım
@Demet bükay
Kuşunuz yem yiyor mu

bsekfaa

Yeni Üye
Kuşunuz yem yiyor mu
Çok az yiyor su içiyor çoğunlukla kendisi yemliğine gidip yemiyor ben dışarı çıkartıp tabaktan yediriyorum öyle yiyor, kilo kaybı falan gözlemlemedim. Daha demin tekrar salya şeklinde kustu bildiğiniz su yani başka bir şey yok dışkısı kokmuyor dışkısı böyle yeni

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok az yiyor su içiyor çoğunlukla kendisi yemliğine gidip yemiyor ben dışarı çıkartıp tabaktan yediriyorum öyle yiyor, kilo kaybı falan gözlemlemedim. Daha demin tekrar salya şeklinde kustu bildiğiniz su yani başka bir şey yok dışkısı kokmuyor dışkısı böyle yeni
Açlık dışkısı yapıyor, en çok ne seviyorsa verin, kusmukta eşki peynir kokusu var mı

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuz demet ablanın dediği gibi açlık dışkısı. Darı seviyorsa darı verin veya aspur verebilirsiniz. Salya kusması sebebi mantar veya parazit de olabilir bence en doğrusu kanatlı uzmanının görmesi