• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum Sağlıklı mı, Emin Olamıyorum

derya1986

Yeni Üye
Herkese merhabalar ve iyi forumlar. Bu; alt kısımdaki kemiğin ele gelmesi; bizim oğlanda da başladı. Avucuma alınca da sanki eskisinden daha zayıfmış gibi geliyor bana. Ama bizimkisi yiyip içiyor. Hatta; çok şaşırdığım bi’ durum da oldu, normalde pelet yem için; “İlk denemeyse kolay kolay alışmazlar.” denilmişti ama bizimkisine Versele’ nin B18 pelet yemini ezip verince yemliğinden onları seçip yiyor sadece. Bunun dışında dal darısını da çok güzel yiyor, bi’ tek hazır kuru yumurta mamasını sevdiremedim paşama. Probiyotik ilk kez aldım toz olarak, yemi Versele, dal darısı var, nijer tohumu var, kondisyon ve konuşturucu yemi var, vitaminleri var, sedochol’ ü var, himalaya tuzu da dahil tüm taşları var, kumu var. Tünekleri tahta, hatta yayladaki  ve dut ağacından dallar kesip evde güzelce yıkayıp kurutup kendim yontup taktım bikaç tane de. Kilosunu tartamıyorum çünkü rahat durmuyor. Dal darı bile atsam teraziye; asla yanaşmıyor, hatta kanatacak derecede ıssırıyor. Bu arada neşesi de gayet iyi, hatta ben işim olduğu için ilgilenmezsem bile yanıma gelip ya ötüyor ya da kıyafetlerimi çekiştiriyor; “Benimle oyna.” diye. Henüz 1,5 yaş civarında erkek ama bu sıralar yaklaşık 2 aydır tüy dökümünde. Kafasının üstü ve yanakları diken tarlası gibi mübarek.
IMG_1466.jpeg

Edit: Kafeste yok ama dışkısı normal. Bu büyük çifthane üretim kafesine dün akşamüstü geçtik, alışma sürecindeyiz. Dışkısı dışında ek fotolar isterseniz atabilirim ama dışkısını ancak yapınca atabilirim. Bir de benim aklıma bir soru daha takıldı; şimdi bu kuşu yaklaşık 6 aylıkken sokakta uçmaya mecali yokken bulmuştum ve yaklaşık 1 senedir de benimle. Ben de ilk kez probiyotik takviyesi yapmaya karar verdim zayıf hissedince ve toz olarak aldım. Markayı hatırlamıyorum ama üretici bir arkadaşın tavsiyesiyle aldım. Normalde üzerinde de, aldığım veteriner de suyuna katın dedi ama 4 çeşit vitamininin dışında, bir de Sedochol kullanıyorum karaciğer bağışıklığı zayıf diye. Bildiğiniz gibi; her gün ilaç/takviye veremiyoruz. İki takviyenin arasında bir gün temiz su içmesi gerekiyor. Ben bu probiyotiği suyuna değil de, yemine katarak versem; bi’ zararı olur mu? Ne kadar vermeliyim miktar olarak? Yoksa ille planlama yapıp haftada en az 1 vereyim mi? Öyle olursa diğer takviyelerden bazıları 2 haftaya çıkmak zorunda, çünkü 1 haftalık döngü yetmiyor. Sizce hangisini 2 haftaya çıkarmalıyım? Bir de son olarak; ben Gardenmix kuru yumurta maması aldım ve mamalığına koydum ama yemedi hiç. Sanırım sevmedi. Bunu nasıl sevdirebilirim? Bu mama; kafeste ne kadar durmalı ve verilme ölçüsü nedir? Kumu sürekli kafeste zaten.
Kum demişken de; ben resmine aldanıp Gardenmix Kum aldım ama, öyle resimde göründüğü gibi kahverengi çakıla benzer şeyler yok içinde, sadece siyah yuvarlak bişeyler var. Önceki kumu da başka marka, aynı görünümlüydü, bir de düz beyaz kumu var. Bu kahverengi çakıl görünümlü kum markası hangisi?
Bendeki kum:
IMG_1467.jpeg

Görseldeki hali buydu, paket fotosu yoktu:
IMG_1468.jpeg

Son Edit: Kafesine sadece acıkınca ve uykusu gelince gidiyor. Onun dışında sürekli dışarda ve ben nereye gidersem peşimde. İlgilenen, oyun oynayan olursa; çok hareketli bi’ kuş kendisi.

Son düzenleme:

derya1986

Yeni Üye
Herkese merhabalar ve iyi forumlar. Bu; alt kısımdaki kemiğin ele gelmesi; bizim oğlanda da başladı. Avucuma alınca da sanki eskisinden daha zayıfmış gibi geliyor bana. Ama bizimkisi yiyip içiyor. Hatta; çok şaşırdığım bi’ durum da oldu, normalde pelet yem için; “İlk denemeyse kolay kolay alışmazlar.” denilmişti ama bizimkisine Versele’ nin B18 pelet yemini ezip verince yemliğinden onları seçip yiyor sadece. Bunun dışında dal darısını da çok güzel yiyor, bi’ tek hazır kuru yumurta mamasını sevdiremedim paşama. Probiyotik ilk kez aldım toz olarak, yemi Versele, vitaminleri var, sedochol’ ü var, himalaya tuzu da dahil tüm taşları var, kumu var. Tünekleri tahta, hatta yayladaki  ve dut ağacından dallar kesip evde güzelce yıkayıp kurutup kendim yontup taktım bikaç tane de. Kilosunu tartamıyorum çünkü rahat durmuyor. Dal darı bile atsam teraziye; asla yanaşmıyor, hatta kanatacak derecede ıssırıyor. Bu arada neşesi de gayet iyi, hatta ben işim olduğu için ilgilenmezsem bile yanıma gelip ya ötüyor ya da kıyafetlerimi çekiştiriyor; “Benimle oyna.” diye. Henüz 1,5 yaş civarında erkek ama bu sıralar yaklaşık 2 aydır tüy dökümünde. Kafasının üstü ve yanakları diken tarlası gibi mübarek.
Ekli dosyayı görüntüle 66185

derya1986

Yeni Üye
Yok mu fikir verebilecek olan? Sağlığından çok endişe ediyorum bu kemik olayı yüzünden.

cimennnn

Tutkulu
Kemiği elime geliyor diyorsunuz ama genel olarak tüm kuşlarda olan bir durum bu gelmemesi demek kilolu olduğunu gösterir. Çok keskin ve belirginse sıkıntı bunu da resmini yüklerseniz bir ihtimal belki anlayabiliriz ama resimden anlamak pek mümkün değil.
Takviyelerde özellikle karaciğer desteğini eğer ki karaciğer de bir yağlanma sorunu yoksa iki haftada bir verebilirsiniz bir sıkıntı olmaz öyle olunca da boşalan bir gününüz olabilir. Aslında probiyotigi ara vermeden verebilirsiniz ben takviyeler kullandıktan sonraki gün probiyotik veriyorum bir sıkıntı yaşamadık ve veteriner de bu verebileceğimi belirtti. Kendi kullanma şeklim yağlanma biotin bir gün ara sonra tekrar yağlanma biotin ve probiyotik şeklinde yapıyorum. Birde neden bu kadar çok vitamin kullanıyorsunuz bildiğim kadarıyla bu kadar çok takviye kullanımı da karaciğeri yorabiliyor.
Kuma gelirsek de versela laganın açık satılanı var ama kapalı istiyosanız ben beak's care kullanıyorum memnunum.

Ekli dosyalar

derya1986

Yeni Üye
Kemiği elime geliyor diyorsunuz ama genel olarak tüm kuşlarda olan bir durum bu gelmemesi demek kilolu olduğunu gösterir. Çok keskin ve belirginse sıkıntı bunu da resmini yüklerseniz bir ihtimal belki anlayabiliriz ama resimden anlamak pek mümkün değil.
Takviyelerde özellikle karaciğer desteğini eğer ki karaciğer de bir yağlanma sorunu yoksa iki haftada bir verebilirsiniz bir sıkıntı olmaz öyle olunca da boşalan bir gününüz olabilir. Aslında probiyotigi ara vermeden verebilirsiniz ben takviyeler kullandıktan sonraki gün probiyotik veriyorum bir sıkıntı yaşamadık ve veteriner de bu verebileceğimi belirtti. Kendi kullanma şeklim yağlanma biotin bir gün ara sonra tekrar yağlanma biotin ve probiyotik şeklinde yapıyorum. Birde neden bu kadar çok vitamin kullanıyorsunuz bildiğim kadarıyla bu kadar çok takviye kullanımı da karaciğeri yorabiliyor.
Kuma gelirsek de versela laganın açık satılanı var ama kapalı istiyosanız ben beak's care kullanıyorum memnunum.
Cevap için tşkler. Yani görüntü olarak bakınca belli değil. Ama avucuma alıp elimi gezdirdiğimde hissedebiliyorum. Bize ilk geldiğinde de böyleydi, sonra iyi bi’ bakımla azalmıştı bu olay. Şimdi tekrar edince korktum biraz açıkçası. Takviye olaylarına gelince; ben bu kuşu sokakta bir gece bi’ sokak lambasının altında pısmış ve yağmurdan sırılsıklam olmuş bir vaziyette bulmuştum. Bulduğumda tir tir titriyordu. Tedavisi yapılırken; muhtemelen bu durumdan dolayı bağışıklık sisteminin zayıfladığı ve sıkı desteklemem gerektiği söylenmişti. Hatta daha 2-3 gün önce eklemediğim 3 yeni vitamin daha geldi; birisi tüy sağlığı için, birisi soğuk algınlığı için, birisi de stres önleyici. Zaten şöyle bir şey var; sürekli her ürünü kullanmıyorum. Açtığım paketleri bitene ya da skt leri gelene kadar toplu kullanıp, sonrasında sadece destekleyici yemler ve taze sebze/meyve ağırlıklı besliyorum. Artık buna ek probiyotik de var, bugüne kadar ciddi bir sorun yaşamadık şükür, 1 yıldan fazladır benimle.

cimennnn

Tutkulu
İlk zamanlar o halde bulduğunuz için kullanmanız çok normal bağışıklılığı yükselmesi normale dönmesi için önemli. Ama üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen bu kadar çok takviye kullanımı pek uygun değil. Probiyotik vitamin ve b vitamini bence yeterli. Karaciğer destekleyicisini de iki hafta da bir verirseniz karaciğerini de korumuş olursunuz. Meyve ve sebze ağırlıklı beslediğinizi belirtiyorsunuz bu durumda verdiğiniz farklı takviyelerini ekstra vermiş oluyorsunuz çünkü meyve ve sebzeler takviyelerin yerini dolduruyor.
Uymak size kalmış ama kuşunuzu çok seviyorsunuz belli ama bu kadar çok takviye yerine meyve sebze ile devam edebilirsiniz.

cimennnn

Tutkulu
Şunu da eklemek isterim benim kuşumda kilo sorunu olmasına rağmen belirttiğiniz kemik elime aldığım da hissedebiliyorum. O kemiği hissetmek olağan bir durum o kemiğin sivri ve keskin olması problemli.