• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum oyuncağını eşimi sanıyor

Eyüpİ.

Yeni Üye
Merhabalar zamanında eğlendiğini gördüğüm için mandalını yani oyuncağını kafese taktım ama sürekli bir şekilde mandala yem kusuyor çiftleşmeye çalışıyor mandal kafesin içinde olmayınca da çıldırıyor kafesin içinde oradan oraya atıyor kendini ne yapmam lazım 2.5 aylık erkek muhabbet kuşum

Sagi

Aktif Üye
Merhabalar zamanında eğlendiğini gördüğüm için mandalını yani oyuncağını kafese taktım ama sürekli bir şekilde mandala yem kusuyor çiftleşmeye çalışıyor mandal kafesin içinde olmayınca da çıldırıyor kafesin içinde oradan oraya atıyor kendini ne yapmam lazım 2.5 aylık erkek muhabbet kuşum
Kuşunuzun 2.5 aylık olduğuna emin misiniz?
2.5 aylık muhabbet kuşları üreme yaşında değillerdir diye biliyorum.
Çözüm olarak kafesine Farklı bir oyuncak daha koyabilirsiniz. Belki ilgisi ona kayar siz de mandalı kaldırırsınız. Onun dışında kuşunuzla da daha çok ilgilenmeniz ,onla sosyal etkileşime girmeniz de kuşunuzun mandala olan ilgisini azaltır belki.
5 aylık fln ise Eşi de sanıyor olabilir.yem Kusma hareketi genellikle eş olarak görmelerinden kaynaklanıyor

Eyüpİ.

Yeni Üye
Evet eminim, gözleri simsiyah neredeyse sabah 8 den akşam 11 e kadar dışarda sürekli muhabbet ederim oynarım ama ilgisi mandala kaydı bi anda normalde yanımdan ayrılmazdı şimdi mandaldan ayrılmıyor

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun resmini görebilir miyiz 🙏

Sagi

Aktif Üye
Evet eminim, gözleri simsiyah neredeyse sabah 8 den akşam 11 e kadar dışarda sürekli muhabbet ederim oynarım ama ilgisi mandala kaydı bi anda normalde yanımdan ayrılmazdı şimdi mandaldan ayrılmıyor
Net Fotoğrafını atar mısınız

Eyüpİ.

Yeni Üye
Biraz fazla enerjik olduğu için yerinde tutamıyorum en kaliteli bu şekilde bukadar çekebiliyorum

Ekli dosyalar

• 39.9 KB Görüntüleme: 9
  • 3.7 KB Görüntüleme: 9

Sagi

Aktif Üye
Bide bu şekilde yakaladım
Bu netlikte bir resimden pek bir şey çıkaramadım maalesef ama bence 5 aylık olmalı.Zaten o yaşlarda olmasa eş aramaz. Çiftleşme hareketleri yapmaz.
Kafesine ilgisini çekecek başka oyuncak koyun.mandalı gizlice çıkarın.ona göstermeden. Zaten eğer eş arayışında ise, çok kızgınlık döneminde ise eşleri yoksa genellikle kafeslerindeki oyuncaklara böyle yapıyorlar.

Eyüpİ.

Yeni Üye
Kusura bakmayın yanlış bilgi verdim kuşum 4.5 aylık şu anda ilk aldığım gün 15 kasımdı 1.5 aylık demişti aldığım yer yemeyeni geçti falanda dedi

Sagi

Aktif Üye
Kusura bakmayın yanlış bilgi verdim kuşum 4.5 aylık şu anda ilk aldığım gün 15 kasımdı 1.5 aylık demişti aldığım yer yemeyeni geçti falanda dedi
Tamam sorun yok, yetişkinliğe geçiyor o yüzden üreme isteği, davranışları göstermesi normal .isterseniz eş alabilirsiniz ama muhabbet kuşları eşleri kendileri seçerler. Eş almadığınız sürece parmağınıza bile kur yapar. Ama mandala olduğu gibi böyle aşırı bağlanmasın dikkat edin

Eyüpİ.

Yeni Üye
Tamam sorun yok, yetişkinliğe geçiyor o yüzden üreme isteği, davranışları göstermesi normal .isterseniz eş alabilirsiniz ama muhabbet kuşları eşleri kendileri seçerler. Eş almadığınız sürece parmağınıza bile kur yapar. Ama mandala olduğu gibi böyle aşırı bağlanmasın dikkat edin
Tamamdır mandalı ondan almamda bir sorun yok ozaman zaten sürekli dışarda sıkılacağını sanmıyorum

Sagi

Aktif Üye
Tamamdır mandalı ondan almamda bir sorun yok ozaman zaten sürekli dışarda sıkılacağını sanmıyorum
Evet ama çok bağlanmışsasiz onu aldığınızda kendine zarar verebilir gizlice alın ve dışarıda ona oyun parkı yapın dikkati dağılsın

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sakinleşmesi için elma verin. Papatya çayı demeleyip soluğuna koyun.

muhabbetkuşu.paşa

Aktif Üye
Merhaba, aynısını benim kuşumda yapıyor sesli çıngırak oyuncağı var yem kusuyor dışarı çıkarttığımda oyuncağını alınca direkt uçup geliyor elime konuyor oyuncağına yem kusuyor ona konuşuyor babacık babacık diyor eşi gibi görüyor çıkarttığımda strese gireceğini düşünüyorum üzüleceğini ilk geldiğinden beri onunla

Üst Alt