• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum ölmek üzere

Serpil özby

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
7 May 2025
Acil yardım edebilir misiniz ?2 buçuk yaşında dişi forpus papağanım var. Geçen hafta solunumunda sıkıntı olduğunu ve üst damağında şişlik olduğunu fark ettikten sonra hayvan hastanesine götürdüm.röntgen çekildi. Üst damakta kitle olduğu söylendi. Küçültmek ve hayvanî rahatlatmak için damağa steroid enjekte edildi. bağışıklık sistemini baskılayan bir ilaç. Ardından 3-4 gün kadar moksai damla kullandım.Enjeksiyondan yedi gün geçti. Düne kadar hiçbir sıkıntısı yoktu. Bu sabah halsiz hareketsiz ve iştahsız halde olduğunu gördüm. Hatta ayakları üzerinde duramıyor ve uçamıyor. Birkaç saattir hiçbir şey yediremedim. Şanlıurfa’da yaşıyorum kursak besleme aparatı ve mama hiçbiryerde bulamadım. Veteriner antibiyotik vermeyin sadece vitamin verim dedi. Sadece su içirebildim. En son dışkısı su gibiydi. Yem yiyemiyor. Meyve Püresi yaptım onu da yediremiyorum. Urfa’da yaşıyorum. Kursak besleme aparatı da mama da bulamadım

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Bu sabaha kadar bir şey yoktu birden mi bu hale geldi durumu hiç iyi gözükmüyor.

PETVİA VETERİNER KLİNİĞİ 7/24 açık kuş- egzotik kapsamlı gözüküyor arayıp bilgi alın

Hipokrat Veteriner Kliniği

Garfield Veteriner Kliniği

VET LİFE Veteriner Kliniği

Hepsi acili var arayın tek tek.

Serpil özby

Yeni Üye
Bu sabaha kadar bir şey yoktu birden mi bu hale geldi durumu hiç iyi gözükmüyor.

PETVİA VETERİNER KLİNİĞİ 7/24 açık kuş- egzotik kapsamlı gözüküyor arayıp bilgi alın

Hipokrat’a gittik iki saat önce. Vitamin verim dedi sadece. Vef life da kuş bakıyormuş ama beklemekten başka yapacağınız bir şey yok dedi

Serpil özby

Yeni Üye

Enerjisi çok yerindeydi iştahı yerindeydi. Keyfi yerindeydi. Hareketliydi bu sabaha kadar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Diğerlerini de arayın illa ki birinde apart mama vardır mutlaka temi edin

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Demet ablama ulaştım konuya bakacak bir videosunu eklermisiniz.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Acil yardım edebilir misiniz ?2 buçuk yaşında dişi forpus papağanım var. Geçen hafta solunumunda sıkıntı olduğunu ve üst damağında şişlik olduğunu fark ettikten sonra hayvan hastanesine götürdüm.röntgen çekildi. Üst damakta kitle olduğu söylendi. Küçültmek ve hayvanî rahatlatmak için damağa steroid enjekte edildi. bağışıklık sistemini baskılayan bir ilaç. Ardından 3-4 gün kadar moksai damla kullandım.Enjeksiyondan yedi gün geçti. Düne kadar hiçbir sıkıntısı yoktu. Bu sabah halsiz hareketsiz ve iştahsız halde olduğunu gördüm. Hatta ayakları üzerinde duramıyor ve uçamıyor. Birkaç saattir hiçbir şey yediremedim. Şanlıurfa’da yaşıyorum kursak besleme aparatı ve mama hiçbiryerde bulamadım. Veteriner antibiyotik vermeyin sadece vitamin verim dedi. Sadece su içirebildim. En son dışkısı su gibiydi. Yem yiyemiyor. Meyve Püresi yaptım onu da yediremiyorum. Urfa’da yaşıyorum. Kursak besleme aparatı da mama da bulamadım
Merhaba çok geçmiş olsun, minik can dostunuza kortizon verilmiş, kitleyi sabitleyip (küçülme olmaz) ağrıyı azaltıp, iltahap varsa yayılımı engellemek için uygulanmış, tedavi etmez, kısaca rahatlatmak amaçlı yapılmış bir enjeksiyon uygulamasıdır,
Etkisi geçince yeniden uygulanması gerekir
Ağrı ve baskı tekrar başlar çok üzgünüm, halsizlik, organlarda kendini yeniden gösterir, şiddeti artar😔
Tekrar götürün lütfen
Aç kalmasın şiringa ile sıvı şekilde beslemeye çalışın
Yumurta haşlayın 15 dk kadar, sıcak su ile cıvıtın, çay kaşığı veya şiringa ile beslemeye çalışın
Rabbim yardımcınız olsun 🤲🤲

Serpil özby

Yeni Üye
Merhaba çok geçmiş olsun, minik can dostunuza kortizon verilmiş, kitleyi sabitleyip (küçülme olmaz) ağrıyı azaltıp, iltahap varsa yayılımı engellemek için uygulanmış, tedavi etmez, kısaca rahatlatmak amaçlı yapılmış bir enjeksiyon uygulamasıdır,
Etkisi geçince yeniden uygulanması gerekir
Ağrı ve baskı tekrar başlar çok üzgünüm, halsizlik, organlarda kendini yeniden gösterir, şiddeti artar😔
Tekrar götürün lütfen
Aç kalmasın şiringa ile sıvı şekilde beslemeye çalışın
Yumurta haşlayın 15 dk kadar, sıcak su ile cıvıtın, çay kaşığı veya şiringa ile beslemeye çalışın
Rabbim yardımcınız olsun 🤲🤲
Kitle vardı ama enerjisi hep yerindeydi. Nereye götürdüysem iyi olduğunu söylemişlerdi. Bu sabah ilk defa bitkin düştü bu kadar. Kursak mantarı olabilir mi? Çünkü steroid immusupresyon yapmıştır fırsatçı enfeksiyonlara zemin hazırlamıştır. Yumurtayı birazdan yedireceğim teşekkür ederim

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Bu çocuğun çok iyi bir kanatlı uzmanına görünmesi gerekiyor oda size en yakın Adana da var.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kitle vardı ama enerjisi hep yerindeydi. Nereye götürdüysem iyi olduğunu söylemişlerdi. Bu sabah ilk defa bitkin düştü bu kadar. Kursak mantarı olabilir mi? Çünkü steroid immusupresyon yapmıştır fırsatçı enfeksiyonlara zemin hazırlamıştır. Yumurtayı birazdan yedireceğim teşekkür ederim
Steroid tek amaç için yapılır, rahatlatmak ve ağrıyı azaltmak, tekrar yapılmazsa eksikliği tüm organlarda belli olur hatta tüm vücutta, etkisi bazen 1 gün bazen 3 bazen 7 gündür
Kitlenin büyüklüğüne canlının kütlesine göre ayarlanır enjekte edilir,
Karnını doyurun aç uyumasın minik meleğim 🤲🤲🤲

Üst Alt