• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum Öğürüyor!!!

Murfi

Yeni Üye
Muhabbet kuşum bir şeyi çıkartmak istiyormuş gibi öğürüyor, kusmaya çalışıyor. Dışkısı bozulmaya başladı birkaç gün önce gayet iyiydi. Birkaç gün/hafta önce öğürmeye başlamadan önce kafesinin en altına geçip sürekli uyuyordu ve çok halsizdi. Elimdeki vitaminler sadece onlar. Dışkısı da böyle, tam olarak 15 dakika önceki dışkısı. Video şudur: Watch VID_20240526_1855433 | Streamable
Bütün bunların yanında kuyruğu da aşağı yukarı sallanıyor. Kuşumun neyi var? Şu an Entrobac, gerwit gibi vitaminleri temin edemem. Haftaya veterinere götürmeyi düşünüyorum. Suyunda şu an resimde de görüldüğü gibi resimdeki 2. probiyotik var yarım suya 1 damla sıktım ve en sondaki vitaminden de 6-7 damla kattım. Suyunu sabah içti. Lütfen yardım edin. Kafesinin altına pet şişe koydum sıcak su, sıcak odada kalıyor üstünü de örttüm. 2 gündür böyle sıcak odadaydı.Ekli dosyayı görüntüle dışkı.jpgEkli dosyayı görüntüle vitaminler.jpg

Murfi

Yeni Üye
Arada cik cik cik cik diyor peşpeşe ve o şekilde öğürüyor. Tükürmeye çalışıyormuş gibi.

Murfi

Yeni Üye
iştahsızlık yok şu an, dal darısı ve normal yemini yiyor.

Murfi

Yeni Üye
Son durum böyle. Uyumaya devam ediyor, ne yapmalıyım? Acil veteriner tedavisi görmesi şart mı?

Ekli dosyalar

• 1.5 MB Görüntüleme: 20
  • 1.2 MB Görüntüleme: 11

rilish26

Müdavim
Benim kuşta benzer belirtiler ile başladı ve megabakteri çıktı. Kesin teşhis için test yapılması lazım bence ona göre de tedaviye başlayın. Kilosuna bakın göğüs kemiği etrafındaki yağlara bakın duruyorlar mı

Murfi

Yeni Üye
Benim kuşta benzer belirtiler ile başladı ve megabakteri çıktı. Kesin teşhis için test yapılması lazım bence ona göre de tedaviye başlayın. Kilosuna bakın göğüs kemiği etrafındaki yağlara bakın duruyorlar mı
genelde hafif kabarık durduğu için anlayamıyorum ama yemek yiyor. İştahsızlığı yok.

Murfi

Yeni Üye
Veteriner hekim görsün mutlaka
Evde yapabileceğim bir şey kalmadı değil mi? Bizzat olarak her şeyiyle ilgileniyorum yemlerini şimdi değiştirdim suyunu tazeledim elimle yem verdim ızgarasını temizledim dal darısını yeniledim. Yapabileceğim her şeyi yaptım tek çare veteriner gibi görünüyor.. 😞

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Evde yapabileceğim bir şey kalmadı değil mi? Bizzat olarak her şeyiyle ilgileniyorum yemlerini şimdi değiştirdim suyunu tazeledim elimle yem verdim ızgarasını temizledim dal darısını yeniledim. Yapabileceğim her şeyi yaptım tek çare veteriner gibi görünüyor.. 😞
Yem yediğine emin misiniz?
Malesef veteriner hekim görmeli

Murfi

Yeni Üye
Yem yediğine emin misiniz?
Malesef veteriner hekim görmeli
Evet, eminim. Gözümün önünde yiyor hatta avcuma yem koyup kafesin içine elimi soktum gelip hemen yedi. Dal darısını da yiyor. Veterinere 1-2gün içinde götüreceğim. Artık evde yapacağım bir şey kalmadı

Üst Alt