• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum nefes almakta zorlanıyor gibi duruyor!

bicikbicika

Yeni Üye
Merhaba herkese,

Kuşum yaklaşık son bir haftadır sürekli ağzını açıp kapatıyor. Kanatlarını da sürekli iki yana doğru hafifçe açıp kapatıyor videodaki gibi sanki nefes almakta zorlanıyormuş gibi görünüyo. Kuyruğu sürekli düşük duruyor ve nefes alırken aşağı yukarı hareket ediyor. Ayrıca eskisi gibi uçmuyor.

Kuşçuya gösterdim. Sıcaktan kaynaklanabileceğini söyleyip üzerine su püskürtmemi önerdi. Dediğini yaptım bulunduğu odanın serin olmasına da özellikle dikkat ediyorum. Oda gerçekten serin olmasına rağmen belirtiler hiç düzelmedi. Bu yüzden artık sıcaktan kaynaklandığını düşünmüyorum.

Bu durumun sebebi ne olabilir? Ben ne yapabilirim? Daha önce benzer bir durum yaşayan veya bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi? Çok endişeleniyorum. Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba video çok kısa fakat evet genelde sıcakladıklarında kanat havalandırma ve ağız açma kapama yaparlar. Özellikle dinlenirken yada şekerleme yaparken biraz daha uzun video atar mısınız. Birde beyaz peçete üzerine dört beş tane yeni yapılmış dışkıları da görelim.

bicikbicika

Yeni Üye
Merhaba video çok kısa fakat evet genelde sıcakladıklarında kanat havalandırma ve ağız açma kapama yaparlar. Özellikle dinlenirken yada şekerleme yaparken biraz daha uzun video atar mısınız. Birde beyaz peçete üzerine dört beş tane yeni yapılmış dışkıları da görelim.
WhatsApp Image 2026-07-28 at 19.04.43.jpeg1785257021463.png

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dışkılar da hastalık yok. Sanki bana hala sıcakladığın verdiği bir nefes alma gibi geliyor. Biraz daha durumu gözlemleyin. Hiç düzelme olmazsa o zaman durumu değerlendirmek gerekir. Şuan için nefes rahatlatıcı neftor gibi takviyeler kullanılabilir.

bicikbicika

Yeni Üye
Dışkılar da hastalık yok. Sanki bana hala sıcakladığın verdiği bir nefes alma gibi geliyor. Biraz daha durumu gözlemleyin. Hiç düzelme olmazsa o zaman durumu değerlendirmek gerekir. Şuan için nefes rahatlatıcı neftor gibi takviyeler kullanılabilir.
Tamamdır o halde çok teşekkürler ilginiz için.

Üst Alt