• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! kuşum nefes alırken ses çıkarıyor

bibibirp

Aktif Üye
merhaba yaklaşık 6 yaşındaki kuşumun 4 5 gün önce yatmak için kafesini odaya taşırken nefes sesini duydum hızlı hızlı. gece birkaç kez kontrol ettiğimde o ses gelmedi sabah da aynı şekilde. ama her kafesinin yerini değiştirmeye gittiğimde fıs fıs ses geliyor. daha önce kafesi taşırken böyle bir ses gelmiyordu. gün içinde sürekli yanına eğilip nefesini dinliyorum duyamadım bu sesi
kendisi dişi 39-40 gr
yemesi içmesi keyfi normal şuan içerde ötüyor
- güncelleme az önce yanına gittim eğilip dinlediğimde yine fıs fıs ses geliyordu ne yapmalıyım

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Güncel 4 5 dışkı resmi ve tünekte yandan kuyruk gözükecek şekilde bir videosunu eklermisiniz. Ayrıca ses çıkardığı anında bir videosunu yaklarsanız iyi olur.

bibibirp

Aktif Üye
Güncel 4 5 dışkı resmi ve tünekte yandan kuyruk gözükecek şekilde bir videosunu eklermisiniz. Ayrıca ses çıkardığı anında bir videosunu yaklarsanız iyi olur.
merhaba sesi koyamıyorum çünkü hem telefonun mıkrofonu bozuk sanırım ses almıyor kulaklıkla denedim onda da sesin duyulabilmesi için çok yaklaşmam gerekiyor ki kaçıyor. ses şiddetli değil vik vik şeklinde değil daha çok hızlı hızlı nefes sesi. hırıltılı değil. burnunuzdan hızlı ve kısa nefes alıp verin aynı o şekilde bazenleri çıtırtılar da geliyor. gagası açık değil. aynı şekilde tüy dökümünde sanırım. kafes tabanında küçük tüyler çoğalmıştı temizlemeden önce. biriktirdiğim biraz param vardı yarın onunla veterinere götüreceğim meydanpark a gitmiştim daha önce. öğrenciyim çalışamıyorum yetebildiğim kadarıyla. ve biliyorum fotoğraf istemiştiniz ama eve bıraz gec geldım şu anda uyuyor rahatsız etmek ıstemedım sabah bu vıdeoyu çekmiştim sizin de görüşleriniz benim için önemli. ilgilendiğiniz için teşekkürler

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Görebildiğim kuyrukta sekme var dışkı formları iyi gözüküyor ama hafif bir leke var gibi fotoğraf ekleyince daha net anlaşılır. Videoyu biraz daha uzun eklermisiniz sadece tünekte durur iken ayrıca kafes boyaları maalesef kemirilmiş değiştirmeniz şart. Röntgen de detaylı belli olacaktır ama solunum da sorun olduğu belli röntgenin net resmini isteyin veteriner sonrası buraya konu altına ekleyin arkadaşlarımız da bir incelesin.

bibibirp

Aktif Üye
Görebildiğim kuyrukta sekme var dışkı formları iyi gözüküyor ama hafif bir leke var gibi fotoğraf ekleyince daha net anlaşılır. Videoyu biraz daha uzun eklermisiniz sadece tünekte durur iken ayrıca kafes boyaları maalesef kemirilmiş değiştirmeniz şart. Röntgen de detaylı belli olacaktır ama solunum da sorun olduğu belli röntgenin net resmini isteyin veteriner sonrası buraya konu altına ekleyin arkadaşlarımız da bir incelesin.
hava keselerinde iltihap varmıs
multıvıtamın enrofloksasin ve tanasetum kullanacağız günde 1 defa enfrofloksasın sabah aksam

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba büyük ihtimalle baytril verdi hekim. Hekiminizin dediği şekilde uygulayın. Antibiyotik sonrası probiyotik takviyesini ihmal etmeyin geçmiş olsun 🌸

bibibirp

Aktif Üye
Merhaba büyük ihtimalle baytril verdi hekim. Hekiminizin dediği şekilde uygulayın. Antibiyotik sonrası probiyotik takviyesini ihmal etmeyin geçmiş olsun 🌸
merhaba teşekkürler iyi dilekleriniz için. baytril vermedi tanasetum enrofloksasin ve multivitamin

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
merhaba teşekkürler iyi dilekleriniz için. baytril vermedi tanasetum enrofloksasin ve multivitamin
Enroflaksasin etken maddeli antibiyotik baytril yada enrocure olur genelde. Ama solunum için etkili bir antibiyotiktir. Umarım faydası olur rica ederim 🌸

bibibirp

Aktif Üye
merhaba günaydın bugün ilacın 3. gününe giriyoruz ama bi gelişme yok normal mi bu durum

bibibirp

Aktif Üye
Üç veya dördüncü gününden itibaren düzelme eğilimi göstermesi gerekirdi. Yarın hekiminizle görüşüp durumu anlatın.
şimdi ilaçlarını verdim zor bela ağzına yüzüne bulaştı. ilk videoyla sanki arada fark var gibi geliyor ama bilemedim siz de baksanız
1. vıdeo su ankı hali 2. vıdeo cumartesı gununden veterıner donuşu
dün gece uyurken fıs fıs sesi duydum biraz ama şu anda yanına eğildiğimde hep duymuyorum ara ara geliyor

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet kuyrukta sekme bana normal geldi. Yalnız şunu belirtmek isterim. Siz ağızdan veriyorsunuz antibiyotiği. Eğer yuttuğundan emin olmazsanız antibiyotiğin hiçbir etkisi olmaz. Oral yoldan verilen ilaçlar antibiyotikler dozajı ayarlanarak suyla da seyreltilebilir.

bibibirp

Aktif Üye
Evet kuyrukta sekme bana normal geldi. Yalnız şunu belirtmek isterim. Siz ağızdan veriyorsunuz antibiyotiği. Eğer yuttuğundan emin olmazsanız antibiyotiğin hiçbir etkisi olmaz. Oral yoldan verilen ilaçlar antibiyotikler dozajı ayarlanarak suyla da seyreltilebilir.
ağızdan verirken minik minik yavas yavas verıyorum ne zaman ağzını şapırdatıyor o acı tadı yiyince zaten biraz deliriyor ordan anlıyprum yediğini

Son düzenleme:

bibibirp

Aktif Üye

iyi akşamlar. ilaçların 4. günündeyiz. yarından sonra antibiyotiği vermeyi bırakıcam o şekilde dedi veteriner. durum bu şekilde. normalde de kuyruğu yıllardır uyanık olduğu zamanlarda hareket ederdi ama artık normali mi yoksa nefesten dolayı mı anlayamıyorum. videoda salladığı şekil anormal mi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör

iyi akşamlar. ilaçların 4. günündeyiz. yarından sonra antibiyotiği vermeyi bırakıcam o şekilde dedi veteriner. durum bu şekilde. normalde de kuyruğu yıllardır uyanık olduğu zamanlarda hareket ederdi ama artık normali mi yoksa nefesten dolayı mı anlayamıyorum. videoda salladığı şekil anormal mi
Her kuşta olabilecek bir sekme. Ayrıca o kadar da olsun nefes alıyor sonuçta. Bir önceki video da da ben yoğun kuyruk sekmesi görmemiştim. Daha öncesi nasıldı bilmiyorum ama tedavi işe yaramış. 🌸 Antibiyotik sonrası probiyotik takviyesi sağlayın.

bibibirp

Aktif Üye
Her kuşta olabilecek bir sekme. Ayrıca o kadar da olsun nefes alıyor sonuçta. Bir önceki video da da ben yoğun kuyruk sekmesi görmemiştim. Daha öncesi nasıldı bilmiyorum ama tedavi işe yaramış. 🌸 Antibiyotik sonrası probiyotik takviyesi sağlayın.
tesekkur ederım ıcıme su serptınız. elimde toz halinde entrobac var haftada 1 gün vermem yeterli mi

Üst Alt