• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! kuşum nefes alırken ses çıkarıyor

bibibirp

Aktif Üye
merhaba yaklaşık 6 yaşındaki kuşumun 4 5 gün önce yatmak için kafesini odaya taşırken nefes sesini duydum hızlı hızlı. gece birkaç kez kontrol ettiğimde o ses gelmedi sabah da aynı şekilde. ama her kafesinin yerini değiştirmeye gittiğimde fıs fıs ses geliyor. daha önce kafesi taşırken böyle bir ses gelmiyordu. gün içinde sürekli yanına eğilip nefesini dinliyorum duyamadım bu sesi
kendisi dişi 39-40 gr
yemesi içmesi keyfi normal şuan içerde ötüyor
- güncelleme az önce yanına gittim eğilip dinlediğimde yine fıs fıs ses geliyordu ne yapmalıyım

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Güncel 4 5 dışkı resmi ve tünekte yandan kuyruk gözükecek şekilde bir videosunu eklermisiniz. Ayrıca ses çıkardığı anında bir videosunu yaklarsanız iyi olur.

bibibirp

Aktif Üye
Güncel 4 5 dışkı resmi ve tünekte yandan kuyruk gözükecek şekilde bir videosunu eklermisiniz. Ayrıca ses çıkardığı anında bir videosunu yaklarsanız iyi olur.
merhaba sesi koyamıyorum çünkü hem telefonun mıkrofonu bozuk sanırım ses almıyor kulaklıkla denedim onda da sesin duyulabilmesi için çok yaklaşmam gerekiyor ki kaçıyor. ses şiddetli değil vik vik şeklinde değil daha çok hızlı hızlı nefes sesi. hırıltılı değil. burnunuzdan hızlı ve kısa nefes alıp verin aynı o şekilde bazenleri çıtırtılar da geliyor. gagası açık değil. aynı şekilde tüy dökümünde sanırım. kafes tabanında küçük tüyler çoğalmıştı temizlemeden önce. biriktirdiğim biraz param vardı yarın onunla veterinere götüreceğim meydanpark a gitmiştim daha önce. öğrenciyim çalışamıyorum yetebildiğim kadarıyla. ve biliyorum fotoğraf istemiştiniz ama eve bıraz gec geldım şu anda uyuyor rahatsız etmek ıstemedım sabah bu vıdeoyu çekmiştim sizin de görüşleriniz benim için önemli. ilgilendiğiniz için teşekkürler

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Görebildiğim kuyrukta sekme var dışkı formları iyi gözüküyor ama hafif bir leke var gibi fotoğraf ekleyince daha net anlaşılır. Videoyu biraz daha uzun eklermisiniz sadece tünekte durur iken ayrıca kafes boyaları maalesef kemirilmiş değiştirmeniz şart. Röntgen de detaylı belli olacaktır ama solunum da sorun olduğu belli röntgenin net resmini isteyin veteriner sonrası buraya konu altına ekleyin arkadaşlarımız da bir incelesin.

Üst Alt