• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yksl

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Hırıltılı nefes, nefes alamama, öksürük, kuyruk oynaması
Kullanılan İlaç
4 in 1 mix, enrocid
Be im bir kanaryam var ve ilk bana geldiğinde aşırı sesli ve hırıltılı nefes alıyordu, çok fazla hapşırıyordu, sürekli kabarık duruyordu, kuyruğu oynuyordu ve kanatları düşüktü. Bir kuşçuya sorduğumda bağırsak enfeksiyonu var diyerek 4 in 1 mix adlı ilacı verdi. Onu kullanırken büyük oranda düzeldi ama ilacı kaybettim. Sonra veteriner bana enrocid adında ilaç verdi ama yine kötüleşmeye başladı. Ne yapmam lazım, ne kullanmam lazım?

Son düzenleme:

m8s8af2

Yeni Üye
Aynı proplem benim kuşumda da var HIPRADOXİ S kullandım 4 günde geçti şimdi tekrar başladım kimse tam bilmiyor çözümünü anladığım kadarıyla

Taha Y.

Müdavim
Kuşunuzu bu sesi sürekli günlerce çıkarıyor ise
-Kuşunuz nefes alırken sesle birlikte kuyruğu oynuyor ise
-Kuşunuzda kabarıklık halsizlik uyuklama var ise
-Kuşunuzda iştahsızlık var ise

Bu belirtilerden bir veya bir kaçı varsa kuşunuz solunum yolu hastalıklarından biri başlamış demektir.Peki burada önemli nokta ne kadar süredir bu şekilde olması ,uzun süreli ve artık iştah kaybı kabarma da var ise hastalık çok ilerlemiş ve direk tedaviye başlanmalı veya veteriner hekime başvurulmalıdır.
araştırdım kadarıyla Ronay ayk böyle bir sunumj yapmış en üste bunun belirtisini vermiş ronay ayk çalımanız güzel olmuş

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Be im bir kanaryam var ve ilk bana geldiğinde aşırı sesli ve hırıltılı nefes alıyordu, çok fazla hapşırıyordu, sürekli kabarık duruyordu, kuyruğu oynuyordu ve kanatları düşüktü. Bir kuşçuya sorduğumda bağırsak enfeksiyonu var diyerek 4 in 1 mix adlı ilacı verdi. Onu kullanırken büyük oranda düzeldi ama ilacı kaybettim. Sonra veteriner bana enrocid adında ilaç verdi ama yine kötüleşmeye başladı. Ne yapmam lazım, ne kullanmam lazım?
Sizin solunum için etkili bir ilaç kullanmanız gerekiyor 👍 baytril veya tavilin olabilir beraberinde probiyotik ve elle besleme yapmanız gerekiyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Aynı proplem benim kuşumda da var HIPRADOXİ S kullandım 4 günde geçti şimdi tekrar başladım kimse tam bilmiyor çözümünü anladığım kadarıyla
Sizin başka bir konu açmanız ve kuşunuzun videosunu eklemeniz gerekir böylece yardımcı olalım 👍