• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşum Neden Öldü?

Zopixleto

Yeni Üye
4 yaşında bir muhabbet kuşum vardı ve 2 Kasım'da nedenini bilemediğim bir şekilde öldü.

Kuşum genelde yerde uyuyordu. (Neden Bilmiyorum) Sabah uyanıp yanına gittiğimdede, yerde hareketsiz olduğunu gördüm. Bende her zaman olduğu gibi yerde uyuduğunu düşündüm, ama yanına tamamen yaklaşınca hareket etmedi, beni görünce ayaklanıp kafeste çırpınırdı. İki kez adını seslendim, sesimi duyunca belki bakar diye, ama bakmadı. Kuşu kontrol ettiğimde öldüğünü gördüm.

2-3 hafta öncesinde bir kilo kontrol yapmıştım 35 gram çıkmıştı. Öldüğünde ise, 26 gram'a düşmüştü. Kafesinde yemi vardı, ama yemiyordu suyunuda içmiyordu.

Ölmeden önceki gün bayağı enginde uçuyordu, kapılara felan çarpıyordu, halsizdi ve kusuyorduda.

Vitaminlerini vermeme rağmen, 2 Kasım günü bayağı erken saatlerde (muhtemelen sabah ezanına karşı bir vakit) ölmüş.

ninjagokai3

Aktif Üye
Başınız sağ olsun

Kurtsaktan besleme yapıyor muydunuz?
Yerde uyumaları halsizlikten dolayı(tüneğe tutunmaya güçlerinin olmadıkları için)-eğer sahiplendiğimden beri yerde uyuyordu dersen orasını bilmiyorum-

Zopixleto

Yeni Üye
Başınız sağ olsun

Kurtsaktan besleme yapıyor muydunuz?
Yerde uyumaları halsizlikten dolayı(tüneğe tutunmaya güçlerinin olmadıkları için)-eğer sahiplendiğimden beri yerde uyuyordu dersen orasını bilmiyorum-
Teşekkür ederim

Kursaktan besleme yapmıyordum yem kabından besliyordum ve bir kaç haftadır yerde uyuyordu uyuduğu yerdende hareket etmiyordu tüyleri felan kabarıktı hep

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
4 yaşında bir muhabbet kuşum vardı ve 2 Kasım'da nedenini bilemediğim bir şekilde öldü.

Kuşum genelde yerde uyuyordu. (Neden Bilmiyorum) Sabah uyanıp yanına gittiğimdede, yerde hareketsiz olduğunu gördüm. Bende her zaman olduğu gibi yerde uyuduğunu düşündüm, ama yanına tamamen yaklaşınca hareket etmedi, beni görünce ayaklanıp kafeste çırpınırdı. İki kez adını seslendim, sesimi duyunca belki bakar diye, ama bakmadı. Kuşu kontrol ettiğimde öldüğünü gördüm.

2-3 hafta öncesinde bir kilo kontrol yapmıştım 35 gram çıkmıştı. Öldüğünde ise, 26 gram'a düşmüştü. Kafesinde yemi vardı, ama yemiyordu suyunuda içmiyordu.

Ölmeden önceki gün bayağı enginde uçuyordu, kapılara felan çarpıyordu, halsizdi ve kusuyorduda.

Vitaminlerini vermeme rağmen, 2 Kasım günü bayağı erken saatlerde (muhtemelen sabah ezanına karşı bir vakit) ölmüş.
Merhaba başınız sağ olsun
Kuş aşırı kilo kaybetmiş, aç kalmış yada yem değişikliği olmuş ve yememiş
Yemini değiştirmek aklınıza gelmedi mi?
Bayat bozuk olabilir
Ölmeden önce dermansızlık etki etmiş yinede uçmaya çalışmış, 😔
RABBİM Cennetinde uçursun, karnını doyursun,
Rabbim hiçbir canlıyı aç bırakmasın inşallah 🤲

Zopixleto

Yeni Üye
Hastalanmış fark etmemişsiniz aç kalmış zayıflamış ölmüş,
Hastalığını fark ettim hocam vitamin takviyeleri yaptım ama maalesef etki etmediler
Merhaba başınız sağ olsun
Kuş aşırı kilo kaybetmiş, aç kalmış yada yem değişikliği olmuş ve yememiş
Yemini değiştirmek aklınıza gelmedi mi?
Bayat bozuk olabilir
Ölmeden önce dermansızlık etki etmiş yinede uçmaya çalışmış, 😔
RABBİM Cennetinde uçursun, karnını doyursun,
Rabbim hiçbir canlıyı aç bırakmasın inşallah 🤲
Teşekkür ederim

Yemini günlük değiştiriyorum bayat değildi ama ölmeden bir kaç gün önce iştah sorunları çıktı yem yememeye, su içmemeye başladı

ben iç kurumadan şüpheleniyorum çünkü öldüğünde kemikleri hissediliyordu

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
26 gr kuşta kemikler sayılır tabi ki. Hastalığın tüm belirtilerini vermiş zaten size. Sizde biliyormuşsunuz. Hastalandığını farkettiğiniz zaman veterinere gitmeniz daha iyi olurdu. Takviyeler hasta kuşta fayda etmez. İlaç kullanmanız gerekirdi.

Başınız sağ olsun. Kuş için üzüldüm.Sizin içinde acı bir deneyim olmuş. Bundan sonra kuş sahiplenirseniz daha bilinçli olursunuz.