• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum neden bu hareketi yapıyor?

acn97

Aktif Üye
Merhabalar yeni sahiplendiğimiz tahmini 2-3 aylık civarında olan kuşumuz aşağıya videosunu bıraktığım hareketi yapıyor videoyu görünce direk kursak mantarı vs diyebilirsiniz ama bu hayvan daha taş çatlasın 3 aylık ne zaman kaptıda ilerledide bu kıvama geldi biz evde öyle temiz bakıyoruz ki şaşırırsınız dışkı ile teması yok her hafta kafesi virkon s ile temizleniyor yemliği suluğu aynı şekilde röhnfried seti var elimizde vitaminleri minerallerini eksik etmiyoruz taze meyve sebzesini veriyoruz iyice yıkayıp kurulayıp kafesteki aparatına takıyoruz meyve sebzeye biz bile dokunmuyoruz bir şey olur diye tertemiz bakıyoruz resmen ama sakınan göze çöp batar hayvan bu hareketi yapmaya başladı şu anda tüy döneminde tüpçükleri var bol bol tüyden çıkınca düzelir mi bilmiyorum diğer bir eksisi önünde kuş kumu yoktu bu zamana kadar onuda dün temin ettim grit kaliteli bir marka aldım hem yemine karıştırdım hemde farklı bir kaba koydum alışıp yemesini bekliyorum henüz yemedi kumu yiyince düzelir mi bu hareket biter mi bilmiyorum onun dışında aklıma bir şey gelmiyor dışkısı normal neşesi normal hayvan normal gözüküyor eğer bu hayvanda bu kadar temiz bakılmaya rağmen mantar vs gibi bir hastalık olduysa bu benim son kuş sahiplenişim olucak çünkü bundan temiz bakma imkanım yok demek ki böylede hasta oluyorlar siz değerli tecrübeli üyelerden yardım bekliyorum

Kuşun yaptığı hareket videosu ; Watch kus | Streamable

acn97

Aktif Üye
Sürekli yapmıyor bu hareketi bu arada 2-3 günde bir yapıyor hep bu şekilde gezmiyor yani

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Aslında hijyenik ortam yüzde yüz etkili diyemeyiz evet payı var ama büyük çoğunluğu değil. Anne yavruyu beslerken de bu bakteriyi kapabilir ve yavruyken de kursak mantarı baş gösterebilir. Sindirim de sıkıntı yaşıyor olabilir. Bu harekete illa kursak mantarı diyemeyiz. Siz grit kum tedarik edin. Entrobac probiyotik desteği sağlayın. Zeolit tozu elinizde var mı varsa az miktar yemine yada mama veriyorsanız mamaya katın. Sebze meyve dozunda verin özellikle akşam saatlerinde yada yatma saatlerinde vermeyin. Bu şekilde şimdiden önleminizi alın. 🌸

acn97

Aktif Üye
Aslında hijyenik ortam yüzde yüz etkili diyemeyiz evet payı var ama büyük çoğunluğu değil. Anne yavruyu beslerken de bu bakteriyi kapabilir ve yavruyken de kursak mantarı baş gösterebilir. Sindirim de sıkıntı yaşıyor olabilir. Bu harekete illa kursak mantarı diyemeyiz. Siz grit kum tedarik edin. Entrobac probiyotik desteği sağlayın. Zeolit tozu elinizde var mı varsa az miktar yemine yada mama veriyorsanız mamaya katın. Sebze meyve dozunda verin özellikle akşam saatlerinde yada yatma saatlerinde vermeyin. Bu şekilde şimdiden önleminizi alın. 🌸
grit kum temin ettim entrobacda veririm bugün zeloit tozu tam olarak ne işe yarıyor aslı hanım

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
grit kum temin ettim entrobacda veririm bugün zeloit tozu tam olarak ne işe yarıyor aslı hanım
Zeolit vücutta detoks görevi görür,

Vücuttaki toksinleri ve ağır metalleri alır,

Sindirim sistemini düzenler,

Vücudun antioksidan seviyesini yükseltir,

Bağışıklık sistemini güçlendirir,

Virüsler, soğuk algınlığı, grip, enfeksiyon ve hastalıklara karşı vücut direncini artırır,

Karaciğeri destekler, ishali keser,

Vücuttaki pH oranının dengeler,

Enerjiyi artırır, rahatlık sağlar,
Not:Antivirüs, Antiparazit ve Antifungal özellikleri vardır

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Grit kumu yeni temin etmişsiniz sindirim sıkıntısı çekiyor gibi geldi ama az tüketsin biraz gözlemleyin bi değişim olmazsa durumunda tekrar yazın konu altına.

acn97

Aktif Üye
Zeolit vücutta detoks görevi görür,

Vücuttaki toksinleri ve ağır metalleri alır,

Sindirim sistemini düzenler,

Vücudun antioksidan seviyesini yükseltir,

Bağışıklık sistemini güçlendirir,

Virüsler, soğuk algınlığı, grip, enfeksiyon ve hastalıklara karşı vücut direncini artırır,

Karaciğeri destekler, ishali keser,

Vücuttaki pH oranının dengeler,

Enerjiyi artırır, rahatlık sağlar,
Not:Antivirüs, Antiparazit ve Antifungal özellikleri vardır
tam olarak zeolit dediğiniz şeyi nerden bulabilirim acaba bir link falan atablr msnz neye benziyor bakayım hemen temin edeyim
Grit kumu yeni temin etmişsiniz sindirim sıkıntısı çekiyor gibi geldi ama az tüketsin biraz gözlemleyin bi değişim olmazsa durumunda tekrar yazın konu altına.
evet temin edip koydum alışmasını bekliyorum

acn97

Aktif Üye
konu günceldir hala cevaplarınızı bekliyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben daha fazla detay görebilir miyim. Meselâ verdiğiniz ürünlerin ve yemleri bir arada fotoğraf çekip ekler misiniz. Birde kuşun peçete üzerine yapmış güncel dışkısını ve son olarak kafesin içinde tünekte dururken videosunu 👍

Üst Alt