• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Kuşum neden böyle uyuyor?

eucagan

Paylaşımcı
Hastalık Belirtileri
halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
5 Eyl 2025
Kuşum görselde göründüğü şekilde kafasını aşağıya doğru sarkıtarak uyuyor ve bunu kafes değiştirdiğimden beri yapıyoe. Kafesin tüneğinin biraz kavisli olmasından olabilir mi? Halsizliğide var fakat iştahı yerinde.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kuşum görselde göründüğü şekilde kafasını aşağıya doğru sarkıtarak uyuyor ve bunu kafes değiştirdiğimden beri yapıyoe. Kafesin tüneğinin biraz kavisli olmasından olabilir mi? Halsizliğide var fakat iştahı yerinde.
Merhaba fotoğraf paylaşır mısınız

eucagan

Paylaşımcı
Merhaba fotoğraf paylaşır mısınız
eklemeyi unuttum üzgünüm. biraz halsizliğide var fakat yeme içme konusunda fark görmüyorum sağlıklı bir kuş seviyesinde. baş kısmında tüyden çıkmamış birkaç kapsüle rastladım ek olarak onu söyleyeyim.

Ekli dosyalar

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Forum Rehberi
eklemeyi unuttum üzgünüm. biraz halsizliğide var fakat yeme içme konusunda fark görmüyorum sağlıklı bir kuş seviyesinde. baş kısmında tüyden çıkmamış birkaç kapsüle rastladım ek olarak onu söyleyeyim.
Uyuma şekli normal muhabbetler bu şekilde uyur. Benim dikkatimi kafes düzeniniz çekti tüneklee plastik onları tahta tünek ile değişim lütfen
Suluğunuzu dar ağızlı suluk ile değiştirirseniz hijyen bakımından daha sağlıklı olacak
Kafeste hiç oyuncak göremedim en azından salıncak koymanızı tavsiye ederim muhabbetler genelde salıncağa bayılır
Suluk ve yemlik dipdibe olmaz onları uzaklaştırın

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Estağfurullah rica ederim
Tuba kardeşime katılıyorum, uyuma şekli normal endişe etmeyin lütfen 😊🤲
Tüyde ise btAmin forte takviyesi yapın haftada iki gün
Tünekler değişmeli

eucagan

Paylaşımcı
Estağfurullah rica ederim
Tuba kardeşime katılıyorum, uyuma şekli normal endişe etmeyin lütfen 😊🤲
Tüyde ise btAmin forte takviyesi yapın haftada iki gün
Tünekler değişmeli
tünekleri bugün geldi kargodan temizleyip yerleştireceğim hepsini kafesi yeni aldım. nasıl temizlemeliyim acaba ahşapları?

eucagan

Paylaşımcı
Uyuma şekli normal muhabbetler bu şekilde uyur. Benim dikkatimi kafes düzeniniz çekti tüneklee plastik onları tahta tünek ile değişim lütfen
Suluğunuzu dar ağızlı suluk ile değiştirirseniz hijyen bakımından daha sağlıklı olacak
Kafeste hiç oyuncak göremedim en azından salıncak koymanızı tavsiye ederim muhabbetler genelde salıncağa bayılır
Suluk ve yemlik dipdibe olmaz onları uzaklaştırın
kafesi yeni aldım tüneklerim kargodan yeni geldi bugün. oyuncak vs dışarıya çıktığımda alacağım internette düzgün bulamadım. gelen malzemeleri nasıl yıkamalıyım bit sorununa karşın? birde kafes şeklinden dolayo dar ağızlı suluk koyamıyorum yatay tellere bu suluk oluyor maalesef sadece.

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
tünekleri bugün geldi kargodan temizleyip yerleştireceğim hepsini kafesi yeni aldım. nasıl temizlemeliyim acaba ahşapları?
Tünekleri yıkayın, ocakta çevirerek tütsüleyin yada fırına atın 5 - 10 dk 200 derecede dursun

eucagan

Paylaşımcı
Tünekleri yıkayın, ocakta çevirerek tütsüleyin yada fırına atın 5 - 10 dk 200 derecede dursun
fotoğrafını eklediğim şekilde başını aşağı sarkıtıp uyuması normal değil mi? şuana kadar yaşamadığımdan hala anlam veremiyorum. öyle rahat ettiğinden mi o şekilde duruyor acaba?

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Forum Rehberi
fotoğrafını eklediğim şekilde başını aşağı sarkıtıp uyuması normal değil mi? şuana kadar yaşamadığımdan hala anlam veremiyorum. öyle rahat ettiğinden mi o şekilde duruyor acaba?
Başını aşağı doğru sarkıtıp uyuyandanmı bahsettiniz. O normal değil

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba normal her insanın nasıl uyuma şekli varsa kuşların da farklıdır çok normal

eucagan

Paylaşımcı
Başını aşağı doğru sarkıtıp uyuyandanmı bahsettiniz. O normal değil
sebebi ne olabilir ne yapmam gerekiyor. normal dururken bir şey yok ama uyuklarken yada uyurken başını tünekten aşğıya doğru bırakıyor. kafes değiştiğim günden itibaren bu şekilde.

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Forum Rehberi
sebebi ne olabilir ne yapmam gerekiyor. normal dururken bir şey yok ama uyuklarken yada uyurken başını tünekten aşğıya doğru bırakıyor. kafes değiştiğim günden itibaren bu şekilde.
Demet hocamız açıklamış durumu

Üst Alt