• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum kursak mantarı mı

gayekcci

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
halsizlik öğürme
Kullanılan İlaç
baytril
daha önce açtım konuyu ama net cevap alamadım kuşum attığım videodaki hareketi yapıyor sık olmasa da iki kere gördüm bu hareketi. neden yapıyor? erkek kuşum da kusma hareketi yapmaya başladı. kursak mantarı diye şüphelendik ama halsizlik falan yok veterinere gittik ilk baytril verdi geçmedi dışkıları hala leke bırakıyor dün yine götürdüm amoklavin ve funit vermiş ama kullansam mı bilemedim bu arada dişide kuyruğu aşağı yukarı hareket ettirme de mevcut. bazen nefes alırken burnu tıkalıymış gibi ses geliyor. ve çok fazla tıksırıyor. ayriyeten dişi kuşum erkeğe göre daha hareketsiz 😔 lütfen yardımcı olur musunuz nesi var?

gayekcci

Yeni Üye
Ben çok bir sorun göremedim basit bir sindirim sorunu da olabilir bir ihtimal kursak mantarı da. Diğer üstatlarda müsait olunca yorumda bulunacaktır. Ona göre net bir teşhis koyarız gerekirse ilaç önerisinde bulunuruz. Veteriner ilaçları neye dayanarak verdi. Dışkı ya da kursak tahlili yaptı mı
hayır yapmadı o yüzden emin olamadım ilaçları kullanmakta. bir video daha ekledim dişi kuşum erkek kuşuma göre biraz daha halsiz. dışkıları normal mi bu arada? solunum problemi olabilir mi?

Bahar Y.

Müdavim
hayır yapmadı o yüzden emin olamadım ilaçları kullanmakta. bir video daha ekledim dişi kuşum erkek kuşuma göre biraz daha halsiz. dışkıları normal mi bu arada? solunum problemi olabilir mi?
Cevaplarım tatmin etmedi sanırım sizi, olabilir saygı duyarım başkalarınında fikrini almak istediniz galiba :) evet solunum sıkıntısı var ve kendi fikrimce kursak mantarlık bişey yok

gayekcci

Yeni Üye
Cevaplarım tatmin etmedi sanırım sizi, olabilir saygı duyarım başkalarınında fikrini almak istediniz galiba :) evet solunum sıkıntısı var ve kendi fikrimce kursak mantarlık bişey yok
hayır siz kendiniz diğer kullanıcılar yorum yapsın öyle ilaç tavsiyesi verelim dediniz yazılmayınca konuyu tekrar açtım herhangi bir ilaç tavsiyesi verseydiniz onu araştırıp başlardım

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Konuyu yeni gördüm daha önceki öğürme konusuna baktım dışkıda hastalık vardi kusma var mı? Baytril nasıl verdiniz ve kaç gün ? Probiyotik kullandınız mı?

gayekcci

Yeni Üye
Konuyu yeni gördüm daha önceki öğürme konusuna baktım dışkıda hastalık vardi kusma var mı? Baytril nasıl verdiniz ve kaç gün ? Probiyotik kullandınız mı?
Kusma olarak bir kere yem çıkardığına şahit oldum yapışık halde. baytrili aslında bitene kadar kullanın dedi ama ben 7. günden sonra bıraktım fazla oldu diye. probiyotikte baytrili kullanırken verin demişti öyle verdim sonrasında da yeme ekleme yapmıştım

gayekcci

Yeni Üye
Net bir şey söyleyemiyorum ama son videonuza merak endişe edilecek bir durgunluk yok. Gün boyu yorulmuştur. Maşallah duruş dik kanatlar düşük değil kuş kabarık değil şuan için bir kötü durum yok. Ama ne olur ne olmaz diğer üstatlarda inceleyip yorum yapacaktır. Ona göre karar veririz.
tamamdır teşekkür ederim şimal hanım solunum probleminden şüphelendi ama o da ilaç tavsiyesinden önce başkaları da yorum yapsın istemişti 👍🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yeni dışkı daha iyi ama siz yinede üç gün sade su verin sonrasında tekrar dışkı resmi görelim yardımcı olalım 👍

gayekcci

Yeni Üye
Yeni dışkı daha iyi ama siz yinede üç gün sade su verin sonrasında tekrar dışkı resmi görelim yardımcı olalım 👍
baytril kullanımı neredeyse 1 hafta önce bıraktım şuan ilaçsız halleri bu dışkılar. 3 gün sonra yeni konu mu açayım burdan mı devam edeyim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
baytril kullanımı neredeyse 1 hafta önce bıraktım şuan ilaçsız halleri bu dışkılar. 3 gün sonra yeni konu mu açayım burdan mı devam edeyim
Hergun suyunu tazeleyin ve karışık yem verin ekstra bişey vermeyin 4 gün sonra buraya yazın dışkı resmi ile yardımcı olalım 👍

gayekcci

Yeni Üye
Hergun suyunu tazeleyin ve karışık yem verin ekstra bişey vermeyin 4 gün sonra buraya yazın dışkı resmi ile yardımcı olalım 👍
merhaba tekrardan erkek kuşum da problem yok ama dişi kuşuma üzülüyorum rahat nefes alamıyormuş gibi. nefes alırken burnu tıkalı tarzında ses çıkarıyor. burun deliklerine bakıyorum kapalı durmuyor ama kuyruk oynatımı var

gayekcci

Yeni Üye
Avi ast kullanabilirsiniz baytrilden sonra şuan ağır bir ilaç önermek olmaz. Yeme içmede sıkıntı varmi
baytrili 7 gün kullandıktan sonra bırakmıştım bırakalı 2 hafta olmuştur yeme içmesi gayet iyi ama çok fazla uçmuyor dediğim gibi kuyruk aşağı yukarı sallanıyor bide nefes alırken burnu tıkalıymış gibi ses çıkarıyor

Üst Alt