• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum Köpüklü Kusuyor

z.12345

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Ekşi kusma
Hastalık Belirti Tarihi
24 Mar 2021
Kuşum 1 ay kadar önce hasta olmuştu. Hafif köpüklü kusuyordu ve kusmuğu ekşi kokuyordu. Kafasını sallayıp her yere bulaştırıyordu. Fungi stop ve probiyotik kullandık 9 gün kadar. İyileşmişti. 2 haftadır gayet iyiydi. Bugün de çok iyi. Yemek yiyor, uçuyor, konuşuyor. Ama az önce yine kustu aynı şekilde. Ve yine ekşi kokuyor. Hala halsiz veya hasta durmuyor. Ama ben yine de kafesine soktum. Ne yapacağım şimdi bilmiyorum, niye tekrardan başladı?

z.12345

Aktif Üye
Kusarken video çekebildim. Sadece 15 dk içinde bu hale geldi. Ardı ardına kustu sonra durdu. Sabah hiçbir şeyi yoktu. Dışkı ve kuşun fotoğraflarını ekledim. Çok üzülüyorum tekrardan böyle olmasına

z.12345

Aktif Üye
Dışkılar çok kötü görünmüyor ancak diğer üstatlar inceleyip dönüş yapacaktır
Kusması dışında hiçbir şeyi yok :( . Şimdi de iyi yemek yiyor, kafeste oynuyor. Niye böyle oluyor anlamadım. İki gün önce süs bitkilerini yediği için bir forum açmıştım, daha yeni yeni iyileşiyordu şimdi süs bitkisi yiyince tekrar başlamış olabilir mi?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Kusması dışında hiçbir şeyi yok :( . Şimdi de iyi yemek yiyor, kafeste oynuyor. Niye böyle oluyor anlamadım. İki gün önce süs bitkilerini yediği için bir forum açmıştım, daha yeni yeni iyileşiyordu şimdi süs bitkisi yiyince tekrar başlamış olabilir mi?
Süs bitkisi konusunu ben görmedim hangi bitkiyi yedi acaba?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Adını bilmiyorum ama bu bitkiyi yedi, başka bitkilerde var ama onları kemiremeden durdurdum
Söylediklerinize bakınca aklıma 2 ihtimal geliyor zehirlenme ve kursak mantarı. Eğer ilaç dönemin de kullandıysanız zehirlenme daha olası ama emin değilim.

z.12345

Aktif Üye
Söylediklerinize bakınca aklıma 2 ihtimal geliyor zehirlenme ve kursak mantarı. Eğer ilaç dönemin de kullandıysanız zehirlenme daha olası ama emin değilim.
Zamanlama olarak zehirlenme gibi duruyor, çünkü ilaç kullanınca kursak mantarı geçmişti. Ve bitkileri kemirdi iki gün sonra bu hale geldi. Ama kusması da tamamen kursak mantarı ile aynı, kokusu şekli falan, o yüzden emin olamadım :(

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Zamanlama olarak zehirlenme gibi duruyor, çünkü ilaç kullanınca kursak mantarı geçmişti. Ve bitkileri kemirdi iki gün sonra bu hale geldi. Ama kusması da tamamen kursak mantarı ile aynı, kokusu şekli falan, o yüzden emin olamadım :(
İlaç ile çakıştığı için de olabilir. İlacı vermiş miydiniz o gün?

z.12345

Aktif Üye
İlaç ile çakıştığı için de olabilir. İlacı vermiş miydiniz o gün?
Yok hayır.3 probiyotik, 3 gün ilaç, sonra yine 3 gün probiyotik verdim, probiyotikten 2-3 gün sonra bitki kemirmeye başladı, aynı zamanda olmadı

z.12345

Aktif Üye
Tek seferlik bir durum ise bitki yediği için diye düşünüyorum..çünkü ev bitkileri kuşlar için zehirleyicidir
Hiçbir şeyi yokken ardı ardına 3-4 sefer kustu. Sonra durdu, şimdi kusmuyor. Tekrar kusacak mı diye gözlemliyorum Bu kadar kısa sürede tekrardan ilaç vermek de istemiyorum

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Salon bitkisine benziyor. İnternete biraz baktım bir site zararlı bir site zararsız yazmakta. Ev içindeki bitkilerden (difenbahya gibi)her zaman uzak tutalım herhangi bir garantisi yok çünkü.
Kusma gibi durumlarda antifungal ve antiprotozoal ilaç kullanılır genelde. fungal olanı kullanmışsınız. İkisininde karışımı olan ilaçlar daha etkili olurlar aklınızda bulunsun. Şuan için probiyotik verelim. herhangi mama veya ek gıda vermeyelim yem dışında. Dışkıları normal şuan için yem yememezlik yazıflama gibi aksi durum oluşursa kusma 1 hafta içinde geçmez ise tekrar bilgilendirirsiniz.

Ek olarak gaga etrafında kustuğu sıvıyı peçete veya kulak çöpü ile temizleyebilirsiniz.

z.12345

Aktif Üye
Salon bitkisine benziyor. İnternete biraz baktım bir site zararlı bir site zararsız yazmakta. Ev içindeki bitkilerden (difenbahya gibi)her zaman uzak tutalım herhangi bir garantisi yok çünkü.
Kusma gibi durumlarda antifungal ve antiprotozoal ilaç kullanılır genelde. fungal olanı kullanmışsınız. İkisininde karışımı olan ilaçlar daha etkili olurlar aklınızda bulunsun. Şuan için probiyotik verelim. herhangi mama veya ek gıda vermeyelim yem dışında. Dışkıları normal şuan için yem yememezlik yazıflama gibi aksi durum oluşursa kusma 1 hafta içinde geçmez ise tekrar bilgilendirirsiniz.
Bir hafta önce mantar için olan ilacı kullandıktan sonra 3 gün boyunca probiyotik vermiştim. Daha sonra probiyotiği haftada bir kullanırım diye düşündüm. Şimdi nasıl yapayım haftada bir mi vereyim? Bir de kafeste daldarı ve mürekkep balığı kemiği var yem dışında onları çıkarmam gerekir mi?

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Probiyotiği 3 günde 1 verin şuan. Düzeltikten sonra haftada 1 veya kullanma talimatında ne yazıyorsa ona dönersiniz. Kusma sırasında etrafa savurtturuyorlar bu yüzden tamamen iyi olasıya kadar takmamanız daha uygun olacaktır.

z.12345

Aktif Üye
Probiyotiği 3 günde 1 verin şuan. Düzeltikten sonra haftada 1 veya kullanma talimatında ne yazıyorsa ona dönersiniz. Kusma sırasında etrafa savurtturuyorlar bu yüzden tamamen iyi olasıya kadar takmamanız daha uygun olacaktır.
Çok teşekkür ederim, bir hafta sonra tekrardan yazıcam buraya. Umarım iyileşir, tekrardan teşekkürler

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ahmet kardeşim gerekeni yazmış kuşu salmayin bitkilerden uzak dursun ve mümkünse şırınga ile su içirin günde iki kere 0.5 ml kadar geçmiş olsun

z.12345

Aktif Üye
Bugün kuşum çok iyiydi. Kısa sürede bu kadar çabuk değişince buraya da yazmak istedim. Bitki yiyince anlık midesi bozuldu sanırım. Dün her yeri kusmuktu ve çok kötü kokuyordu, sabah hepsi gitmişti. Ağzında da koku yoktu. Bir saat kadar dışarı çıkardım. Bu videodaki gibi şuan durumu.

Ve bir şey daha sormak istiyorum. Videonun en başındaki ufak ötme gibi sesi devamlı çıkarıyor. Normal ötüyor da ama ben yanındayken hep bu şekilde ötüyor. Önceden bunu sorun olarak görmüyordum ama ardı ardına 2 kere hasta olunca korkmaya başladım. Normal mi böyle ötmesi?

z.12345

Aktif Üye
Çıkardığı seste herhangi bir şey görmedim ben. Fakat haliyle yıpranmış. Tamamen düzelmesi için daha vakit var. Takip edelim aksi bir durum söz konusu olursa tekrar dönersiniz.
Teşekkür ederim. Eskisi kadar salmıyorum zaten artık. Kafesinde duruyor. Yavaş yavaş düzelecek umarım :)

z.12345

Aktif Üye
Fungi stop bir kuşum için daha önce kullanmıştım etken maddesi Nystatin ve ozaman yapmış olduğum araştırmalarda literatürde bu etken maddenin etkiniği hakkında şüphelerin olduğunu hatırlıyorum tedaviden ziyade koruma ve sorunu baskılamada etkili diye bahsediliyordu zamanında okadar çok konu araştırdımki kuşun sorununu çözmek adına bu sekılde aklımda kalmış genelde bahsettiğiniz kursak mantarı için hemen hemen çoğu kişi triflucan ( Fluconazol etken madde) şurup kullanıyor içeriğinde şeker ve alkol olduğundan bazı kişiler şurubun kullanılmaması yönünde görüş belirtiyor tablet formunda olan flucan-zolax gibi tabletlerin ezilerek suya belirli miktarda karıştırılmasının daha sağlıklı olduğunu anlatıyorlardı. Daha etkili bir etken maddeli ilaç var ancak ülkemizde bulması çok zor ve fiyat aşırı derecede pahalı
Size tavsiyem veterinere götürme durumunuz varsa dışkı tahlili vs yaptırmanız hastalığın ne olduğunu belirlemeniz yönünde yanlış verilen ilaç uzun vadede kuşun organlarına zarar verip tamamen çökmesine sebeb olabiliyor kuşun rahatsızlığını öğrendikten sonra internetten tedavi yöntemlerini kendinizde bulabilirsiniz.
İlk defa kuş bakıyorum hiçbir fikrim yok. Ve küçük bir yerde yaşıyorum. Sorduğum veterinerler kuşlarla ilgilenmiyor ne yazık ki. Daha önce arkadaşımın da buradaki veterinerlerle kötü bir deneyimi oldu. Anlamadıkları için ellerinde öldü kuşu. Kuş üretimi yapan kişiler var. Ama onlar da anlamıyor. Geçen kursak mantarı olduğunda sormuştum, ölür bu kötü görünüyor dedi sadece. O yüzden internet şuan bir şeyler bulabileceğim tek yer.

z.12345

Aktif Üye
Şuan için kuşu gözlemleyin kursak mantarının belirtileri halsizlik,ekşi kokulu kusma, kabarma,iştahsızlık,dışkıda yem,kilo kaybı (gögüs kemiği belirginleşmesi) gibi belirtiler olmakta bazıları ileri seviyede kendini gösteriyor zaten ilaç kullanmışsınız bi süre gözlemleyin ve kuş yem yiyorsa bi süre karışık muhabbet kuşu yemi dışında bişey vermemenizi öneririm.
Dün kokulu kusma belirtisi vardı sadece ama yem yiyor, kilosu hareketleri de iyi. Şuan kusmuyor da. Daldarı ve yem dışında bir şey vermiyorum. Teşekkür ederim :)