• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum kilolu

Dudukuş

Aktif Üye
Kuşumun kilosunu bi ölçtüğümde 43 gr civarıydı bugün tekrar ölçüyüm dedim 50 gr olmuş anlamadım nasıl aldı okadar kilo sürekli dışarda uçururum her gün akşama kadar sebze öeyve vermeye çalışırım. Ne yapmam lazım kilo vermesi için sürekli yormaya çalışıyorum uçurup. Akşamları yemini çıkartıp sebze meyve takıyorum ama yemiyo artık. Yumurta haşlayıp koyuyorum 1 -2 kere alıyo sonra yemiyo nasıl bi yok izlemeliyim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şimdilik yağlı tohumlardan uzak kalsın minik yavrunuz. İçeriği akdarı oranı fazla olan yem seçin. Yani diyet yeme geçin. Stres düzeyine gelmeden bol bol uçurmaya devam edin. Yine de karaciğer koruyucu takviyesi ile destekleme yapın. Bir tık fazlaca yeşil yapraklı sebzeleri ikram edin. Mesela gün içinde normal zamanda ne kadar yem yiyor bunu kabuklarından anlayabilirsiniz. Gün içinde yem kabını çok doldurmayın. Fazla yediği için kaba daha az yem miktarı koyun. Onu siz ayarlayın. O şekilde bir düzenleme yapabilirsiniz.