• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum keyifsiz 😞

Ciciksmm

Aktif Üye
Arkadaşlar 7 yaş erkek muhabbet kuşum var. Bildim bileli hep hareketli, yaramaz konuşkan bir kuş 7 senedir benle.
İki gün önce bir durgunluk geldi. İshal değil takip ettim bugün veterinere de götürdüm ama görünüşte bir şey göremedi vitamin verdi.
Çıkardığımda ayak parmaklarımla oynuyor. Ama diğer türlü suskun sürekli uyuyor.
Neden oldu bilmiyorum. 1.5 ay önce bir dişi almıştım kuşum yanaşmaya çalıştı ama diğer kuş yavru sanırım pas vermedi kafesleri ayırdım.
Dal darı koydum kafese yiyor kendi yeminden de yiyor. Ama bu durgunluk ne anlamadım.
Yakın zamanda sevdiğim birini kaybettim ve ilgilenemedim bir hafta kadar bana küsmüş olabilir mi ya da diğer kuşu kıskanıp strese girmiş olabilir mi ☹
eğer hasta olsaydı parmaklarıma kur yapar mıydı ?
Çok seviyorum onu.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba yavrunuzun temiz beyaz peçeteye birden fazla yeni yapılmış dışkı fotosunu atar mısınız. Birde net şekilde streamable.com üzerinden videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız.

Ciciksmm

Aktif Üye
Merhaba yavrunuzun temiz beyaz peçeteye birden fazla yeni yapılmış dışkı fotosunu atar mısınız. Birde net şekilde streamable.com üzerinden videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız.
Dışkıyı yeni yaptı diğerleri de buna benzer aynısı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dışkıyı aslı hocamızın da dediği gibi peçete üzerine yapmış eklersiniz 👍 Maşallah kuşunuz videoda sağlikli görünüyor strese bağlı tüye de girmiş olabilir. Verdiğiniz yem ve katkıları görebilir miyiz ona göre bir program yapabiliriz ☺

Ciciksmm

Aktif Üye
Dışkıyı aslı hocamızın da dediği gibi peçete üzerine yapmış eklersiniz 👍 Maşallah kuşunuz videoda sağlikli görünüyor strese bağlı tüye de girmiş olabilir. Verdiğiniz yem ve katkıları görebilir miyiz ona göre bir program yapabiliriz ☺

Ekli dosyalar

Ciciksmm

Aktif Üye
Ayrı bir peçetede çekeceğim muhakkak teşekkür ederim. Ek olarak bugün veteriner enjektörle bir vitamin verdi.
Ayrıca sürekli de kendini kaşıyor kafasını tüneğine sürtüp duruyor.
Çok hareketli bir kuş olduğu için kaygılanıyorum.

Cekelal

Paylaşımcı
İklimler iyice değişmeye başladı, malum bizede olduğu gibi hayvanlarında dengesi değişti. Her şeyi tamsa iklimler yüzünden olduğunu düşünüyorum👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Gerwit ve entrobac tavsiye ederim birde yem olarak versele laga yada mamaist temin edebilirsiniz. Grit kum ve kalamar kemiği kafeste her zaman bulunsun

Ciciksmm

Aktif Üye
Gerwit ve entrobac tavsiye ederim birde yem olarak versele laga yada mamaist temin edebilirsiniz. Grit kum ve kalamar kemiği kafeste her zaman bulunsun
Teşekkür ederim bilgiler için. Diğer kuştan dolayı strese girmiş olma ihtimali var mıdır peki ? Kaçıyor çünkü kuştan.

Ciciksmm

Aktif Üye
İklimler iyice değişmeye başladı, malum bizede olduğu gibi hayvanlarında dengesi değişti. Her şeyi tamsa iklimler yüzünden olduğunu düşünüyorum👍
Başka bir kuşum daha var onda böyle şeyler olmadı hiç yaşı da olduğu için üzülüyorum bulunduğum yerde maalesef kuşlar üzerine çalışan veteriner de yok.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Siz yedi yıldan sonra mı yanına eş aldınız o kısmı anlamadım. Ama video dan çok mühim bir durum gözükmüyor. Gerekli takviyeleri mutlaka temin ediniz.

Ciciksmm

Aktif Üye
Siz yedi yıldan sonra mı yanına eş aldınız o kısmı anlamadım. Ama video dan çok mühim bir durum gözükmüyor. Gerekli takviyeleri mutlaka temin ediniz.
Evet yedi yıldan sonra aldım daha 1.5 ay oldu eş alalı. Dişi çok yanına yaklaştırmadı kuşum onun yanında daha sessiz kaldı kafesin diplerinde oturmaya başlamıştı son zamanlarda da ayırmıştım kafesleri iyiydi yani.
iki gündür sürekli uyumaya başladı.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yedi yıldan beri sizle. Belli ki evcimen bir kuş olmuş. Dişi kuşu aldıktan sonra bu durgunluk olduysa ben stres kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Multivitamin gervit probiyotik entrobac ve b vitamini bt amin forte temin ediniz. Düzenli şekilde kullanın. Bağışıklığı da düşmüşse takviyeler toparlar 🌸

Ciciksmm

Aktif Üye
Yedi yıldan beri sizle. Belli ki evcimen bir kuş olmuş. Dişi kuşu aldıktan sonra bu durgunluk olduysa ben stres kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Multivitamin gervit probiyotik entrobac ve b vitamini bt amin forte temin ediniz. Düzenli şekilde kullanın. Bağışıklığı da düşmüşse takviyeler toparlar 🌸
Teşekkür ederim, sağ olun 🙏