• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum kendini çok kötü yolmuş yardım edin

Tuğçeallay

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kendisini yolma
Hastalık Belirti Tarihi
28 Ağu 2024
Kuşum kendisini yolmuştu daha önce kansızlık yaşadığını düşünyordum. Bu sefer kanadını çarptığı yerde duruşu değişen yeni çıkan uzun tüyü yolmuş. Kafesin kendisinin her yeri kan olmuş. Kan yüzünden durmadığı için yıkadım sardım havluya sıcak suyu da koydum yanına ama yardım edin çok halsiz çok kötü nasıl enerji verici bir şey yapabilirim ne yapmalıyım yardım edin.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşum kendisini yolmuştu daha önce kansızlık yaşadığını düşünyordum. Bu sefer kanadını çarptığı yerde duruşu değişen yeni çıkan uzun tüyü yolmuş. Kafesin kendisinin her yeri kan olmuş. Kan yüzünden durmadığı için yıkadım sardım havluya sıcak suyu da koydum yanına ama yardım edin çok halsiz çok kötü nasıl enerji verici bir şey yapabilirim ne yapmalıyım yardım edin.
Kuşunuzun fotoğrafını atabilir misiniz nereleri yolmuşsa

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kanama için rif ampul alın kanayan yerlere sürün

Tuğçeallay

Yeni Üye
Kanama için rif ampul alın kanayan yerlere sürün
Merhaba daha önce yoldupu zaman rif ampül almıştım ve sürdüm yani elimde var. Şimdi de sürdüm sorun yok ama şuan çok halsiz bir şey olur mu ölmesin enerji vermesi için ne yapabilirim adım atacak hali yol

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba daha önce yoldupu zaman rif ampül almıştım ve sürdüm yani elimde var. Şimdi de sürdüm sorun yok ama şuan çok halsiz bir şey olur mu ölmesin enerji vermesi için ne yapabilirim adım atacak hali yol
Kuşunuza su verin. Eğer yem yemiyorsa yumurta haşlayın sarısını ezin mısır unuyla karıştırıp yoğurt kıvamına getirip kaşıkla veya şırınga ile yedirin. Ağzına b vitamini varsa bir damla damlatabilirsiniz

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuza ense damlası yaptırdınız mı? Dışkısını da atabilir misiniz belki iç parazit vardır

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu arada petshoplardan elle besleme maması da temin ediniz

Tuğçeallay

Yeni Üye
Bu arada petshoplardan elle besleme maması da temin ediniz

Hiç.ense damlası yaptırmadım ama kuşumun sol kanadında bir tüyde sıkıntı yaşıyor. O tüyü çıkartırken çarptı ve iltahap kapmış dün fark etmemiştim ve bu gün gördüm. O tüyü çekmiş ve sanırım o kanamış diye düşünüyorum. Dediklerinizi yapacağım

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hiç.ense damlası yaptırmadım ama kuşumun sol kanadında bir tüyde sıkıntı yaşıyor. O tüyü çıkartırken çarptı ve iltahap kapmış dün fark etmemiştim ve bu gün gördüm. O tüyü çekmiş ve sanırım o kanamış diye düşünüyorum. Dediklerinizi yapacağım
O zaman rif ampul işe yarar bence ense damlası yaptırabilirsiniz veterinere.