• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum kelime öğrenmiyor

Deniz12

Aktif Üye
Merhaba yavru erkek muhabbet kuşumu alalı 2 ay oldu fakat aynı kelimeyi çok tekrarlamama rağmen hala konuşturamadım sadece gün boyunca çok fazla ötüyor bazen şarkı söylüyor gibi ötüyor bazen çığlık çığlığa kızmış gibi çok şiddetli ötüyor fakat ilgilenip o kadar şey tekrar etmeme rağmen tek kelime öğrenmedi, sadece ötüyor acaba türü eğitilmeye uygun olmadığı için mi öğrenmiyor yoksa yavruluk dönemi geçtiği için mi öğrenemedi kaç aylık acaba eğitmek için uygun mu?
Ekli dosyayı görüntüle 28559Ekli dosyayı görüntüle 28561Ekli dosyayı görüntüle 28562

Deniz12

Aktif Üye
Umarım boşa çabalamıyorumdur fakat internette hep siyah-gri kanatlı olan mavi yada yeşil iri kuşların konuştuğunu gördüm bu türün konuştuğuna pek rastlamadım inşallah bizimki konuşur fakat daha çok ötmeye hevesli kuş

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Umarım boşa çabalamıyorumdur fakat internette hep siyah-gri kanatlı olan mavi yada yeşil iri kuşların konuştuğunu gördüm bu türün konuştuğuna pek rastlamadım inşallah bizimki konuşur fakat daha çok ötmeye hevesli kuş
Bence zaman ve sabır gerekli. Benim oğlumunda kanatlarında grilik ve siyah renk yok. Ama 3. Aydan sonra konuşmaya başladı. Bence sizinki de zamanla konuşacaktır.

Mert.

Eski Forumcu
Ben çok gördüm bu renklerde konuşan sadece biraz sabir gerekiyor ilgi gerekiyor. Zamanla olacaktır pes etmeyin

Yasemin.e07

Paylaşımcı
Renkle konuşmanın bir alakası yok. Hemde gram alakası yok. Dişiler de konuşur erkekler de. Sizin konuşma dediğiniz taklit ile ilgili ve gayet güzel taklit eder.
Bi anda öğrenmesini beklemeyin,zaman sabır azim süreklilik laızm.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir muhabbet kuşu kesin konuşacak diye bir kural yok... Bazen karakter meselesi... Bazen de ortam koşulları buna izin vermez...Sen kuşuna güven ver... Sevgi ver... O da seni sevsin... Sana yaklaşsın... Her akşamları kuşun uyumadan önce 10-20 dakika tam yüzüne doğru onun korkmayacak bir ses tonuyla istediğin kelimeyi hep tekrarla...

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Benim kuşum da sizin kuşunuza çok benziyor ve çok güzel konuşuyor, renkle hiçbir alakası yok. Sabırla ve özellikle uykudan önce onunla ilgilenin, ürkütmeyin. Size bağlandıkça muhtemelen konuşacaktır, acele etmeyin

horrorshow

Aktif Üye
Benimki de 3. ayda konuşmaya başladı. Önce elinize alıştırıp, yüzüne kısık sesle söylemesini istediğiniz kelime ya da kısa cümlelerle başlayın. Sizi dikkatle dinliyorsa, bir süre sonra konuşacaktır. Ben o şekilde eğittim, söylediklerimin hepsini tekrar ediyor şu an.

Deniz12

Aktif Üye
Ben şu renkte olan kuşlar konuşur diye bir çıkarımda bulunmadım zaten, jumbo,show türü iri kuşları kastettim daha çok onların konuşma videosu çıkıyordu hep, acaba türe de mi bağlı diye buraya fikir sormak istedim fakat benzer türde olanlardan da varmış. Kuşa yumuşak bir sesle tekrar ediyorum hatta sonradan cümle arasında geçince kelimeyi tanır gibi oluyor fakat bir şey söylemek için çabaladığını henüz görmedim, hiçbir şey öğretmemişim gibi aynı şekilde ötmeye devam ediyor😄o yüzden acaba boşa mı çabalıyorum diye buraya bir sormak istedim fakat biraz daha alışması gerekiyor olabilir

Deniz12

Aktif Üye
Kuşum kaç aylık öğrenebilir miyim?

Mert.

Eski Forumcu
Bana 8 9 aylık gibi geldi fotorafta

Deniz12

Aktif Üye
O kadar büyük mü ? 2 ay önce 2 aylık diye almıştım fakat sonradan 2 aydan büyük olduğunu anladım fakat tam olarak kaç aylık bilmiyordum galiba büyük aldığım için öğrenmeyecek çünkü şimdiye kadar anlamsız da olsa harf bile mırıldanmaya çalışmadı

gilbert

Aktif Üye
Kuş gün içinde yarı uykuda yarı uyanık modda iken gözleri yarı kısık hatta kendini kabartmış ve bazen tek ayak üzerinde duruyorken sessiz sessiz "mırıldanmalı" önce kelimeleri anlaşılmayacak sonra netleşmeye başlayacak. Bahsettiğim o pozisyonda mırıldanma yapıyorsa konuşmasının habercisidir.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar gerekeni yazmışlar harfiyen katılıyorum 👍 5 & 6 aylık civarında