• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum kaşınıyor ve tüy döküyor.

htckt13

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar kuşum 3 4 aylık erkek bir yavru. Videosunu atacağım linkten izleyebilirsiniz. Sürekli bu şekilde kaşınıyor kabarıyor. Ayaklarını kafasını kanat altlarına kaşıyor. Tüy döküyor. Dışkısınıda atacağım. Dışkı ile alakalı arkadaşlar öneri yapmıştı henüz ürünleri gelmedi kullanamadım gervit ve entrobac ve aspur aldım. Ama bu kaşıntı ve tüy dökme nedir. Keyfi çok yerinde bu arada çok hareketli oyuncu. Ama kaşınma hali hep var. Linkte video var dışkı fotosunu da ekledim. Streamable Video

htckt13

Aktif Üye
Tüyleri ağzında okadar dökülüyor ki

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Bir dış parazit yap dicemde 3 4 aylık yavruyada olur mu bilemiyorum banyo yaptırma şansın varmı yada üzerine 3 4 fıs su sıksan

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
B vitamini veriyor musun ?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
tüye özel vitamin tavsiye ediyorum avi serisinden avisol b ancak bunlar çok düşük etkidedir imkan varsa gervit multivitamin tüy için bt amin forte gibi

htckt13

Aktif Üye
tüye özel vitamin tavsiye ediyorum avi serisinden avisol b ancak bunlar çok düşük etkidedir imkan varsa gervit multivitamin tüy için bt amin forte gibi
gervit sipariş ettim gelecek. ama sorun nedir yani parazit mi vitamin eksikliğimi. yavru olduğu için normal mi ilk defa kuş besliyorum hiç bilemiyorum ve korkuyorum . keyfi yerinde benimle oynuyor geliyor. kafeste ordan oraya oynuyor oyuncağıyla. dinlenmesi normal. anormal bi tepkisi yok. ama aldığımdan beri kaşınması var 1 aydır. sanki arttı ve tüyler dökülüyor. tüy mü döküyor kendisi yoluyor mu anlayamıyorum ki. ama tabiri caizse uyuz gibi kaşınıyor.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Oda sıcaklıgı iyi ise üzerine 3 4 fıs su sık hastalık noktasında bilmiyorum yanlış yönlendirmeyim seni

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bir dış parazit yap dicemde 3 4 aylık yavruyada olur mu bilemiyorum banyo yaptırma şansın varmı yada üzerine 3 4 fıs su sıksan
Olur kardeşim katılıyorum sadece dış parazit yapılabilir vilmectin, baymec, stronghold bunlardan birini alıp enseye bir damla yeterlidir 👍

Üst Alt