• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum kapıya sıkıştı

Kuş bey Badem

Yeni Üye
Dün kapıya sıkıştı diğer odaya geçmeye çalışıyorken birden uçtu gideceği odanin camı açıktı kaçar diye geçmesini istemedim kapıyı örtmeye çalıştım hayvancağız kaldı kapının arasında isteyerek yapmadım 😭 Sürekli uyku halinde ayaklarının üstünde durmuyor karnının üstünde duruyor yem yemiyor su icmiyor şırıngayla veriyorum siyah ve cıvık dışkılıyor ilgilenen veteriner yok d vit3 ve vitaform antibiyotik veriyorum suyla karışık ayagi ve boynu ağır hasar almış sanırım ayağınin eklem kısmı incinmiş ne yapabilirim boyun kısmına ve ayağına nolur yardim edin😭😭😭

Ekli dosyalar

Kuş bey Badem

Yeni Üye
Dün kapıya sıkıştı diğer odaya geçmeye çalışıyorken birden uçtu gideceği odanin camı açıktı kaçar diye geçmesini istemedim kapıyı örtmeye çalıştım hayvancağız kaldı kapının arasında isteyerek yapmadım 😭 Sürekli uyku halinde ayaklarının üstünde durmuyor karnının üstünde duruyor yem yemiyor su icmiyor şırıngayla veriyorum siyah ve cıvık dışkılıyor ilgilenen veteriner yok d vit3 ve vitaform antibiyotik veriyorum suyla karışık ayagi ve boynu ağır hasar almış sanırım ayağınin eklem kısmı incinmiş ne yapabilirim boyun kısmına ve ayağına nolur yardim edin😭😭😭
@Şehmus BAKIR

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Mutlaka kanatlı uzmana götürmelisiniz. Eğer herhangi bir müdahale yapmazsanız evde ölümünü beklemek gibi bir şey olur 🥺 durumu çok kritik öncelikle halsiz ama daha da kötü olmaması için evde mama yapıp şırıngayla yada çay kaşığıyla beslemek olacak. Ben göremedim ama herhangi bir yerinde yara kanama var mı acaba

ByAreS

Aktif Üye
Geçmiş olsun bunun tek çaresi veteriner olucak ilgilenen ilgilenecek olan bir veterinere götürmeniz daha doğru olucak.Ayakları ile ilgili bir problem büyük ihtimal.

Kuş bey Badem

Yeni Üye
Mutlaka kanatlı uzmana götürmelisiniz. Eğer herhangi bir müdahale yapmazsanız evde ölümünü beklemek gibi bir şey olur 🥺 durumu çok kritik öncelikle halsiz ama daha da kötü olmaması için evde mama yapıp şırıngayla yada çay kaşığıyla beslemek olacak. Ben göremedim ama herhangi bir yerinde yara kanama var mı acaba
Kanama yok 😔

Kuş bey Badem

Yeni Üye
Geçmiş olsun bunun tek çaresi veteriner olucak ilgilenen ilgilenecek olan bir veterinere götürmeniz daha doğru olucak.Ayakları ile ilgili bir problem büyük ihtimal.
Dün bu olay yaşanır yaşanmaz anında veterinere götürdüm dua et Allah senin duanı kabul eder dedi bana 😭😭😔

Kuş bey Badem

Yeni Üye
Burada kuşlarla ilgilenen veteriner yok neredeyse aracım yok götürmem çok zor elim ayağım bağlı kaldım 😭

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Burada kuşlarla ilgilenen veteriner yok neredeyse aracım yok götürmem çok zor elim ayağım bağlı kaldım 😭
Videosunu görebilir miyiz. Götürdüğünüz veteriner herhangi bir ilaç vermedi mi. Ne dedi. Nerede ikamet ediyorsunuz listemizde kanatlı uzman tavsiyeleri var belki size uygun kanatlı uzman vardır belli olmaz. Durumu ağır görünüyor yavrucağın 🥺

Kuş bey Badem

Yeni Üye
Videosunu görebilir miyiz. Götürdüğünüz veteriner herhangi bir ilaç vermedi mi. Ne dedi. Nerede ikamet ediyorsunuz listemizde kanatlı uzman tavsiyeleri var belki size uygun kanatlı uzman vardır belli olmaz. Durumu ağır görünüyor yavrucağın 🥺
Bolu Merkezdeyim videosunu atabilirsem atayım. Götürdüğum veteriner dua et Allah kabul eder yapacak bir şey yok dedi 😔😭

Kuş bey Badem

Yeni Üye
Çok geçmiş olsun umarım iyileşir. 🥺 son durumu nedir bizi bilgilendirebilir misiniz?
Beyin veya kafa travması geçirdiğini düşünmeye başladım umarım sadece kafamda kuruyorumdur, sadece ayağında incinme olsa bu kadar halsiz bir şekilde sürekli uyumazdi değil mi😔😔

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Beyin veya kafa travması geçirdiğini düşünmeye başladım umarım sadece kafamda kuruyorumdur, sadece ayağında incinme olsa bu kadar halsiz bir şekilde sürekli uyumazdi değil mi😔😔
Siyah dışkı olduğundan iç kanama olabilme ihtimali geldi aklıma umarım değildir ama mutlaka kanatlıdan anlayan bir uzman görüp müdahale etmeli 😔

Doğacı

Eski Forumcu
Duru veteriner kliniğini arayıp Yasin beye sormayı deneyin,kendisi kanatlı uzmanı veteriner hekimdir. Size yardım eder belki uzaktan.
Eskişehir.

Kuşun durumu kritik. Ezilmiş olabilir. Acil müdahale lazım

Doğacı

Eski Forumcu
Halinden belli zaten durumun kritik olduğu.

Kuş bey Badem

Yeni Üye
Siyah dışkı olduğundan iç kanama olabilme ihtimali geldi aklıma umarım değildir ama mutlaka kanatlıdan anlayan bir uzman görüp müdahale etmeli 😔
Benimde aklımda fakat dışkısında kan yok,yemini yemeye başladı yavaş yavaş. Ayaklarında hissizlik olduğunu düşünüyorum 😔 Ne yazikki burada kanatlı uzman da yok. Çok üzgünüm

Doğacı

Eski Forumcu

Kuş bey Badem

Yeni Üye
Son durumu uykulu hal devam ediyor fakat yem yemeye başladı,kendine dokundurtmak istemiyor(sağlığı yerindeyken de istemezdi:)) kuyruğunu, kafasını vs. Dokunduğumda tepki veriyor. Antibiyotik ve vitamin takviyesine devam ediyorum. Ama halsiz uykulu hali düzelmedi yavrumun😭 Dışkısı siyahtan koyu yeşile döndü bu iyi bir şey diye düşünüyorum 🙃

Kuş bey Badem

Yeni Üye
Konuma yorum yapan birisi sayesinde Eskişehir'de bulunan Kanatlı uzmanı ile iletişime geçtim. Ayaklari için krem ve halsizligi için serum önerdi. Serumu 5 ml veterinerden rica edersem vereceğini söyledi ama bu devirde kim kime rica üzerine serum versin ki 😔 Ücretini karşılamaya hazırım fakat araştırdım biraz serumu normalde 500 ml şişede satılıyor, 5ml verirler mi sizlere de sormak istedim. Öğleden sonra gidip almayı düşünüyorum belki bir bilginiz vardır.