• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum kahverengi yumru attı

Sena05

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik, kahverengi yumru atımı, kahverengi dışkı
Hastalık Belirti Tarihi
20 Ocak 2023
Kullanılan İlaç
Triflucan, sülfamezatin
Kuşum iki gündür halsizdi. Cuma akşamı kustu. Veterinere götürdük. Antibiyotikli bir iğne yaptı, kursak mantarı dedi ve triflucan ( antifungal ) kullandık, sabah öğle akşam ağzına iki tamla damlatıyorduk, elle besleme yapıyordum. Poposunda morluk ve şişlik oluştu. Dün akşam yavrum kahverengi pıhtımsı yapışkan kıvamlı bir yumru çıkardı ve şişliği indi. Halsizlik de devam ediyor ve tüneğinde uyukluyor. Yumruyu hafif sıkınca içinde sarı bir sıvı aktı, yumurta olduğunu düşünüyorum. Antibiyotik başladık, sabah akşam 2 damla ve vitaminli su veriyorum. Dün kakası yeşildi ama bugün kahverengi ve kanlı gibi. Yardımcı olabilir misiniz lütfen?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba kuşunuzun güncel dışkı fotoğrafını ve videosunu görebilir miyiz. Streamable.com dan paylaşabilirsiniz.

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yumru denen şeyi çıkardıktan sonra veterinere götürdünüz mü? Ben kanatlı uzmanına gitmenizi tavsiye ederim. Nerede ikamet ediyorsunuz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşunuz birikmiş ve çürümüş dışkı atmış bunu ameliyatlarla alıyorlar bunu dışarı çıkarması iyi bişey bize kuşun genel durumunu göreceğimiz video ekleyin bir bakalım ve günlük güncel dışkı görelim takıp edelim şuan için iştahı nasıl?

Sena05

Yeni Üye
Böyle bir sorunu daha önce yaşamış ve bloglara yazmış birini görememiştim, her veteriner başka bir şey söylüyordu, üreticiler daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım diyordu. Bu yüzden çok üzüntülü bir süreçte bir de çaresiz kalmıştım. Başına gelen biri olursa en azından ona yardımcı olabilmek adına süreçten bahsedeceğim. Öncelikle ilk kusma görüldüğünde kursak mantarı sanıldı bu yüzden antifungal başladık daha fazla kusmaya devam etmemesine rağmen antifungali kesmedik ve ne de olsa minicik yavrumun karaciğerini yorduk. Poposundaki şişlik kimsenin dikkatini çekmedi söylememe rağmen esas problem de oradaymış. Yumurtanın kabuğunu oluşturamama, dışkı ile kaplanması sonucu orada şişlik ve morluk oluşmasına sebep olmuştu ve bu da papağanımı zehirlemişti. Neyse ki yumurtayı kendisi atabildi, atamadığı durumlarda da operasyon öneriyorlar. Sonunda bilgili bir veteriner bulabilip ( Adana’da yaşıyorsanız gözünüz kapalı Aslan veterinere gidebilirsiniz ) antibiyotik başladık. Antibiyotik veterinerinizin önerisine göre değişebilir. Üç günlük antibiyotik tedavisi, neredeyse 7 günlük elle besleme, vitamin takviyesi ile birlikte sonunda toparlandı, kendisi yemeye başladı, verdiği kiloları yavaşça geri alıyor çok şükür. Zayıflama olacağı için papağanınızı elle besleme mamalarıyla mutlaka besleyin bu süreçte çünkü iştahsızlık yaşayacaktır. Umarım kimsenin başına gelmez, gelen olursa eğer geçmiş olsun şimdiden🙏🏻

Sena05

Yeni Üye
Kuşunuz birikmiş ve çürümüş dışkı atmış bunu ameliyatlarla alıyorlar bunu dışarı çıkarması iyi bişey bize kuşun genel durumunu göreceğimiz video ekleyin bir bakalım ve günlük güncel dışkı görelim takıp edelim şuan için iştahı nasıl?
İyileşti çok şükür, teşekkür ediyorum emeğiniz için🙏🏻

Sena05

Yeni Üye
Yumurta yapımında sorun olmuş. İyileşti çok şükür. Emeğiniz için teşekkür ediyorum🙏🏻

Sena05

Yeni Üye
Yumru denen şeyi çıkardıktan sonra veterinere götürdünüz mü? Ben kanatlı uzmanına gitmenizi tavsiye ederim. Nerede ikamet ediyorsunuz?
Adana’dayım o sıralar iyi bir veteriner bulamamıştım bir türlü papağanla ilgilenen ama daha sonra çok şükür bir tane buldum ve tedavisini yaptı. İyileşti sonunda. Çok teşekkür ederim emeğiniz için🙏🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bilgi için biz teşekkür ederiz Konuyu sabitledim tecrübe edinmiş ve tedavi görmüş çok geçmiş olsun 😊

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Adana’dayım o sıralar iyi bir veteriner bulamamıştım bir türlü papağanla ilgilenen ama daha sonra çok şükür bir tane buldum ve tedavisini yaptı. İyileşti sonunda. Çok teşekkür ederim emeğiniz için🙏🏻
Çok şükür iyileşmiş. Tüyü kadar ömrü olsun inşallah 🥰

Üst Alt