• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Kuşum kafesten dışarı çıkmıyor

alperenk

Aktif Üye
Merhabalar, 20 gün önce sahiplendiğim yavru forpus kafesten dışarı hiç çıkmıyor. Kafeste de sürekli aynı tünekte duruyor. Sadece yem ve su içmeye gidiyor. 2-3 gündür kafesin kapısı full açık, kapısına dal darı koydum onu yemek için gelsin sonra çıksın diye ama hiç yanaşmadı. Tutup çıkardığımda ise hemen kafese geri dönüyor. Neden böyledir acaba merak ediyorum. Yem yemesi ve su içmesinde bir sorun yok sadece hareket etmek istemiyor...

queencat

Aktif Üye
Merhaba babamda yeni 1 aylık erkek forpus sahiplendi çok özel ilgi istiyor gerçekten babam 2 hafta kafesin dışına pek çıkarmadı etrafı tanıması adına bence ilgilenirseniz size alışırsa dışarı çıkması daha kolaylaşır ve renkli oyuncak almanızı tavsiye ederim biz salıncak aldık üstünden hiç inmiyor tabiki her kuşun karakteri farklıdır ben sadece kendi deneyimimizden bahsettim sizin kuşunuz uyum sağlamaya çalışıyor olabilir ve kafes daha güvenli geliyordur bu sebepten 😌

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kendinize alıştırın, kafes içi Eğitim verin ne kadarlık bir minik 🥰

alperenk

Aktif Üye
Merhaba babamda yeni 1 aylık erkek forpus sahiplendi çok özel ilgi istiyor gerçekten babam 2 hafta kafesin dışına pek çıkarmadı etrafı tanıması adına bence ilgilenirseniz size alışırsa dışarı çıkması daha kolaylaşır ve renkli oyuncak almanızı tavsiye ederim biz salıncak aldık üstünden hiç inmiyor tabiki her kuşun karakteri farklıdır ben sadece kendi deneyimimizden bahsettim sizin kuşunuz uyum sağlamaya çalışıyor olabilir ve kafes daha güvenli geliyordur bu sebepten 😌
fazlasıyla ilgileniyorum, sürekli onunla konuşuyorum. ufak ufak göğsüne falan dokunuyorum. kısa süreli de olsa parmağıma çıkıyor ama hala ürkek olduğu için kafesine kaçıyor biraz parmağımda durup. parmağımla alıp omzuma kafama koyuyorum ve duruyoe orda ya da koyduğum herhangi bir yerde öylece duruyor. sonra kafese geri gidiyor. kafesi odadan çıkardığımda da koyduğum yerde hareket etmeden bekliyor biblo gibi. hala ürkekliğini atamadığını düşünüyorum

alperenk

Aktif Üye
Kendinize alıştırın, kafes içi Eğitim verin ne kadarlık bir minik 🥰
2-3 aylık bir yavru. şimdi yine hafifçe tutarak(yoksa kafesten çıkartamıyorum) dışarı çıkardım. bu şekilde parmağımda duruyoe dışarıda da ama kafese dönmeye meyilli 😅 biraz bi kaseye su koydum baktım girmiyor ufak ufak parmağımla su damlattım malum havalar fazlasıyla sıcak birazcık serinlesin diye

Ekli dosyalar

queencat

Aktif Üye
fazlasıyla ilgileniyorum, sürekli onunla konuşuyorum. ufak ufak göğsüne falan dokunuyorum. kısa süreli de olsa parmağıma çıkıyor ama hala ürkek olduğu için kafesine kaçıyor biraz parmağımda durup. parmağımla alıp omzuma kafama koyuyorum ve duruyoe orda ya da koyduğum herhangi bir yerde öylece duruyor. sonra kafese geri gidiyor. kafesi odadan çıkardığımda da koyduğum yerde hareket etmeden bekliyor biblo gibi. hala ürkekliğini atamadığını düşünüyorum
Zaman tanıyın çok tatlı maşallah tüyü kadar ömrü olsun 😊

Üst Alt