• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum kafesin kenarında uyuyor ve halsiz.

Hastalık Belirtileri
İshal
Hastalık Belirti Tarihi
23 Ara 2023
Kuşum kafesin en kenarına gidiyor ve orada tüylerini kabartıyor. Akşamları çoğunlukla orada uyukluyor. Sabahları uçmasına izin veriyorum. Hareketli oluyor fakat akşam işten gelince böyle buluyorum. Yemesi içmesi yerinde. Dışkısı yeşil, hafif sulu ve beyazlık az. Kafesini temizlediğim için dışkı resmi paylaşamayacağım. Ondan öncesinde katı ve beyaz dışkılıyordu, veteriner kuş kumu önerdi. Bu seferde ishal oldu ve patates verdim. Şuan ishali azaldı fakat bu kenara saklanıp kabarma hareketi başladı. Gün içerisinde az az ötüyordu, şimdi sadece telefondan ses acınca tepki veriyor. Araştırma yaptığımda "ölümü yakındır." gibi şeyler gördüm. Tekrar gittim bilen birine. Bana suyuna, 4-5 damla bekletilmiş sarımsak suyu koymamı ve sonraki gün de suyu değiştirip 2 damla limon suyu koymamı söyledi. Çok da ilgili birine benzemiyordu. O yüzden dediği şeyler beni tatmin etmedi. Daha çok besleyen, ilgilenen bilir diyerek sizlerden yardım istiyorum. Kuşum 4 aylık ve eve geleli 3 hafta oldu. Ev sıcaklığı 18-21 derece arası.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Kum dışında diğerlerini uygulamayın lütfen.
Beyaz peçete üzerine dışkısını ve kuyruğu görünecek şekilde videosunu streamable üzerinden buraya ekleyin bakalım. Hava akımına maruz kaldı mı?

Takviye olarak neler kullanıyorsunuz?

Doğacı

Eski Forumcu
Sarımsak suyu,limon,sirke vb şeyler verilmesin.
Zeolit tozu alın aktardan un gibi oluyor. Sonra Versele Laga elle besleme maması alın ve mama yapın verin ikisini karıştırıp. 2 kaşık mama ekleyin,pirinç tanesi kadar zeolit tozu ekleyin ve 5 ml sıcak su ekleyin karıştırın yoğurt kıvamına getirin mama ılıdığı zaman sonra bir bilen kişi tarafından kursaktan besleme yaptırın 10 gün boyunca,3 ml mama verilsin günde 2--3 kez .Probiyotik ve multivitamin ile de takviye ile destekleme yapın, Entrobac ve Gervit öneriyoruz. Bir an önce başlamalısınız dediğime. Yaşadığınız yerde kanatlı uzmanı vet hekim varsa ona da götürün bugün yarın bir an evvel. Kuş olumsuz belirtiler gösteriyor,kendi kendine düzelmez,tedavi lazım.

Merhaba. Kum dışında diğerlerini uygulamayın lütfen.
Beyaz peçete üzerine dışkısını ve kuyruğu görünecek şekilde videosunu streamable üzerinden buraya ekleyin bakalım. Hava akımına maruz kaldı mı?

Takviye olarak neler kullanıyorsunuz?
Kakası bu şekilde. Video yükleyemedim kuyruğu da böyle. Hava akımına maruz kalmadı. 1-2dakika kadar cam aralıklı açıktı fakat rüzgar girmesin diye perde çekmiştim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Verilen yem ve katkıları görebilir miyim ve video ekler misiniz👍
Ekli dosyayı görüntüle 57054
Bunlar dışında birşey vermiyorum. Bazen yemek ister diye maydanoz sapı ikram ediyorum ama yemiyor. Video yükleyemedim. Yarın tekrar deneyeceğim yüklemeyi. Şuan dünkü gibi kenarda değil de tüneğinde uyuyor. Şimdi de az yem yiyor. Dal darısını sevdiği için aç kalmasın diye ikram ettim. Kafesinin üzerini çoğunlukla sadece önü açık kalacak şekilde örtüyorum. Sürekli uyku halinde olma sebebi bu olabilir mi?

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Enjoy kaliteli bir yem değil. Sultan için paraket yem alabilirsiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yem olarak kübranın dediği gibi iyi bir marka paraket yemi ve kum olarak da grit kum tercih ediniz. Multi vitamin gerwit probiyotik olarak da entrobac tavsiye ediyoruz ve tüy döneminin sancılı geçmeden hızlı sağlıklı atlatması için biotin olarak da bt amin forte öneriyoruz bu ürünleri yakınlarınızda bulamazsanız bölünmüş olarak sponsorumuz mamaistten temin edebilirsiniz 👍

Yem olarak kübranın dediği gibi iyi bir marka paraket yemi ve kum olarak da grit kum tercih ediniz. Multi vitamin gerwit probiyotik olarak da entrobac tavsiye ediyoruz ve tüy döneminin sancılı geçmeden hızlı sağlıklı atlatması için biotin olarak da bt amin forte öneriyoruz bu ürünleri yakınlarınızda bulamazsanız bölünmüş olarak sponsorumuz mamaistten temin edebilirsiniz 👍
Gittim hemen bu ürünleri aldım 2 gün önce. Yemi değiştirir değiştirmez kuş resmen yumuldu. Yarım saat boyunca beslendi. Suyunu az içiyordu, vitaminden sonra daha çok su içmeye başladı. Şuan o kadar hareketli ve mutlu ki... Ötmüyordu 1 haftadır. Yemi değiştirince kuş melodik ötmeye başladı. Herkesin cevapları için çok teşekkür ederim. Dışkı problemim de çözüldü. Ve ürünleri aldığım yer bana kış ayları için mavi su önerdi. Bunu da araştırıp haftada 1 olacak şekilde beslenmesine katmayı düşünüyorum. Gagasını torpülemesi için de kalsiyum blok aldım.😊😊😊

Son düzenleme:

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Gittim hemen bu ürünleri aldım 2 gün önce. Yemi değiştirir değiştirmez kuş resmen yumuldu. Yarım saat boyunca beslendi. Suyunu az içiyordu, vitaminden sonra daha çok su içmeye başladı. Şuan o kadar hareketli ve mutlu ki... Ötmüyordu 1 haftadır. Yemi değiştirince kuş melodik ötmeye başladı. Herkesin cevapları için çok teşekkür ederim. Dışkı problemim de çözüldü. Ve ürünleri aldığım yer bana kış ayları için mavi su önerdi. Bunu da araştırıp haftada 1 olacak şekilde beslenmesine katmayı düşünüyorum. Gagasını torpülemesi için de kalsiyum blok aldım.😊😊😊
Mavi su nedir? Umarım göztaşı denilen bakır sülfat değildir. Öyleyse kesinlikle ama kesinlikle vermeyin. Kuşu zehirler.

Suyu şişe su olsun ve her gün suluk temizlenerek yeni su ekleyin. Üstta arkadaşlarım yazmış, röhnfried entrobac ve gerwit ile versele laga grit kum almanızı öneririm. Ürünler gelince 3 gün enteobac verin bir dışkıları görelim sonrasında. Ürünleri güvenilir yer olması sebebiyle mamaistden almanızı tavsiye ederim. Üstte bahsettiğiniz multivitamin maalesef çok kaliteli bir.ürün değil

Mavi su nedir? Umarım göztaşı denilen bakır sülfat değildir. Öyleyse kesinlikle ama kesinlikle vermeyin. Kuşu zehirler.

Suyu şişe su olsun ve her gün suluk temizlenerek yeni su ekleyin. Üstta arkadaşlarım yazmış, röhnfried entrobac ve gerwit ile versele laga grit kum almanızı öneririm. Ürünler gelince 3 gün enteobac verin bir dışkıları görelim sonrasında. Ürünleri güvenilir yer olması sebebiyle mamaistden almanızı tavsiye ederim. Üstte bahsettiğiniz multivitamin maalesef çok kaliteli bir.ürün değil
Teşekkürler yorumunuz için. Yazdığınız ürünleri hemen temin edeceğim. 😊

Üst Alt