• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum kafese girmiyor

melike_k

Yeni Üye
kuşum evdeyken full dışarıda duruyor sadece yem yemek veya su içmek için kafese giriyor ama akşam olunca kafese bir türlü girmek istemiyor elime almak istemiyorum korkacağı için. Ne yapabilirim?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence elinizde dururken kafesine sevdiği bişey götürerek kandırıp içeri koyun veya tutarak koyun ama mutlaka kafesinde uyusun bide her zaman dışarda olmasıni da uygun görmüyoruz kafesini evi gibi görmesi her açıdan doğru olur

melike_k

Yeni Üye
Alıştırmaya çalışıyorum sabahları çıkarmıyım diyorum ama çok çırpınıyor kıyamıyorum çıkartmazsam küser mi acaba?

Rusalka

Aktif Üye
Ben hiç istemesemde mecburen avucuma alarak koyuyorum ☹. Çünkü gayet zekiler kafese doğru yöneldiğim anda niyetimi anlıyor.

raffineri1903

Yeni Üye
kuşum evdeyken full dışarıda duruyor sadece yem yemek veya su içmek için kafese giriyor ama akşam olunca kafese bir türlü girmek istemiyor elime almak istemiyorum korkacağı için. Ne yapabilirim?
oyuncak alın internetten veya petshoptan çok pahalı değil. kafesin içinde dursun ilgisini çeker girer. ya da dal darısı alın o da ucuz. çok seviyor benimki de içeri girmek istemediği zaman takıyorum içine dal darısını sazan gibi atlıyor kapatıyorum hemen 😆

melike_k

Yeni Üye
oyuncak alın internetten veya petshoptan çok pahalı değil. kafesin içinde dursun ilgisini çeker girer. ya da dal darısı alın o da ucuz. çok seviyor benimki de içeri girmek istemediği zaman takıyorum içine dal darısını sazan gibi atlıyor kapatıyorum hemen 😆
oyuncağı var zaten kafesinde ama hiç ilgilenmiyor dal darıyı da deneyeceğim teşekkür ederim

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Acıkınca girince kafesi kapatın belli bir süre kalsın aksi halde bu hep sürer böyle

Emre A.

Tutkulu
Ben hiç istemesemde mecburen avucuma alarak koyuyorum ☹. Çünkü gayet zekiler kafese doğru yöneldiğim anda niyetimi anlıyor.
al benden de o kadar çok şey denedim kafesi dört dörtlük yok yok ama bizimki yeme içme dışında girmez kafese ihtiyaç görür sonra çıkar. gece 9 olunca elime alarak koyuyorum yoksa parmağımla yaklaştırdığımda girmez illa kendisi girecek. veya elimle alıp koyacağım. fazla dışarda durması da iyi değil ama napalım...

Rusalka

Aktif Üye
al benden de o kadar çok şey denedim kafesi dört dörtlük yok yok ama bizimki yeme içme dışında girmez kafese ihtiyaç görür sonra çıkar. gece 9 olunca elime alarak koyuyorum yoksa parmağımla yaklaştırdığımda girmez illa kendisi girecek. veya elimle alıp koyacağım. fazla dışarda durması da iyi değil ama napalım...
Yemek yemeye bile girmiyor bizimki bazen😔 ben mecbur dışarıda besliyorum.

Üst Alt